Heb je vragen, suggesties of commentaar? Ik hoor het graag.

ook als e-book

klik op de foto

ook als paperback

klik op de foto

hardcover   e-book

Huub Oosterhuis (1933) schrijft dichtbundels, essays, liederen en leerdichten.

Oosterhuis debuteert in 1961 met de bundel Uittocht en krijgt landelijke bekendheid als hij bij de uitvaartdienst van Prins Claus een persoonlijke overweging houdt. Oosterhuis is oprichter van De Populier – voorganger van De Balie — en De Rode Hoed en initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, een huis voor debat, bezinning en poëzie dat in februari 2011 haar deuren opende aan de Da Costakade in Amsterdam.

Oosterhuis is redacteur van het Nieuwe Liefde Tijdschrift (vroeger Roodkoper), ontving in 2002 een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit voor zijn liturgische teksten en begon in 1993 de VSB Poëzieprijs.

In “Stilte zingen’ is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt bij zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft geschreven, om in de zondagse liturgie en in andere vormen van eredienst, bij doop, huwelijk en begrafenis te worden gezongen.

Anders dan in het vijfentwintig jaar geleden verschenen “Gezongen Liedboek’ is enkele oudere teksten niet meer opgenomen; sommigen zijn herschreven. En er zijn veel nieuwe liederen bijgekomen.

klik op de foto

Als geen ander heeft Huub Oosterhuis de veranderingen binnen het geloof in de afgelopen vijftig jaar persoonlijk ervaren, maar ook verwoord en daardoor mee bepaald.

Zijn werk is in theologisch en liturgisch opzicht vernieuwend, omvat diverse genres, zowel binnen- als buitenkerkelijk, en is altijd doordrenkt van een groot mededogen voor de ander en van een intens maatschappelijk engagement.
Uit een hoeveelheid teksten die meer dan een halve eeuw omspannen, van gedichten en psalmen tot preken en verhalen, maakte de jonge filosofe en schrijfster Elte Rauch een verrassende selectie.

EEN WEG VAN DAGEN is een weergaloos lees- en bladerboek waarin de lezer(es) zich van dag tot dag kan onderdompelen, om zo gesterkt en geïnspireerd met eigen vragen aan de slag te gaan.

Of het nu gaat om het verschil tussen liefde en vriendschap, over de betekenis van mystiek of van openbaringen, over het Koninkrijk van God of over God-Ik-Zal, over de poëzie van Neruda, Vroman of Lucebert, over het belang van de taal en de joodse traditie: in dit boek treft u alle facetten van het rijke oeuvre van een grote vernieuwer op heldere en systematische manier gepresenteerd aan, en vindt u een prachtige leidraad bij het zoeken naar een eigen weg van dagen!

klik op de foto

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!