Categorieën
gemeenschapsvorming Nederland België Nederlandstalig Recent

MLK: Haat is een te zware last om te dragen.

Ik heb te veel haat gezien om zelf te willen haten, en elke keer als ik het zie, zeg ik tegen mezelf: haat is een te zware last om te dragen. Op de een of andere manier moeten we in staat zijn om op te staan tegen onze meest bittere tegenstanders en te zeggen: we zullen uw vermogen om lijden te veroorzaken evenaren met ons vermogen om lijden te verdragen.

We zullen je fysieke kracht ontmoeten met zielskracht. Doe met ons wat je wilt en we zullen nog steeds van je houden…
Maar wees ervan verzekerd dat we je zullen uitputten door ons vermogen om te lijden, en op een dag zullen we onze vrijheid winnen.

We zullen niet alleen vrijheid voor onszelf winnen; we zullen een beroep doen op uw hart en geweten dat we u daarbij zullen winnen, en onze overwinning zal een dubbele overwinning zijn.

Martin Luther King Jr., A Christmas Preek voor Vrede op 24 december 1967

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren