Categorieën
pleegzorg

Een lege plaats voor L. aan onze tafel

Kleine kindje L., Ik kon niet geloven dat ‘Ik ben die ben’ bij me zou willen zijn terwijl ik schreeuw, vloek, snik omwille van het onrecht.
Ik wist niet dat Hij compassie en waarde zou geven voor zulke luide en lelijke gevoelens van mij, die moesten worden beheerst en in bedwang gehouden want pleegzorg en justitie zijn toch de experten. We willen niet dat ze nog meer onrecht plegen. Hij in plaats daarvan luistert en troost ons.

Hij nodigde ze allemaal uit om voor hem uitgeblazen te worden, vastgehouden door zijn zachte handen van de Man van Smarten. Ik leer om die nieuwe verbindingen te dragen die Hij me geeft en stop met me te verontschuldigen voor een gebroken hart eronder. Langzaam pakt Hij de zwaarte weg terwijl ik staar naar het plafond. Hij kan veel meer aan dan we denken.
‘Ik blijf bij je, je bent van mij en ik ben voor altijd van jou?’
We zullen altijd een lege plaats houden aan onze versierde tafel voor jou, terwijl we met elkaar praten en luisteren verenigd in kwetsbaarheid.

Trauma en traumazorg in Europa

Soorten sabotage door een narcist

Onveilige hechting en oudervervreemding wordt gelegitimeerd door jeugdzorg

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig.

Hoe kunnen we onze trauma’s echt helen?

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren