De verandering in jou zal de narcist ongelukkig maken. Het gebruik van niet-defensieve antwoorden.

Gedeeltelijk Verhongeren van de narcisten, want we gaan ervan uit dat je niet de enige bent.

Blijven achteraan aanvallen is geen optie. Welke kijken wat de zwakke plekken zijn van de narcist, kortom je afvragen: wat zal de narcist ongelukkig maken?

Het is tijd voor jou om de situatie te ontwarren, de narcist te verhongeren en jezelf te beschermen, vanaf nu.

Als je jezelf hebt voorbereid met stap 1 en 2,

1. Ontwikkel uzelf in eerste instantie.

Maak er uw persoonlijke missie van om uw eigen expert te worden over NPD en bijbehorende manipulatietactiek. Lees zoveel als je kunt – boeken, artikelen, blogposts; luister naar podcasts; lid worden van onze steungroep. Wat u ook kunt krijgen, uzelf onderwijzen, doe het nu. Bekijk de pagina’s met boeken voor die belooft vele eureka momenten!

Bent u vertrouwd geraakt met de trucs die worden gebruikt om u te ondermijnen, wordt het voor u veel gemakkelijker om te identificeren wanneer het op u wordt toegepast.

Het herinnert je er ook aan dat het niet jouw schuld is.

Zij zijn het met een diagnosticeerbare Cluster B-persoonlijkheidsstoornis: NPD. Anders dan het valideren van het misbruik, en dat jij het niet bent, leert deze informatie je over de elementen van voorspelbaarheid in hun gedrag.

Bewapen jezelf en bereid je voor op stap 2.

2. Observeer als een nieuwsgierige wetenschapper.

Deze fase begint je natuurlijke, zeer emotionele reacties te neutraliseren en verschuift daarom de machtsbevoegdheden die de misbruiker over je heeft. Werk verder met toenemende kennis dat jij het niet bent.

De tweede actie om de interne transformatie aan te vullen, is oefenen met het aannemen van het standpunt van ‘observeren als een nieuwsgierige wetenschapper’ van het gedrag van je narcist.

Wanneer je met hen in contact komt en je begint te merken dat je die opgewonden, angstige, onveilige innerlijke staat voelt, kun je er zeker van zijn dat ze een van de manipulatietactiek toepassen waar je jezelf voor hebt geschoold.

Dus nu is het tijd om te pauzeren en te beginnen observeren.

Vraag jezelf af welke van de tactieken het is en kijk hoe ze het aanpakken. Het oefenen van dit versterkt dat je narcistische mishandeling aanpakt, en het is NIET JOU. Het is veelbetekenend dat je weigering om te accepteren wat je wordt aangedaan, begint. Dit ondermijnt geleidelijk de traumabinding met de narcist en je emotionele reactiviteit wanneer je wordt aangevallen.

Het is nu het moment om een ​​bepaald gedrag te stoppen en een nieuw gedrag te starten.

Stop met jezelf uit te leggen.

Tijd om het licht van de nieuwsgierige wetenschapper op jezelf te laten schijnen. Hoeveel keer per dag vindt u dat u elk klein ding rechtvaardigt voor uw misbruiker?

Hoe voel je je wanneer je dit doet?

Is het een geprogrammeerde reactie waarbij je er niet eens aan denkt dat het nodig is om jezelf uit te leggen, of komt het van een reflecterende, goede plaats waar je denkt dat ze een verklaring verdienen?

Als u dit leest, zijn automatische uitvullingen waarschijnlijk de eerste vorm van communicatie van u naar uw misbruiker, omdat u geprogrammeerd bent dat dit is wat van u wordt verwacht.

Als je op deze manier vertelt over jouw partner, ouder, collega of vriend is, voel je je heel klein en waardeloos. Dit is omdat, wanneer je in deze cyclus bent, je je kracht weggeeft. Je bent het ermee eens dat je ze iets verschuldigd bent. In feite ben je gehersenspoeld dat dat je plicht is.

Je bent in wezen een A-klasse voorraad voor je narcist.

Begin met niet-defensieve uitspraken.

Dit is vergelijkbaar met het stoppen van de eindeloze uitleg, in die zin dat je mindset zich op dezelfde plek moet bevinden om te proberen los te koppelen en los te komen. Waar chronisch rechtvaardigingen een grotendeels preventieve aanval is, voor het geval het narcisme slecht reageert op een bepaalde situatie.

Je weet wel, het hele lopen op eierschalen ding, niet-defensieve uitspraken gaan over wat te doen als je echt wordt aangevallen * en als de manipulaties dik en snel naar je toekomen.

Enkele voorbeelden van niet-defensieve uitspraken zijn:

Het spijt me dat je ‘xyz’ niet goedkeurt.

U hebt absoluut recht op uw mening.

Ik accepteer dat je perceptie is dat ik ‘xyz’ deze gaat niet over het eens zijn met hen, het gaat erom dat je niet langer meer in hun woordsalade stapt.

Het spijt me dat je boos / gekwetst bent enz. I

k hoor dat je je boos / gekwetst voelt enz. Ik hoor wat je zegt. Dat is interessant. Ik snap het.

Het is een goed idee om deze in regelmatige interacties te oefenen om de programmering tegen te gaan en uw comfort te vergemakkelijken door ze te gebruiken wanneer dat nodig is met uw narcist.

Als je ook codependent bent, zullen deze waarschijnlijk ook over het algemeen nuttig zijn in andere relaties dan met je narcist.

Ik erken dat deze patronen van verbondenheid voor jou bijzonder uitdagend kunnen zijn.

Hoewel het lastig is, of het nu codependent bent of niet,

 Je kunt het doen.

Concentreer u op uw doelen: uw kracht, vrijheid, dromen en een leven vol vreugde terugwinnen. Houd deze vast in je hart, geest en ziel. Gebruik ze als een mantra om je te bekrachtigen terwijl je deze nodige stappen neemt bij het onthaken aan je narcist. Waarschuwing!

De narcist zal deze innerlijke transformaties NIET leuk vinden. Je zult op één of andere manier gestraft worden. De verandering in jou zal hen ongelukkig maken. Het gaat er, jouw leven, niet om ze gelukkig te maken.

wat zal de narcist ongelukkig maken
Open brief aan een narcist. Laat je behandelen. Deel 2

Het gaat erom jou gelukkig te maken.

Om die plek te bereiken, moet je stapjes ondernemen om jezelf te beschermen en naar vrijheid toe te werken. Je bent sterk. Jij bent moedig. Je bent zo waardig. JE KUNT HET.

Laat hieronder een opmerking achter met uw inzichten over deze stappen en eventueel advies aan degenen die bezig zijn zichzelf te informeren over narcistische mishandeling. Het delen en aanmoedigen van anderen is zozeer noodzakelijk om ons allemaal te helpen op onze herstelreis.

Opmerking – geen van deze suggesties wordt aanbevolen als u zich op enig moment onveilig voelt, of dat nu fysiek, seksueel, mentaal, emotioneel of psychologisch is. Je veiligheid moet je eerste focus zijn. Neem contact op met de autoriteiten en ondersteunende diensten in uw omgeving voor onmiddellijke hulp.

Klaar voor de volgende stap? Klik dan hier

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een verdomd goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden. Ik hoop dat deze post helpt om u onoverwinnelijk te maken. Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees