8 emotioneel afhankelijke eigenschappen om een narcist aan te trekken!

Als je geen lange termijn partner bent voor een narcist dan is het omwille dat je niet de “overdreven” emotioneel afhankelijke eigenschappen hebt die hier volgen noch de juiste combinatie ervan.

Natuurlijk mensen evolueren naarmate dat ze meer ervaring hebben met relaties en een grote netwerk. De meeste mensen hebben ook nog een droom dat ze willen realiseren. Dus het is best mogelijk dat je eerst zo’n narcist aantrekt om dan na een eindje te snappen dat de relatie voor jou niet bevredigend is.

De narcist zal je proberen te overtuigen dat je bepaalde emotioneel afhankelijke eigenschappen dient te ontwikkelen omdat de relatie zou lukken. Doordat het dus nooit genoeg is, ga je dan snappen dat de breuk onvermijdelijk is.

emotionele manipulatie, emotioneel afhankelijke eigenschappen
Quanta Healing Starter Pack

Welke emotioneel afhankelijke eigenschappen wil de narcist dat je verder zou ontwikkelen?

1.De neiging om te veel op je te nemen

Een narcist zal het merken als je de neiging hebt om veel verantwoordelijkheden op je te nemen – vooral die van andere mensen. Ze zullen zien hoe je vaak de kaars aan beide kanten brandt als gevolg van je plichtsbesef. Kortom een narcist zoekt iemand met bepaalde eigenschappen van een echte leider, en dat is niet bepaald het type zwakke persoonlijkheid. Dat zullen ze leuk vinden.

Een partner die bereid is om de moeilijke en onaangename taken in een relatie op zich te nemen, zoals voor de kinderen zorgen of de rekeningen betalen, is het type partner dat een narcist nodig heeft.

In plaats van het werk gelijkmatig te verdelen in de relatie, willen ze dat jij de verantwoordelijke bent, zodat ze zich kunnen vermaken – hun leven is tenslotte veel belangrijker.

2.Een gemakkelijke aard

Als u zich aan een narcist aanpast, zal hij/zij zich onmiddellijk tot u aangetrokken voelen. Hij/zij kan dat uittesten door heel specifieke regels voor te schrijven en zien hoe je er rekening meehoudt. Als je toegevelijk bent en geen problemen zoekt en goedlachs bent is dat voor een narcist een plus.Een gemakkelijke aard en flexibel zijn, geeft voor hen aan dat ze een compromis kunnen sluiten dat bij hun leven past. Ze geloven niet dat zij ooit degenen zouden moeten zijn die zich moeten aanpassen, dus natuurlijk zullen ze aangetrokken worden tot flexibele mensen.

3.Een bepaalde mate aan onzekerheid

Als ik zeg dat een narcist zich aangetrokken voelt tot onzekerheid, bedoel ik dat ze op zoek zijn naar iemand die veel geeft om wat andere mensen denken. Ze zoeken iemand die beslissingen neemt op basis van hoe andere mensen zullen reageren.
Beslissingen nemen op basis van je eigen persoonlijke meningen en moraal is volgens een narcist onaangenaam.

Zie je, als je je beslissingen baseert op externe factoren, dan is de kans groter dat je keuzes maakt waar de narcist voor staat.
Een bepaalde mate aan onzekerheid is aantrekkelijk omdat deze gemakkelijk kan worden gecontroleerd en gemanipuleerd. Als alles wat nodig is een zucht van ergernis en een afkeurende blik is om hun zin te krijgen, zal een narcist zich aan je vastklampen.

voor narcisme.blog
klik op de foto voor meer info

4.Dingen in je eigen nadeel doen

De eigenschappen waartoe narcisten worden aangetrokken, zijn eigenschappen die voor het grootste deel universeel aantrekkelijk zijn. Het onderliggende thema dat iemand vatbaar maakt voor het aantrekken van een narcist, is echter dat al deze eigenschappen in hun extremiteit zitten. Je kunt loyaal, onzelfzuchtig, verantwoordelijk en ontspannen zijn en toch geen narcist aantrekken. Pas als deze dingen een fout zijn, krijg je hun aandacht – als je deze dingen in je eigen nadeel doet.

5.Vergevingsgezindheid

Van jongs af aan wordt ons verteld om te vergeven en te vergeten. Het vermogen om te vergeven brengt een vrijheid met zich mee – het kan zelfs louterend zijn.

Narcisten waarderen vergeving meer dan wie dan ook. Ze hebben er hun broek van vol. Niet in de zin dat ze de waarde ervan zien als een vorm van verlossing, maar dat ze vergeving waarderen omdat ze daardoor kwetsend kunnen zijn. Dat je vergevingsgezind dient te zijn, daar zullen ze je mee om de oren slaan.

Als je alles wat ze zeggen waardoor je huilt, alles wat ze doen kunt blijven vergeven en vergeten, dan zullen ze zo gek op je zijn. Uw vergeving geeft u niet alleen een gevoel van vrijheid, maar het geeft hen ook vrijheid.

6.Het vermogen om het slechte over het hoofd te zien

Dit gaat nog wat verder dan de vorige emotionele afhankelijke eigenschap. Emotioneel afhankelijkheid kun je ook op een continium zien, maar dit gaat naar het extreme, zeker in combinatie met de andere eigenschappen.

Is u ooit verteld dat u geneigd bent het goede in anderen te zien? Nou, goed nieuws voor jou – daar zijn narcisten dol op. Het slechte over het hoofd kunnen zien is essentieel voor het onderhouden van een relatie met een narcist. Een narcist ziet het slechte in zichzelf niet en jij ook niet. Dus als je het slechte humeur of het gebrek aan manieren van een narcistische partner opzij kunt zetten, dan zul je ze veel waardevoller worden geacht. Je moet dus behoorlijk aantal roze brillen aanschaffen.

emotioneel afhankelijke eigenschappen
Thrive info

7.Onvoorwaardelijke loyaliteit

Een loyale partner willen is niet ongebruikelijk – de meeste relaties hebben dit nodig om te slagen. Op zich is dit dus geen emotioneel afhankelijke eigenschap. Dit gaat niet alleen over trouw zijn. Maar het is het gevolg van het vorige. Voor een kleinigheid ga je een relatie niet op de kleppen laten lopen, of dreigen met een scheiding. Maar het gaat over echt vreselijke dingen zoals partnergeweld, diefstal, misbruik, grove leugens enz die volledig over het fatsoen gaan en naar het criminele neigen.

Een narcist is echter niet alleen op zoek naar loyaliteit, ze hebben onvoorwaardelijke loyaliteit nodig. Ze verwachten dat je loyaal blijft, zelfs als dat niet het geval is. Als ze besluiten iets te doen dat u niet goedkeurt, moet u toch loyaal blijven en hen steunen. Ongeacht de omstandigheden, uw loyaliteit moet onwankelbaar zijn.

8. Extreem Onzelfzuchtigheid

Het is nogal eervol om meer bezig te zijn met de behoeften van anderen dan met de uwe. Het is geen verrassing dat onzelfzuchtigheid over het algemeen aantrekkelijk is. Maar voor een narcist is het mooi. Iemand die bereid is zijn verlangens opzij te schuiven om voor de narcist en zijn behoeften te zorgen – zoals het hoort – is als goudstof. Dit gaat niet over een compromis, zoals nu zorg ik voor jou en dan zorg jij voor mij, dit gaat niet over een tijdelijke toestand.

Dit gaat over het permanent opzij schuiven van jouw behoeften zoals stoppen met je carrière, stoppen met lid te zijn van bepaalde verenigingen, stoppen met contact houden met bepaalde mensen, stoppen met een eigen bankrekening enz

Het is niet om dat je geeft om andere mensen dat je een narcist zal aantrekken. Pas als je niet meer om jezelf geeft, zullen ze ook om je gaan geven. Je dient dus een duidelijk voor hen zelfliefde – tekort hebben.

Heb jij zo’n zelfliefde tekort?


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees