Erkennen – je voelt niet OK is eerste stap om OK te zijn.

Erkennen – je voelt niet OK is eerste stap om OK te zijn.

Vandaag is nogal een zware dag. Ligt het aan het missen van L. en de onzekerheid wanneer, hoelang en met wie we hem gaan mogen zien? Het voelt niet oké.

Ik ben een positief persoon. Daarbij heb ik veel werk aan mezelf gedaan en heb mezelf in een positie gebracht waarin me niet veel triggert.

Bovendien zie ik in alles meestal het voordeel en weet dat alles wat er gebeurt, voor mijn goed gebeurt, niet om me kapot te maken. Om iets te bereiken dien je 100% positief en realistisch te zijn als voorwaarde, attitude bij wat je doet.

Maar af en toe is er een zware dag.

Geen negatieve dag, alleen een moeilijkere dan normale dag. En vandaag is één van die dagen. Ik ben uitgeput, het is een paar dagen te laat geworden.

Mijn lichaam doet pijn. Ik verlang naar chocolade en koeken. Het gaat moeilijker met het nieuws te volgen over corona. Vooral als mijn brein zegt “dat moet je nog doen, je moet dat voor elkaar krijgen”.

Is het niet goed dat ik zo positief ben? Misschien moet ik me beter concentreren op wat ik precies wil vermijden? Bijvoorbeeld: Zou ik willen voorkomen dat L. zijn ontwikkeling tot stilstand komt? Ik zou dat willen voorkomen, maar ik weet niet hoe ik dat kan doen. Het is een heel andere ervaring als je met deze bedoeling werkt.

Maar weet je wat, het is oké.

Soms is het erkennen dat je niet in orde bent, de eerste stap naar het in orde zijn. Het neemt de weerstand weg. Je kunt vechten tegen je gevoel, maar je zult het niet winnen. Je kunt dit dus beter stoppen.

De pijn die narcistisch misbruik veroorzaakt, is vaak ook het gevolg van de pogingen van het lichaam om het te bestrijden. Dat is PTSS. Je kunt de dingen die je overkomen anders bekijken.

Het wil je beschermen, maar het is vermoeiend om de hele tijd te vechten. Soms moet je stoppen en de gevoelens erkennen voor wat ze zijn, in plaats van te vechten om ze te doen stoppen.

Ja, ze moeten de kinderen op de eerste plaats zetten in de samenleving en pleegzorg.

Maar dat doen ze niet. En je voelt je zo machteloos en hulpeloos, hoewel je hoopgevende stappen blijft stimuleren.

Accepteren van de situatie is niet de zo nodige solidariteit met de kwetsbare kinderen vergoelijken als die er niet is, maar het is er op dit moment eventjes niet tegen vechten.

Ja, het is niet eerlijk dat toxische personen ook binnen de jeugdzorg schijnbaar met hun gedrag kunnen wegkomen.

Veel draait vierkant in de bijzondere jeugdzorg en in de jeugdrechtbanken.

Maar het gebeurt. Daartegen vechten verandert daar nu niets aan. Loslaten kan tijdelijk vrede brengen om de nodige strategieën te vinden, om de informatie te verzamelen en ervaringen uit te wisselen. Maar je wilt wel bewustmaken ondertussen.

Dus probeer er vandaag, net als ik, er even letterlijk bij stil te staan.

Vecht niet om iets te doen wat je nu gewoon niet kunt doen. Maak eerst je hoofd leeg, of neem wat afstand van je gevoelens en gedachten. Tenslotte zijn gevoelens en gedachten meestal tijdelijk en ook niet je gehele persoonlijkheid.

Accepteer dat het OK is om even te rusten. Je mag voelen wat je voelt. Bovendien ben je OK, waar je ook bent. Je kunt in de goede afloop geloven en vasthouden aan je hoop, soms moet je echt wachten en niets doen. En dan komt weer het moment dat je massaal actie onderneemt.

Tot slot

Ik hoop echt dat dit een inzicht voor je is geweest vandaag. Weet dit alsjeblieft, want het is een leugen en het is niet de waarheid – het is niet de bedoeling dat je je licht dimt om veilig te zijn voor een narcist en/of narcistische organisaties. Even je nodige rust nemen, zelfliefde beoefenen is net je licht beschermen.

Andere misbruikforums zullen zeggen dat als je een helder licht bent en je geweldig bent, narcisten je zullen aanvallen. Dat is onzin. Gooi dat geloof weg. In tegendeel, hoe meer klaarheid je hebt, hoe beter je resultaat zal zijn in onderhandelen met een narcist of narcistische organisaties.

In schril contrast, je bent hier om jouw licht nog helderder te maken dan ooit tevoren.

Je moet in de huid en ziel stappen van wie je bedoeld bent te zijn, als een ware zelf met ware bron, zo alleen kan een narcist je niet raken. Voel het in elke cel van je lichaam, want het is de waarheid. De groeitaken en tips voor zelfgenezers die je hier vindt, kunnen daarbij helpen.

Dit is precies waar Thriving-Bloeien na narcistisch misbruik over gaat. Wanneer je die oriëntatie en die ontwikkeling op je neemt om jezelf volledig te bevrijden, om jezelf te zijn, hoef je je nooit meer zorgen te maken over wie de narcist was en waar de volgende op de loer ligt of wat ze aan het doen zijn, want je was gewoon vrij om volledig je eigen authentieke zelf te zijn.

voelt niet OK
Ontdek wat past voor jouw groei

Ik zou het leuk vinden als je een kijkje neemt in het menu en samen met mij op deze ongelooflijke reis gaat.

Als dit niet past voor jou op dit moment dan is dat OK. Dat kun je alleen maar weten natuurlijk als je jouw opties bekijkt. Heb je vragen daarover laat het me weten. Het is niet prettig als je denkt dat je heel wat moet doen. Vooruitgang wordt namelijk geboekt met dagelijkse babystapjes.

Graag vernemen in de reacties hieronder of deze aflevering voor jou interessant was. Wilt u uzelf bevrijden van misbruik? Is dit wat je wilt bereiken? Ik kijk erg uit naar het gesprek dat we hierover hebben.

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees