Categorieën
Bijbels maar geen godsdienst gemeenschapsvorming spiritualiteit video

Annemie over familie, Oosterhuis en thuis. video

Huub Oosterhuis schreef naast talloze kerkliederen ook poëzie Eind 2020 werd een selectie daarvan gebundeld in Handgeschreven. Huub Oosterhuis is altijd op zoek geweest naar ‘een huis waar alles woont’: plekken waar geleerd en gelezen, gevierd en gezongen kon worden, en nagedacht en gediscussieerd over de grote vragen van geloof, filosofie, taal, politiek en maatschappij.

Huub Oosterhuis (1933) schrijft dichtbundels, essays, liederen en leerdichten.

Oosterhuis debuteert in 1961 met de bundel Uittocht en krijgt landelijke bekendheid als hij bij de uitvaartdienst van Prins Claus een persoonlijke overweging houdt. Huub Oosterhuis is oprichter van De Populier – voorganger van De Balie — en De Rode Hoed en initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, een huis voor debat, bezinning en poëzie dat in februari 2011 haar deuren opende aan de Da Costakade in Amsterdam.

https://videos.files.wordpress.com/E6dxcwVe/het-verband-tussen-thuis-en-jezus-clone.mp4

Oosterhuis is redacteur van het Nieuwe Liefde Tijdschrift (vroeger Roodkoper), ontving in 2002 een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit voor zijn liturgische teksten en begon in 1993 de VSB Poëzieprijs.

cover Huub Oosterhuis 150 psalmen vrij

ook als e-book

In “Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt bij zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft geschreven, om in de zondagse liturgie en in andere vormen van eredienst, bij doop, huwelijk en begrafenis te worden gezongen.

Anders dan in het vijfentwintig jaar geleden verschenen “Gezongen Liedboek’ is enkele oudere teksten niet meer opgenomen; sommigen zijn herschreven. En er zijn veel nieuwe liederen bijgekomen.

een weg van dagen Huub Oosterhuis
klik op de foto

Als geen ander heeft Huub Oosterhuis de veranderingen binnen het geloof in de afgelopen vijftig jaar persoonlijk ervaren, maar ook verwoord en daardoor mee bepaald.

Zijn werk is in theologisch en liturgisch opzicht vernieuwend, omvat diverse genres, zowel binnen- als buitenkerkelijk, en is altijd doordrenkt van een groot mededogen voor de ander en van een intens maatschappelijk engagement.
Uit een hoeveelheid teksten die meer dan een halve eeuw omspannen, van gedichten en psalmen tot preken en verhalen, maakte de jonge filosofe en schrijfster Elte Rauch een verrassende selectie.

EEN WEG VAN DAGEN is een weergaloos lees- en bladerboek waarin de lezer(es) zich van dag tot dag kan onderdompelen, om zo gesterkt en geïnspireerd met eigen vragen aan de slag te gaan.

Of het nu gaat om het verschil tussen liefde en vriendschap, over de betekenis van mystiek of van openbaringen, over het Koninkrijk van God of over God-Ik-Zal, over de poëzie van Neruda, Vroman of Lucebert, over het belang van de taal en de joodse traditie: in dit boek treft u alle facetten van het rijke oeuvre van een grote vernieuwer op heldere en systematische manier gepresenteerd aan, en vindt u een prachtige leidraad bij het zoeken naar een eigen weg van dagen!

Alles voor allen
klik op de foto

ook als paperback

stilte zingen cover huub oosterhuis
klik op de foto

hardcover   e-book

Heb je vragen, suggesties of commentaar? Ik hoor het graag.

Huub Oosterhuis kun je beluisteren op Spotify.

Verzoening: Een viering die je op weg zet.

Waarom helpen verdrietige liedjes pijn te verzachten?

Kijken naar narcistisch mishandeling teksten en video’s is niet genezend. video

Eerste stap om uw traumapatronen te doorbreken! video

De lijdende dienaar: Jezus de-construeert het zondebokmechanisme.

Bereid je voor op een scheiding van een narcist. Deel 1

Website Huub Oosterhuis

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren