Gebrekkige relatievaardigheden bij de narcist maken hem niet dom. +video

Gebrekkige relatievaardigheden bij de narcist maken hem niet dom. +video

Ik denk dat veel mensen denken dat NPD’s dom zijn. NPD’s zijn de erge vorm van narcisme, maar gebrekkige relatievaardigheden bij de narcist maken hen niet dom.

Wat er aan de hand is, is dat ze beschadigd zijn.

Zo erg zelfs dat ze geen menselijke relatie kunnen maken vanwege een of ander trauma. Dit trauma heeft ervoor gezorgd dat er onjuiste of gebrekkige relatievaardigheden zijn ontstaan gedurende zijn ontwikkeling. Dat betekent niet dat ze dom zijn.

Als ze iets hebben, is dat ze erg helder zijn.

Een narcist kan mensen zo gedetailleerd bestuderen om er zeker van te zijn dat de narcist elke nuance van een persoon of een select aantal personen kon kopiëren.

voorbeelden:

De narcist houdt van de stropdas van deze man.

De narcist dacht dat de manier waarop deze vrouw haar hoofd hield, scherp was.

De narcist hield van deze actie door een persoon die aandacht en ernst toonde.

Het punt is dat het allemaal een studie voor de narcist was.

Hij of zij kon niet “voelen” maar wel bestuderen.

Ik denk dat op een diep niveau, en op een punt waarop hij of zij diep in zichzelf kon kijken, hij of zij zich realiseerde dat de narcist geen liefhebbende verbinding kon maken en niet kon voelen en niet kon achterhalen waarom en hoe hij of zij het moest gedragen.

Zelfs na ettelijke jaren van analyse kan de narcist niet bij dat deel komen dat hij of zij zo verborgen had gehouden om het eruit te halen en erachter te komen wat er mis was en het te repareren. Daar is veel lef voor nodig, en de narcist heeft gewoon niet de middelen om in zichzelf te reiken en te onderzoeken wat er mis is.

Als de narcist een wereld waarin hij koning is niet in stand kon houden, dan zou hij uit elkaar vallen.

Het enige wat ontbrak was het besef dat hij of zij de briljantste, slimste, knapste, verrassend verbazingwekkende persoon ter wereld was. Kortom, de narcist zou niet in zo’n wereld kunnen leven waar hij of zij dat niet is. Zijn ego is zo beschadigd. Hij moet deze gigantische persoon zijn, anders voelt hij niets.

Dit was/is de angst die het leven beheerst van een narcist.

Deze angst weerhield hem om een ​​echt geweldige persoon te worden – helaas. Ja, ik heb medelijden met de narcist, maar niet te veel. Hij of zij kan geen enkele relatie hebben: platonisch, romantisch, zakelijk of alleen maar voor gewoon het plezier. Het is onmogelijk en ik weet waarom, maar de narcist zal het nooit weten.

gebrekkige relatievaardigheden bij de narcist
Voor zelfgenezers

De narcist zal doorgaan in dezelfde lus.

Iemand zoeken, hen vertellen hoe geweldig ze zijn, dat ze worden gezegend met zijn of haar aanwezigheid, en de een na de ander, achterlatend. En zeggen: “Yikes! Ik ontsnapte net op tijd!”

Meer lijken dan ze echt doen.

Deze NPD’s zijn dus niet dom. Ze zijn bezig met studeren, kopiëren, nabootsen en vooral zoeken naar een manier om zo te verschijnen dat ze meer weten dan ze echt doen. Ze zijn niet dom.

Ze hebben simpelweg geen emotioneel IQ, maar gebrekkige relatievaardigheden, en ze zoeken ernaar zodat ze * kunnen lijken * dat ze een emotioneel IQ hebben, zodat ze kunnen krijgen wat ze willen.

Dit is dan ook één van de reden waarom ze empathische mensen opzoeken.

Ze willen er normaal uitzien, omdat ze door die ‘gewone’ persoonlijkheid onder de radar kunnen komen en kunnen aanvallen.

Maar wanneer je ziet dat ze je bestuderen of je kopiëren, moet je opletten en denken: “Ho!” De narcist wil zijn prooi op een voetstuk zetten, om deze persoon emotioneel afhankelijk te maken.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees