Niet antwoorden op mails van narcistisch familielid

vervreemd van familie

Het is heel verleidelijk om nu toch even te antwoorden op een mail van een narcistisch familielid waar je het contact mee had verbroken of om te antwoorden op de SMS van een narcistische ex-partner, die ‘gewoon’ informeert hoe het met je gaat gedurende de corona crisis, de vakantie of het noodweer.

Het kan toch geen kwaad om te antwoorden dat alles goed gaat?

Het tegendeel is waar. Net in deze periode is het heel belangrijk om geen contact te blijven houden. Nadat de crisis voorbij is, beginnen de spelletjes namelijk weer opnieuw. Het blijven roofdieren, aasgieren, wezens zonder empathie, die niets om jou geven.

Het enige wat ze willen is narcistische voeding, ze zullen nooit veranderen. Dit is een uitgelezen periode voor narcisten om ex-slachtoffers schuldgevoel aan te praten. Ik weet hoe gemakkelijk je twijfelt aan jezelf, dat je graag iemand redt, dat je hoogsensitief bent enz.

Hoe koud is het van jou om geen contact te willen, terwijl het crisis is?

Wat je kan doen, is een lijstje maken met alle rottige dingen die ze je aangedaan hebben. Dit kan je herlezen als je in de verleiding wordt gebracht om toch te antwoorden op één van hun mails.
Gebruik deze periode om tot rust te komen en probeer te genieten van een wereld die herademt. Plooi even terug op jezelf en doe aan radicale zelfzorg om deze periode door te komen en hou je niet bezig met mensen die nu van deze crisis gebruik willen maken om opnieuw via de achterdeur je leven binnen te sluipen.

Als je deze deur in het verleden gesloten had, dan had je daar een goede reden voor, laat je nu vooral niet ompraten of overtuigen, want ook aan deze periode komt een einde.

Maak dus dat lijstje van alle rottige dingen die ze je hebben aangedaan.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!