Het is heel verleidelijk om nu toch even te antwoorden op een mail van een narcistisch familielid waar je het contact mee had verbroken of om te antwoorden op de SMS van een narcistische ex-partner, die ‘gewoon’ informeert hoe het met je gaat gedurende de corona crisis, de vakantie of het noodweer.

Geschatte leestijd: 2 minuten


Het kan toch geen kwaad om te antwoorden dat alles goed gaat?

Het tegendeel is waar. Net in deze periode is het heel belangrijk om geen contact te blijven houden. Nadat de crisis voorbij is, beginnen de spelletjes namelijk weer opnieuw. Het blijven roofdieren, aasgieren, wezens zonder empathie, die niets om jou geven.

Het enige wat ze willen is narcistische voeding, ze zullen nooit veranderen. Dit is een uitgelezen periode voor narcisten om ex-slachtoffers schuldgevoel aan te praten. Ik weet hoe gemakkelijk je twijfelt aan jezelf, dat je graag iemand redt, dat je hoogsensitief bent enz.

Hoe koud is het van jou om geen contact te willen, terwijl het crisis is?

Wat je kan doen, is een lijstje maken met alle rottige dingen die ze je aangedaan hebben. Dit kan je herlezen als je in de verleiding wordt gebracht om toch te antwoorden op één van hun mails.
Gebruik deze periode om tot rust te komen en probeer te genieten van een wereld die herademt. Plooi even terug op jezelf en doe aan radicale zelfzorg om deze periode door te komen en hou je niet bezig met mensen die nu van deze crisis gebruik willen maken om opnieuw via de achterdeur je leven binnen te sluipen.

Als je deze deur in het verleden gesloten had, dan had je daar een goede reden voor, laat je nu vooral niet ompraten of overtuigen, want ook aan deze periode komt een einde.

Maak dus dat lijstje van alle rottige dingen die ze je hebben aangedaan.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstelµ

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!