Het controleer mij syndroom van het slachtoffer van de narcist.

“Controleer-mij” Syndroom beschrijft een tendens om relaties met mensen aan te gaan die een controlerende narcistische natuur bevorderen.

Mensen met het “controleer-mij syndroom” voelen zich comfortabel als ze de verantwoordelijkheid geven voor het nemen van beslissingen aan anderen.

Het is verleidelijk om anderen beslissingen te laten nemen voor ons. Wanneer:

 1. We bang zijn voor de vernedering van het maken van nieuwe fouten.
 2. Anderen projecteren een sfeer van vertrouwen of autoriteit.
 3. Anderen lijken meer succes te hebben dan wij.
 4. Je je minder succesvol dan anderen acht.
 5. We voelen ons minder in staat dan anderen.
 6. Je bent vernederd door fouten uit het verleden.
controleer-mij syndroom Zal een veerkrachtige persoon het narcistisch misbruik stoppen? slachtoffers van narcistisch misbruik
klik voor meer info

Het nemen van een passieve “controleer-mij” aanpak is een gevaarlijke strategie om volgende redenen:

 1. Andere mensen maken fouten.
 2. Het aannemen van een passieve benadering van de besluitvorming leidt tot een passief-agressieve houding vergeleken met het oplossen van problemen.
 3. Sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen, met inbegrip van narcisten en controllers worden aangetrokken door “Controleer-jou” persoonlijkheden.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat wanneer je de controle over de besluitvorming aan een ander geeft dat je dan niet echt de controle opgeeft. Dan heb je dit maar voor zoveel gedaan als je hebt gekozen om de controle naar een ander over te dragen. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor de uitkomst.

Voorbeelden van “controleer mij” Syndroom.

 • Een man zal een gewelddadige relatie niet verlaten, maar niet als iemand die hij ziet als een autoriteitsfiguur hem vertelt om het te doen.
 • Een vrouw heeft de neiging om relaties aan te gaan met mannen die haar vertellen wat te doen.
 • Een jonge vrouw is opgelucht om te verhuizen en te ontsnappen aan haar gewelddadige huis, direct raakt ze opnieuw betrokken bij een gewelddadig vriendje.

Mensen die door het leven gaan met een “controleer-mij” strategie vinden teleurstelling over de resultaten. De reden is omdat ze wankelen van de ene disfunctionele relatie naar de volgende.

Zij kunnen zich herhaaldelijk bevinden in gewelddadige situaties. Ook kunnen ze gevangen zitten in relaties die ook hun belang niet dienen.  Daarnaast blijven ze vaak hangen met mensen die een “controleer-jou” syndroom hebben.

Hoe het voelt:

Als je in een relatie bent met een persoon die “controleer-mij” syndroom heeft, kan u worden gevlijd door hun schijnbare “vertrouwen” in je. Maar uiteindelijk kan je gefrustreerd worden als de onvermijdelijke teleurstellingen komen.

Als u de symptomen van “controleer-mij” syndroom hebt, kunt u genieten van de kortere weg van de uitvoering van verantwoordelijkheid op een andere. Echter, zal u ook gefrustreerd raken wanneer ze onvermijdelijk u in de steek laten op de lange termijn.

Aanverwante teksten.

De geheimen van meditatie een praktische gids voor innerlijke vrede en transformatie

De geheimen van meditatie een praktische gids voor innerlijke vrede en transformatie.

Kern-transformatie Nlp als weg naar je innerlijke bron

Kern-transformatie.Nlp als weg naar je innerlijke bron.

Verander je overtuigingen Technieken van de amerikaanse nlp goeroe

Verander je overtuigingen Technieken van de Amerikaanse nlp goeroe.

VERANDEREN KAN LEUK ZIJN

VERANDEREN KAN LEUK ZIJN.

Je ongekende vermogens Nlp: de weg van excellentie

Je ongekende vermogens Nlp: de weg van excellentie.

Wanneer koesteren hoop betekent de helende kracht van het kind in jezelf

Wanneer koesteren hoop betekent de helende kracht van het kind in jezelf.

het complete nlp werkboek

Het complete NLP-werkboek. Leer de technieken van het Neurolinguïstisch Programmeren praktisch toepassen.

Het ABC van NLP neurolinguistisch programmeren

Het ABC van NLP neurolinguistisch programmeren

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.