Triggers zorgen dat we meer over onszelf kunnen leren. +video

Triggers zijn onze leraren.

Wanneer triggers werden geactiveerd, gaan we automatisch naar beschermende toestanden.

Dit zorgt ervoor dat we ons gedragen alsof we in gevaar zijn. In de geest en het lichaam zijn we dat zeker.
We ervaren ons verleden in het huidige moment.

Als we ons inzetten voor onze evolutie, kunnen we triggers gaan zien als manieren om meer over onszelf te leren.
Dat stelt ons in staat om op nieuwe manieren te reageren die in lijn zijn met wie we werkelijk zijn.

Hoe word je de meest rustige versie van jezelf na misbruik door de narcist en laat je de triggers los?

Hier is een geweldige manier om te beginnen.
U kunt een dagboek bijhouden of deze hardop uitspreken en opnemen.

Hier krijg je enkele voorbeelden:

  1. Welke verwachting had ik die niet werd waargemaakt?: “Ik verwachtte dat mijn partner gewoon wist wat me dwars zat en me zou helpen om me beter te voelen.” Als niet aan mijn verwachtingen wordt voldaan, krijg ik het gevoel: ‘alsof ik onzichtbaar ben, of er niet toe doet.
  2. Wat hoopte ik te krijgen van het gedrag dat ik onderging? “Ik verwachtte wat aandacht of waardering te krijgen. Dat vereist radicale eerlijkheid. In plaats daarvan voelde ik me afgewezen.
  3. Als ik me bedreigd voel, doe ik meestal ‘alsof het me niet kan schelen’. Als ik word bedreigd, is mijn beschermingsmechanisme: ‘onverschilligheid’.
  4. Welke rol speel ik in dit conflict? “Ik push en neig om te verklaren waarom ik gelijk heb.” Ik zou meer persoonlijke verantwoordelijkheid kunnen hebben als het gaat om: “pauzeren en mijn emotionele grenzen kennen – en ze dan uiten”.
  5. Waarom voelde ik me zo bang? Immers triggers zijn altijd gebaseerd op angst. “Ik had het gevoel dat ik genegeerd zou worden of in de steek zou worden gelaten.” Mijn echte kernangst is: “Ik ben niet goed genoeg.”

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees