Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Omgaan met een gebrek aan aanraking! +video

Te lang alleen met een oneindig verlangen naar aanraking!

Mensen zijn gemaakt om dichtbij, intiem en knuffelig te zijn om op de een of andere manier aanraking te hebben. Aangeraakt worden is wat de meesten van ons missen als we te lang alleen zijn. Daar iets aan doen brengt je op weg naar zelfgenezing.

Alhoewel goede seks vaak gewenst is, zijn het de knuffels waar we het meest naar hunkeren. Ons lichaam weet wat er nodig is om goed te functioneren. Onderzoek suggereert dat gebrek aan aanraking op deze lijst staat, na voedsel, water en rust. Het ontbreken van intimiteit, genegenheid en aanraking kan nadelige effecten hebben op ons lichaam en onze geest.

wolf hunting, aanraking
Middelen om jezelf te helpen genezen van misbruik!

Wij mensen willen van elkaar aanraking;

Aanraking is van levensbelang voor ons allemaal. Zonder menselijk contact kunnen we een toename van angst en depressie ervaren, slaapproblemen en meer gezondheidsproblemen ervaren.

Knuffels en aanraken helpt bij intimiteit

Als je met je familie en vrienden omgaat, geef ze dan een knuffel of een tedere aanraking. We houden allemaal van deze contactname, jong en oud, mannen en vrouwen. Als er meer contact in de wereld zou zijn, zouden mensen veel gelukkiger, sterker en zeker veerkrachtiger in zichzelf zijn. Deze fysieke verbinding is van onschatbare waarde voor ons allemaal.
Het is voor beiden een goed gevoel, want je kunt niet aanraken zonder aangeraakt te worden. Dit is een van de gemakkelijkste en eenvoudigste manieren om met een gebrek aan intimiteit om te gaan als je alleen bent.

Erken dat je niet hoeft te wachten op de perfecte partner voor de lange termijn om aanraking te hebben. Als je moeite hebt gehad om die verbinding te voelen in plaats van te wachten op die perfecte partner, oefen dan. Oefen met iemand van wie je houdt, een persoon die je leuk vindt en respecteert.

Dit betekent niet dat je op iedereen moet komen die je tegenkomt, godzijdank niet! Het betekent om te overwegen te genieten van een fysieke verbinding, zonder verplichtingen. Meestal hebben we het pas moeilijk als emoties geëscaleerd zijn en we meer verwachten. Ja, het is acceptabel dat vrouwen seks willen, net als een man.

Voel je nooit beschaamd over het nodig hebben en willen van aanraking, het is nodig!

Schaam je nooit om de zachte aanraking van een ander te willen voelen. We leven tegenwoordig op zoveel manieren zo geïsoleerd, en we geven toe dat je het gevoel moet hebben dat menselijke aanraking en verbinding soms als zwak wordt gezien.  Het is normaal, iedereen heeft behoefte aan aanraking, vastgehouden te worden en aangeraakt te zijn.

Om het lichaam van een persoon naast ons te voelen, voel de warmte van hun adem, de zachtheid van hun aanraking, de kracht van hun armen die je vasthouden. Weet dat het zoeken naar deze verbinding gezond en juist is, voor ons allemaal.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

alle artikelen op narcisme.blog over zelfzorg
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

, , , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees