1) Wat zijn enkele van de “gebrekkige” overtuigingen waarvan je innerlijke identiteit aan jou is geopenbaard en dat je hebt aangenomen door een valse kernovertuiging n°4? Voer de taak uit om die te veranderen.

Het is moeilijker voor mij want ik heb meer uitdagingen dan wie dan ook.

Ik krijg de slechtste mensen om ervaring mee op te doen. Wat ik verkrijg is het beste van het slechtste. Ik heb meer om van te leren in dit leven.

Ik kan mezelf niet vergeven dat ik liefde heb betoond tegenover de man die me heeft verraden.

Hoe kon ik niet zien dat die klaar stond om mij en onze dochter in de steek te laten.

Ik walg hiervan.

Het maakt me ziek.

Mijn zelfvertrouwen zat in de modder. Ik klampte me aan hem vast. Probeerde alles, inclusief hem lichamelijk te behagen, terwijl hij nog steeds aan het nadenken was over zijn geliefde die hem had gedumpt.

Hoe kan ik mezelf vergeven dat ik de liefde met hem heb bedreven! Ik moet wel vies zijn!

Ik heb problemen ondervonden door mijn narcistische partner te vergeven van acteren op manieren die de tijd die ik met mijn 1-jarige dochter kon doorbrengen ernstig beperkt hebben.

Ik merk dat dit te maken heeft met mijn opvattingen over de rol van woede, zoals:

Als ik niet meer boos word, blijf je me pijn doen.

Als ik je vergeef, zul je denken dat je niets verkeerd hebt gedaan.

Ik moet boos zijn om mijn grenzen op te houden.

Mijn woede beschermt me tegen de pijn van wat je me hebt aangedaan.

Als ik de situatie accepteer zoals die is, is het alsof ik zeg dat er niets aan de hand is en dat er niets hoeft te veranderen.

2) Kun je zien op welke manieren je die valse overtuigingen hebt bevestigd en je ze “echt” hebt gemaakt?

Beschrijf deze manieren.

Ik denk dat ik nog nooit zo boos in mijn leven heb gevoeld als ik sinds ik bij deze man ben.

Ik weet niet hoe ik met deze intensiteit van woede om moet gaan.

Maar ik heb geleerd dat als hij voelt dat ik boos ben, of als ik mijn woede op een gezonde manier probeer uit te drukken, hij me terug zal schieten met zoveel woede en agressiefst er niets goeds uit kan komen.

Dus begon ik mijn woede te verbergen en te doen alsof ik accepteer, vergevingsgezind en liefhebbend als ik niet echt ben.

Ik voel me gevangen door al deze woede. Ook wil ik veranderen wat verkeerd is, maar voel me als ik probeer iets te doen aan wat me boos maakt door met de narcist te praten dat het resultaat nog erger is.

Als ik dit overdenk, realiseer ik me dat woede slechts een vorm van energie is die kan dienen om me de moed en kracht te geven om obstakels te overwinnen en problemen op te lossen.

 Niet meer vasthouden aan woede

Als ik stop met het gebruiken van mijn woede om te proberen iemand of iets te veranderen die niet kan veranderen, en alleen focus op hoe de energie in mijn lichaam aanvoelt en hoe sterk ik me voel, dan kan ik gemachtigd zijn om die energie te gebruiken om mezelf te veranderen. Daardoor kan ik andere dingen doen die kunnen leiden om de situatie te veranderen die me boos maakt.

Het is een heel kinderachtig iets, denk ik, deze overtuiging dat als ik vasthoud aan de woede en de woede drijf tegen dingen en mensen die niet zullen veranderen dat de kracht van die emotie op de één of andere manier dingen zal veranderen.

De waarheid is dat ik mezelf alleen maar ellendig maak in dit proces en het HARDER maakt voor iets wat kan veranderen.

Toen hij me vertelde dat hij wegging, vertelde hij me ook dat ons seksleven te routinematig was. Dus wat heb ik gedaan nadat hij me niet had verlaten?

Ik heb boeken voor hem gezocht om ons seksleven op te peppen. Heeft hij ze gelezen? Nee. Ik vroeg hem om ook een boek voor me te regelen, eentje die gaat over dingen die hij graag in bed zou willen ervaren. Heeft hij dit gedaan? Nee.

Hoewel ik woede voelde, probeerde ik nog steeds dingen te repareren.

Hoewel het idee van hem met een andere vrouw me ziek maakte, had ik nog steeds seks met hem.

Dit stopte pas nadat ik het hematoom op mijn borst kreeg vanwege de biopsie. De pijn weerhield me ervan zelfs aan seks te denken.

Er was nu fysieke afstand tussen ons, en dat hielp me in te zien dat het proberen om hem seksueel te plezieren na zijn verraad, gewoon verkeerd is. Ik had echt alle zelfrespect verloren! Waarom?

Omdat ik niet wilde dat hij me weer in de steek liet?

Dacht ik dat ik hem kon beheersen met seks?

Ik probeerde hem te laten zien dat ik ergens goed in ben (seks). Ik heb niet gezien dat hij mijn fysieke plezier of aandacht verdiende!

Hij had me verraden! Ugh! Ik schaam me.

Het kost me heel veel tijd, jaren om vooruit te komen, zelfs met alle echte genezing die ik heb gedaan.

Ik zie anderen vooruitgaan en voel dat het leven me voorbijgaat.

Ik krijg de meest uitdagende ‘duivels in vermomming’ gestuurd; opperste narcisten.

Ik kan de woorden niet vinden om te vragen wat ik nodig heb en wordt verkeerd begrepen, en voel me dan gefrustreerd / hulpeloos als een slachtoffer — niet aan mijn behoeften voldoen of een oplossing hebben wanneer mensen niet verantwoordelijk of emotioneel verantwoordelijk zijn.

Nergens voor strijden, niet vooruit gaan.

Jaloezie en wrok op mij gericht, omdat ik mezelf ben of opsta ​​en zeg wat ik nodig heb.

De façade van mensen voordat ze in mijn ergste nachtmerrie veranderen in persoonlijke relaties.

Het zijn overal stoelen of open ruimtes en een persoon komt zitten of parkeren naast mij. Vreemde mensen komen naar me toe en maken een gesprek met mij . Mensen worden vriendelijk / sociaal in mijn gezicht en verraden me achter mijn rug.

Ze zeggen niet wat ze nodig hebben, maar liegen en overdrijven naar iemand anders. Ik geloofde dat we echt met elkaar overweg kunnen. Mensen proberen me te helpen alleen maar om me te verraden of te verlaten, omdat ze jaloers zijn en me willen gebruiken.

3) Hoe voel je je na het worden van “je Ware Zelf” wanneer je de valste overtuigingen/trauma hebt vervangen?

Ik voel me sterk in mijn lichaam.

Ik kan elke spier voelen, als een krijger die weet dat ze alles kan verwerken wat haar kant opkomt. Daarbij voel ik me vrolijk en vol vertrouwen dat ik een goede manier zal vinden om pijnlijke levenssituaties op te lossen. Daarnaast voel ik me blij dat het niet nodig is om vast te houden aan woede en wrok voor andere mensen.

Nochtans voel ik voel me nog steeds boos als ik denk aan de situatie met mijn dochter.

Ik vind dat het moet veranderen, ik wil dat het verandert. Maar er is veel minder van die duisternis. De wens om haar vader pijn te doen of te straffen voor wat hij doet is er niet meer. Er zit veel meer licht en moed en kracht in.

Ik had mijn ware zelf niet geëerd, maar ik ben eervol!

Ik vulde mezelf met licht.

Mijn lichaam stroomde over van licht, ik was er doordrenkt van.

Ik ben eervol! Veel eervolle dingen heb ik gedaan in mijn leven!

Bovendien vergeef mezelf dat ik me wanhopig gedraag.

Ook vergeef ik mezelf dat ik me aan hem vastklamp.

Ik vergeef mezelf!

Ik ben dol op mezelf. Ik ben nu een zelfpartner! Mijn zelfpartner zegt: “Je bent zo vergeven en zo geliefd!” Amen!

Het hematoom was een vermomde zegen.

Het gaf me de fysieke afstand die ik nodig had van mijn man.

Het was ook een wake-up call. Maandenlang heb ik mezelf met negatieve gedachten verwond.

Mijn lichaam kon het gewoon niet meer aan, dus ik ontwikkelde de knobbel en vervolgens het hematoom van de biopsie, die geïnfecteerd raakte.

En raad eens!?

Twee dagen geleden barstte het hematoom open. Ik begon veel bloed en pus te lekken, dit ging zo een tijdje door (sorry, ik weet dat dit vies is) en gisteren heb ik wat meer bloed en pus verdreven. De emotionele toxines komen eruit!

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!