Categorieën
Communicatie Communicatie met de narcist Echtscheiding van een narcist narcistische ouder Recent

Hoe je ex te stoppen je kind te manipuleren?

Het gebeurt elke keer dat als je kind contact gehad heeft met je ex. Ze komen terug met vragen als “waarom heb je ons verlaten?” of zeg “mama / papa zegt dat je al ons geld hebt gestolen”. Hoe je ex stoppen met manipuleren?

Je wilt de kinderen niet bij het conflict betrekken, dus je weet dat niet reageren de beste optie is, maar laat dat het kind niet geloven in de leugens?

Iets tegen de ex zeggen wordt met ontkenning of schuld opgevangen. Het moet jouw schuld zijn dat ze zich zo voelen, anders vertelde de maatschappelijk werker hen alles over de scheiding. Vergeefs is het niet. Maar dat betekent niet dat je niets doet. Dat komt tenslotte neer op toegeven dat het allemaal jouw schuld is.

Narcisten brengen je graag in deze dubbele bindsituatie.

Het geeft ze controle en ze weten hoe ongemakkelijk het je maakt. Het is ook hun ultieme manier om rond je grenzen te trianguleren. Er is een manier om je grenzen te respecteren, de narcist niet te voeden en ervoor te zorgen dat je kinderen niet worden gemanipuleerd. Als je de verklaring met jouw kind onderzoekt, kunnen ze beginnen dingen voor zichzelf in twijfel te trekken.

Op die manier maak je hun ouders niet kwaadaardig of zet je ze niet in het midden. Je helpt hen om informatie te verwerken en hun eigen beslissingen te nemen. Dit bereidt hen voor op een toekomst met een manipulatieve ouder omdat ze zullen leren om op zichzelf te vertrouwen in plaats van wat hen wordt verteld. En dat is het tegengif voor narcistisch ouderschap.

Conclusie

Ik hoop echt dat dit tot je heeft gesproken. Het is mijn grootste wens dat je echt liefde, vriendelijkheid en wonderen ontvangt.

Om je te helpen jezelf te ontrafelen van narcistisch misbruik, zodat je op één lijn kunt komen met je hoogste en je beste zelf – omdat je letterlijk in de ingewanden van de hel bent geweest met de pijn, met het trauma, met de worstelingen, met zo’n beperkte vermogen om gezondheid en geluk en expansie en vreugde en je dromen te kunnen realiseren.

Er is een proces voor je om daar uit te komen, om daadwerkelijk open te staan en het vermogen te hebben om het leven te hebben dat je geboorterecht is namelijk een leven zonder trauma.

Ik bied je graag onze groeitaken aan in de categorie groeitaak, die je gaat helpen dit allemaal voor je te ontrafelen en je duidelijkheid, verlichting en hulp te geven om je ziel terug te krijgen.

Je kunt daar dus verbinding mee maken door op de link te klikken.

Zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden en ik hoop dat dit artikel van vandaag je heeft geïnspireerd om te weten wat jouw geboorterecht werkelijk is.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren