De narcist zonder object constantie heeft geen geloof in de werkelijkheid.

De narcist zonder object constantie heeft geen geloof in de werkelijkheid.

Gebrek aan vastigheid en continuïteit van objecten.

Een onvermogen om te onthouden dat mensen of objecten consistent,  en betrouwbaar zijn, vooral wanneer ze buiten je directe gezichtsveld liggen wordt een gebrek aan object constantie genoemd.

Er is een diepgaand gebrek aan geloof in de werkelijkheid. De werkelijkheid wordt dan vooral bepaald volgens hoe men zich op een bepaald moment voelt.

Object Constantie.

Definitie van het psychologisch begrip object constantie.

Dit zijn ontwikkelingsvaardigheden die de meeste kinderen pas na twee of drie jaar ontwikkelen. Het kost tijd en ervaring van de betrouwbaarheid van de belangrijkste mensen in hun wereld, zodat ze het gevoel krijgen dat wanneer mama de kamer verlaat, ze nog steeds op dezelfde planeet is en opnieuw zal verschijnen.

Als ze nog erg jong zijn, hebben baby’s vaak last van separatie als ze gescheiden zijn van een ouder, zelfs voor een seconde. Ze kunnen beginnen te huilen. Niet als ze worden vastgehouden of  niet als ze hun ouder in de buurt kunnen zien, doodsbang dat ze hun ouder hebben “verloren”.

Een veilige hechting maakt ontdekken mogelijk.

Wanneer peuters mobiel worden en hun wereld beginnen te verkennen, beginnen ze vaak korte excursies te maken om hun omgeving te verkennen, hun aandacht te richten op een interessant object en om de paar minuten terug te controleren met mama of papa om zich weer veilig te voelen.

Naarmate het kind zich ontwikkelt, heeft de tijd tussen “check-ins” de neiging om langer te duren.

Tegen de tijd dat een kind 4 of 5 jaar oud is, kunnen de meeste kinderen enkele uren op de kleuterschool of op school verblijven, weg van hun ouders, zonder een aanzienlijke verlatingsangst te ervaren.

Het vermogen om te herkennen dat ze hun ouder(s) niet kunnen zien dat hun ouder er nog steeds ‘daar’ is en dat ze nog steeds veilig zijn, wordt soms aangeduid als ‘Object Constantie’.

Object Constantie is het vermogen om te begrijpen dat sommige dingen of mensen constant blijven — zelfs wanneer we ze niet kunnen zien of kunnen verifiëren dat ze “er nog steeds zijn”.

ga naar deel 2

over kenmerken toxisch persoon

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees