MLK: Haat is een te zware last om te dragen.

MLK: Haat is een te zware last om te dragen.

Ik heb te veel haat gezien om zelf te willen haten, en elke keer als ik het zie, zeg ik tegen mezelf: haat is een te zware last om te dragen. Op de een of andere manier moeten we in staat zijn om op te staan tegen onze meest bittere tegenstanders en te zeggen: we zullen uw vermogen om lijden te veroorzaken evenaren met ons vermogen om lijden te verdragen.

We zullen je fysieke kracht ontmoeten met zielskracht. Doe met ons wat je wilt en we zullen nog steeds van je houden…
Maar wees ervan verzekerd dat we je zullen uitputten door ons vermogen om te lijden, en op een dag zullen we onze vrijheid winnen.

We zullen niet alleen vrijheid voor onszelf winnen; we zullen een beroep doen op uw hart en geweten dat we u daarbij zullen winnen, en onze overwinning zal een dubbele overwinning zijn.

Martin Luther King Jr., A Christmas Preek voor Vrede op 24 december 1967

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees