Triggers zorgen dat we meer over onszelf kunnen leren. video

Triggers zijn onze leraren.

Wanneer triggers werden geactiveerd, gaan we automatisch naar beschermende toestanden.

Dit zorgt ervoor dat we ons gedragen alsof we in gevaar zijn. In de geest en het lichaam zijn we dat zeker.
We ervaren ons verleden in het huidige moment.

Als we ons inzetten voor onze evolutie, kunnen we triggers gaan zien als manieren om meer over onszelf te leren.
Dat stelt ons in staat om op nieuwe manieren te reageren die in lijn zijn met wie we werkelijk zijn.

Hoe word je de meest rustige versie van jezelf na misbruik door de narcist en laat je de triggers los?

Hier is een geweldige manier om te beginnen.
U kunt een dagboek bijhouden of deze hardop uitspreken en opnemen.

Hier krijg je enkele voorbeelden:

  1. Welke verwachting had ik die niet werd waargemaakt?: “Ik verwachtte dat mijn partner gewoon wist wat me dwars zat en me zou helpen om me beter te voelen.” Als niet aan mijn verwachtingen wordt voldaan, krijg ik het gevoel: ‘alsof ik onzichtbaar ben, of er niet toe doet.
  2. Wat hoopte ik te krijgen van het gedrag dat ik onderging? “Ik verwachtte wat aandacht of waardering te krijgen. Dat vereist radicale eerlijkheid. In plaats daarvan voelde ik me afgewezen.
  3. Als ik me bedreigd voel, doe ik meestal ‘alsof het me niet kan schelen’. Als ik word bedreigd, is mijn beschermingsmechanisme: ‘onverschilligheid’.
  4. Welke rol speel ik in dit conflict? “Ik push en neig om te verklaren waarom ik gelijk heb.” Ik zou meer persoonlijke verantwoordelijkheid kunnen hebben als het gaat om: “pauzeren en mijn emotionele grenzen kennen – en ze dan uiten”.
  5. Waarom voelde ik me zo bang? Immers triggers zijn altijd gebaseerd op angst. “Ik had het gevoel dat ik genegeerd zou worden of in de steek zou worden gelaten.” Mijn echte kernangst is: “Ik ben niet goed genoeg.”

Voeg je bij 4.580 andere abonnees