De relatie met jezelf is de allerbelangrijkste communicatie

De meesten van ons gaan een partnerschap aan zonder te weten wie we zijn. En zonder te weten wie we werkelijk zijn, kunnen we geen gezonde relatie opbouwen omdat we niet onze eigen behoeften begrijpen, hoe de communicatie te voeren met onze partner, wat onze waarden zijn en hoe we veiligheid kunnen creëren.

Daarom heb ik van deze dingen de basis van de groeitaken gemaakt.

Als we die groeitaken niet in onze persoonlijke ervaring weven gaan we deze ouderlijke verwonding projecteren op onze partners. En we houden ons bezig met dezelfde dynamiek waarmee we zijn opgegroeid in het verwachten van nieuwe resultaten.

communicatie
Ik leer je je ervaringen te weven zodat je emotioneel groeit

Cycli herhalen.

De waarheid is dat het opbouwen van gezonde relaties werk kost. Veel ervan. Veel kwetsbaarheid, open communicatie, vergeving en de bereidheid om jezelf en de rol die je speelt echt te zien.

En we kunnen allemaal gezonde relaties opbouwen, ongeacht onze achtergrond.

Ik hoop dat deze vragen aanleiding geven tot veel open communicatie.

De enige verandering die je relatie volledig kan veranderen, is het eigenlijke probleem: het gebrek aan communicatie.

De meeste stellen hebben nooit moeilijke gesprekken gehad die nodig zijn om samen een leven op te bouwen. In plaats daarvan vermeden ze deze problemen. En hoopte dat ze er zelf uit zouden komen.
Dit komt voort uit de kindertijd, waar we ouders zagen die gesprekken vermeden, problemen ontkenden en gewoon verwachtten dat hun partners op dezelfde pagina stonden. De waarheid is dat we niet op één lijn kunnen zitten zonder samenhangende communicatie.

Voordat we ons aan iemand binden, moeten we weten waar ze staan ​​op het gebied van zaken als:

Hoe geld wordt bekeken en uitgegeven, grenzen die je hebt met familie, hoe je grote en kleine beslissingen neemt. De kernwaarden van uw partnerschap. Als je kinderen wilt en je overtuigingen over hoe kinderen moeten worden opgevoed. Lange termijn en korte termijn visie als een partnerschap.

Hier is een belangrijke vraag die je moet stellen als je een relatie begint.

Hoe gaan we omgaan met uitgaven, sparen, bankieren en algemene financiële beslissingen? Hoe vaak denk je dat mensen in een gezonde relatie seksuele intimiteit hebben? Hoe belangrijk is seksuele intimiteit voor jou? Welke grenzen heb je nu met familie en welke grenzen zullen we creëren zoals in ons partnerschap.

Voorbeeld: We bespreken huwelijksproblemen niet met familieleden. Wat zijn onze kernwaarden in onze samenwerking? Willen we kinderen? Zo ja: de rollen die we in hun leven spelen, hoe ouderschap zal worden genavigeerd. De visie die we hebben voor ons gezin.

Langetermijn- en kortetermijnpartnerschapsvisie:

het plan voor de komende 5 jaar, evenals de lange termijn/het doel/de plannen.

Onthoud dat deze gesprekken ongemakkelijk of eng zullen zijn op basis van je ervaringen uit het verleden. U bent bijvoorbeeld opgegroeid in een huis waar geld een constante bron van conflicten was of waar het onderwerp werd vermeden.
Het is ook waar dat naarmate we groeien, evolueren en ouder worden, deze visies zullen veranderen. Zie deze als voortdurende, doorlopende gesprekken.

Hoe verloopt de communicatie in jouw relatie? Laat het ons weten in de commentaren.

Gesprekken zijn geen gesprekken maar verbale wedstrijden voor een narcist.

Hoe doe je het werk? Dr Nicole Lepera

Luisteren op een actieve manier met effectieve communicatie.

Communicatiemethode Medium Chill – Grey Rock! Deel 1

Relatieproblemen door parentificatie. Jezelf opofferen.

Communicatie met narcistische personen om tijdwinst

verhoudingen en relaties

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees