Dark Triad trekken gevonden volgens 3 onderzoeken

Als psychopaten gemakkelijk te herkennen waren, zou er niet zo veel van hen met succes werken in het bedrijfsleven.

Recent onderzoek toont aan dat er veel psychopaten zitten tussen de CEO’s en dark triad trekken hebben.

Geschatte leestijd: 4 minutes

Natuurlijk zullen veel van diegenen waar empathie een uitdaging is erin slagen om als gewone mensen te passeren.

Dus als je niet kunt rekenen op psychopaten is dat voor de hand liggend, maar het zijn niet altijd bijl-zwaaiende roofdieren.

Hoe moet je dan psychopaten identificeren?

Ten eerste, weet wanneer u op uw hoede moet houden door vertrouwd te raken met het onderzoek naar hoe de gemeenschappelijke conditie is in bepaalde beroepen.

Ten Tweede: leer de lijst van eigenschappen die psychologen gebruiken om psychopaten te identificeren.

Maar zelfs met deze checklists zul je soms mislukken.

Psychopaten zijn vaak super charmant. Daarbij zijn het ook doorgewinterde manipulatoren. Aan de andere kant leren ze het gebrek aan empathie en spijt te verbergen in de lovebombing fase.  Dit trekt je aandacht want het maakt ze zo vrij snel gevaarlijk.

Maar volgens de wetenschap, zijn er enkele aanwijzingen  die weinigen van ons kennen en op zouden denken.

Enkele psychopaten – zijn zich bewust daarvan.

Dus wat zijn deze subtiele aanwijzingen die uw lokale psychopaat waarschijnlijk niet kent dat ze nodig hebben om te verdoezelen?

PsyBlog heeft kortgeleden in een langere lijst van wetenschappelijk gevalideerde tekenen

3 nieuwe aanwijzingen.

1. Geen na-gapen.

We weten allemaal dat psychopaten gebrek aan empathie hebben, maar weinigen beseffen dat deze eigenschap verschijnt zelfs in kleine, alledaagse handelingen die zijn gebaseerd op opmerken en zorg voor anderen – acties zoals gapen nadat iemand anders het doet, bijvoorbeeld.

Wat natuurlijk voor normale mensen is blijkbaar minder vaak het geval onder psychopaten.

PsyBlog wijst op een “studie [die] vond dat mensen met psychopathische neigingen minder waarschijnlijk na-gapen toen ze zagen dat iemand anders begon te geeuwen. “

2. Late nachten voor de wezens van de nacht.

Het is duidelijk dat niet elke nachtuil een psychopaat is, maar psychopaten hebben meer kans om laat op te blijven, volgens de wetenschap.

Dus als je al iemand verdenkt in het bijzonder, dan kan het lang opblijven een stukje bewijs zijn dat je misschien wel gelijk zou kunnen hebben.

PsyBlog citeert Peter K. Jonason, één van de onderzoekers die de correlatie gedocumenteerd heeft. Hij verklaart het verschijnsel als volgt:

“Degenen die hoogst scoorden op de Dark Triad trekken

[Narcisme, machiavellisme en psychopathie] zijn, net als vele andere roofdieren zoals leeuwen en schorpioenen, wezens van de nacht.

Voor mensen die een snelle levens strategie nastreven als dat belichaamd door de Dark Triad trekken, is het beter om een omgeving met weinig licht te hebben waar anderen slapen en verminderd cognitief functioneren bezitten, zodat ze kunnen misbruikt worden. “

3. Koffie Verslaving.

Nogmaals, een groot aantal koffie verslaafden zijn geen psychopaten.

Ik hoop van niet, althans, want ik drink veel zwarte koffie. Maar de wetenschap ziet een verband tussen genieten van sterke, bitter smaken en psychopathie.

“Het hebben van een voorkeur voor bittere smaken is gekoppeld aan psychopathie, narcisme, en elke dagelijks sadisme, vindt een nieuwe studie, “ meldt PsyBlog.

“Een voorliefde voor tonic water of koffie, dus, kan wijzen op enkele psychopathische neigingen in de persoonlijkheid van een persoon. “

In tegenstelling tot mensen die een hekel hebben aan bittere smaken hebben deze zoeterikken de neiging aangenamer te zijn, ontdekten de onderzoekers.

Bedankt voor het zetten van uw opmerkingen hieronder op deze pagina.

 

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Deze standpunten zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden in de dark triad trekken, vergeet dan niet om te reageren. Dank voor je  commentaar en om te delen.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!