Categorieën
Empathie Nederland België Nederlandstalig ouderschap Recent

Empathietraining kan de relatie tussen ouder en kind verbeteren

Ook ouders kunnen een herinnering gebruiken dat ze empathie met hun kinderen moeten toepassen. Empathietraining zal hun ouderschap doen groeien.

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat empathietraining een positief effect kan hebben op de moeder-kindrelatie. Moederschap is ongelooflijk moeilijk. Omdat er geen gidsen zijn, is het bijna onmogelijk om te weten of je het goed doet. U probeert ervoor te zorgen dat uw kind veilig, gevoed en gelukkig is, maar u probeert er ook voor te zorgen dat ze het gevoel hebben dat ze een sterke en vertrouwensrelatie met u hebben. Dit kan leiden tot een leven waarin ze het gevoel hebben dat ze een ondersteunend persoon in hun hoek hebben, maar als het gaat om het bevorderen van deze relaties, kunnen onderzoeken ons misschien in de goede richting wijzen.

Dit onderzoek richtte zich op adolescenten en elke ouder weet dat dit een moeilijke tijd is voor de relatie tussen moeder en kind. Ze beginnen al een beetje afstand te nemen van hun ouders en meer naar hun leeftijdsgenoten te kijken.

Als een ouder de relatie in een van de turbulentste tijden wil koesteren, wil je misschien een interventie proberen die zich richt op empathie, want dat is wat deze relaties kan verbeteren.

Om het onderzoek af te ronden, gaven onderzoekers training in empathie aan 108 moeders en hun kinderen in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. De training duurde 20 dagen lang en ze maten hun cognitieve en affectieve empathische vaardigheden vóór en drie maanden nadat de cursus was voltooid.

De resultaten waren duidelijk, het had de relatie verbeterd en het had ook de tevredenheid met het leven voor zowel moeder als kind vergroot.

Meagan Patterson, de co-auteur van de studie, verklaarde dat, omdat ze weten dat dit een leeftijd is waarin er vaak onrust is in de relatie tussen moeder en kind, dat ze wilden zien wat ze konden doen om in die periode te helpen. Ze dachten dat als beide partijen konden worden geholpen en gecoacht om dingen vanuit het perspectief van de ander te zien, het zou kunnen helpen, en ze hadden gelijk.

Empathie is altijd een essentiële vaardigheid, en hoewel het iets is dat we onze kinderen vaak proberen te leren, lijkt het erop dat ouders ook een herinnering kunnen gebruiken dat ze empathie met hun kinderen moeten toepassen.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren