Reparenting is een krachtig genezingsproces video

Als je begint te ontwaken voor de stem in je geest en het ego, krijgt je bewustzijn het lijden dat het ego veroorzaakt. Dit kun je veranderen met reparenting.

Reparenting is meestal een controversiële vorm van psychotherapie waarbij de therapeut actief de rol op zich neemt van een nieuwe of surrogaat ouderfiguur voor de cliënt, om psychische stoornissen te behandelen die worden veroorzaakt door gebrekkig, zelfs misbruik van ouderschap.

Bovendien kun je de rol van therapeut ook zelf vervullen, door met een deel van jezelf te praten, namelijk het innerlijke kind.

Het gewonde ego brengt een gestage stroom van gedachten van onwaardigheid, constante vergelijking en zelfkritiek.

Dit is de reden waarom reparenting zo krachtig is op de reis naar genezing. We kunnen onze eigen wijze innerlijke ouder worden.

We kunnen beginnen onze gedachten en perspectief opnieuw in te kaderen. Op die manier kunnen we de wijze innerlijke ouder worden. Een wijze innerlijke ouder die onszelf met liefdevolle acceptatie ziet en niet met oordeel.

Hoe kun je beginnen met reparenting?

Schrijf in een dagboek. Gebruik een gevoelenstabel om jouw gevoelens te identificeren. Besteed aandacht aan je zelfbespreking. Maak er een punt van om aardige dingen tegen jezelf te zeggen. Voeg meer zelfzorg toe aan jouw routine. Geef jezelf regelmatig een knuffel of een schouderklopje.

Als je naar een therapeut gaat die je met mededogen en respect behandelt, en acceptatie, validatie en emotionele regulering modelleert, is het zowel een corrigerende ervaring als een voorbeeld van hoe je jezelf kunt behandelen.

Dat is zeker complementair met zelfgenezing die je dan ook verder kunt zetten tussen de sessies of vooraf als je op de wachtlijst staat of als de sessies zijn afgelopen. (of niet meer terugbetaalbaar)

Er is samenhangende oefening voor nodig om dit bewustzijn van reparenting te vinden.

Hier zijn een paar manieren om jezelf te herstellen met zelfhulptechnieken die je innerlijke kind koesteren:

Affirmaties die beginnen met ‘Ik ben …’ Bijvoorbeeld: ‘Ik ben een liefhebbend mens.’

Praat met je volwassen zelf en vraag om hulp met volwassen dingen.

Geef jezelf dagelijkse beloningen.

Daarbij dien je reparenting blijvend te koesteren.

Oefen veel. Zelf ouderschap is niet eenvoudig!

Verwacht geen perfectie. Niemand beheert zijn gedrag, gedachten en relaties perfect.

Dit zijn enkele aspecten die reparenting nodig kunnen hebben:

Communicatieve vaardigheden:

het vermogen om jezelf duidelijk en effectief uit te drukken. Het vermogen om conflicten op te lossen. Assertief zijn in plaats van passief of agressief.

Zelfzorg:

het vermogen om jouw behoeften te identificeren en eraan te voldoen. Het gevoel dat je zorg en comfort verdient en de overtuiging dat jouw behoeften ertoe doen. Bewustwording en aanvaarding van je gevoelens: in staat zijn om een ​​breed scala aan gevoelens te herkennen en de waarde in je gevoelens te zien.

Emotionele regulering en zelfverzachting:

het vermogen om je emoties te beheersen – om jezelf te kalmeren en te troosten als je van streek bent, om te reageren in plaats van overdreven of onder te reageren op emotionele situaties, om onaangename emoties te tolereren en om gezonde copingvaardigheden te gebruiken.

Zelfvalidatie:

jouw gevoelens en keuzes bevestigen; jezelf geruststellen dat je gevoelens ertoe doen dat je ertoe doet en dat je je best hebt gedaan.

Grenzen en gezonde relaties:

het zoeken en creëren van relaties op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Jouw verwachtingen en behoeften kenbaar maken. Voor anderen zorgen en anderen voor je laten zorgen. Emotioneel en fysiek kwetsbaar zijn.

Dus heb ik iets speciaals voor jullie allemaal gecreëerd dat je vindt in de linktree.

Wat is reparenting en hoe begin je eraan?

What Is Reparenting and Why You Should Consider It?

Wat heeft trauma in kindertijd met narcisme te maken?

Hoe doe je reparenting of zichzelf heropvoeden?

Emotioneel denken door emotionele triggering NPD. video

Gehechtheid aan ouderfiguren creëert concept “wie we zijn”

Ik twijfelde aan mijn vermogen om mijn traumawonden te overleven.