Zelfgenezers: context, tips, tools en methoden. Deel 4

Zelfgenezers: context, tips, tools en methoden. Deel 4

Acupressuur is een krachtige techniek voor zelfgenezers!

Dit punt wordt in de Chinese geneeskunde “Yin Yang” genoemd. De Engelse vertaling is “hall of impression” vanwege de connectie met intuïtie. Druk op dit punt kan spanning verlichten, de geest kalmeren en energie in het lichaam vrijgeven. Het is ook bekend dat het hoofdpijn vermindert. Het is een krachtige techniek voor zelfgenezers.

Energiewerk is een van mijn favoriete oefeningen omdat het je in contact brengt met hoeveel het lichaam de geest kan beïnvloeden.

Probeer dit voor extra ontspanning te doen met je favoriete etherische olie.

Heb je acupressuur gebruikt? Laat het ons weten in de commentaren.

Lectines zijn een over het hoofd gezien anti-nutriënt in plantaardig voedsel.

Dieren kunnen wegrennen voor bedreigingen, maar planten niet. Dus hebben ze een eiwit ontwikkeld dat lectines wordt genoemd in hun cellulaire structuur als een verdedigingssysteem.

Lectines binden zich aan de suikermoleculen in de cellen die de darmen bekleden. Ze veroorzaken pijn of ongemak bij het dier dat ze opeet. Het dier leert die plant niet te eten en de plant blijft overleven.

We hebben altijd plantaardig voedsel gegeten. We zijn geëvolueerd om kleine hoeveelheden lectines te kunnen verdragen. Het probleem is wanneer je te veel plantaardig voedsel eet.

Een gezonde darm is een gezonde geest!

Lectines zijn moeilijk verteerbaar. Ze prikken gaatjes in de darmwand. Dit staat bekend als “lekkende darm”. Wanneer de darmen beschadigd raken, komen gifstoffen in de bloedbaan. Auto-immuunziekten zijn gekoppeld aan een lekkende darm.

Als dit lang genoeg duurt, kan de bloed-hersenbarrière worden aangetast. Dit maakt de hersenen kwetsbaar voor ontstekingen die in verband zijn gebracht met depressie, angst, stemmingsstoornissen en schizofrenie. Om de darmen te genezen, is het belangrijk om alle lectines gedurende enkele weken te verwijderen (of te beperken). Zelfgenezers kunnen ze dan langzaam opnieuw introduceren en dan kijken hoe hun lichaam reageert.

Ik herinner me dat toen ik lectines gedurende een periode niet gebruikt en bonen opnieuw introduceerde, ik geschokt was door wat ze met mijn buik deden. Mijn lichaam gaf me duidelijke signalen dat voedsel dat ik ooit kon verdragen, niet goed meer was voor mij.

Ik heb ook soortgelijke reacties gehad op bepaalde rauwe groenten die ik gekookt kan eten. Koken vermindert lectines. Sindsdien ben ik me bewust van hoeveel lectines ik eet. Ik merk mentaal een enorm verschil.

Als je eet en je gasachtig, opgeblazen voelt of last hebt van hersenmist, kijk dan eens hoeveel lectinevoedsel er op je bord ligt. Zorg er ook voor dat je lectine-zware voedingsmiddelen fermenteert en / of laat weken. Dit vermindert lectines en maakt ze gemakkelijker verteerbaar.

Onze hersenen zijn geëvolueerd met één belangrijk doel: ons in leven houden.

Dit is de reden waarom de geest voortdurend het bekende zoekt. Het helpt om de toekomst te voorspellen en dienovereenkomstig te plannen. De moeilijkste emotie die mensen kunnen verdragen, is onzekerheid. Voor de hersenen betekent voorspelbaar veiligheid. Het betekent overleven.

Ik begon te begrijpen hoe resistent mensen zijn tegen onzekerheid na jaren werken als armoede consulent. Iedereen in mijn kantoor wilde een andere “manier” van bestaan, maar ze bleven op dezelfde manier leven. Natuurlijk kregen ze dezelfde resultaten. Zelfs als dat niet de resultaten waren die ze wilden, waren ze beter dan het onbekende.

Onze omgeving is veranderd. In tegenstelling tot onze voorouders hebben we minimale risico’s in het dagelijks leven. Het probleem is dat onze hersenen deze realiteit niet hebben ingehaald.

Ik heb het nog altijd moeilijk met het spreken in het openbaar of een online video te maken. Toch zal dat me niet doden. Waarom verzin ik dan excuses om het niet te doen?

Om te veranderen moeten zelfgenezers de diepe evolutionaire reactie overwinnen om dezelfde te blijven.

Je brein wil je in leven houden, niet gelukkig of vervuld maken. Onzekerheid uit het verleden overwinnen is waar alle groei plaatsvindt.
Werk je door onzekerheid heen? Laat het ons weten in de commentaren.

Voel je die steek?

Die kleine opmerking van een collega waar je bloedheet werd. Het verlangen om te verdedigen en uit te leggen. Een oncontroleerbaar verlangen om “gelijk” te hebben. Of dat verlangen naar superioriteit. Het is niet omdat je een zelfgenezers bent dat je min of meer bent dan iemand die een therapeut of coach kiest. Er zijn omstandigheden waar therapie of coaching aan te raden is.

Het ego is ons zelfgevoel. Het geeft ons onze persoonlijke identiteit. Als het niet aangesproken wordt, zal het constant vechten om voor zichzelf te blijven gelden. Als je een slaaf van je ego bent, ben je je er niet van bewust. Je bent defensief en overweldigd.

Met een fragiel ego (vanuit een fragiel gevoel van eigenwaarde) wordt alles persoonlijk.

Alles gebeurt met jou. Als je het toelaat, zal het ego constant brandstof nodig hebben. Dat is meestal in de vorm van klagen.

Dagelijkse praktijk: Ego-leren voor zelfgenezers

Leren van je ego is een keuze. Observeren en niet reageren. Om je triggers te leren kennen. Om afstand te nemen van voldoende reageren om de emoties te voelen waarvan je ego je zo wanhopig wil afleiden. Het is een dagelijkse praktijk.

Ego’s ontwikkelen zich in de kindertijd door de ideeën van ouders, vrienden en gedachten in de omgeving. Het ego zelf is niet goed of slecht. Het is je relatie ermee die de betekenis ervan toekent. Hoe is je relatie met je ego? Laat het ons weten in de commentaren.

zelfgenezers
De juiste groeitaken voor stimulering van het zelfgenezendvermogen bij trauma!

Iets meer dan een eeuw geleden aten mensen 20 eetlepels suiker per JAAR.

Tegenwoordig zorgt de massaconsumptie van bewerkte koolhydraten en suiker ervoor dat het lichaam (en de hersenen) overtollige insuline krijgen die het niet aankan.

De ziekte van Alzheimer wordt nu diabetes 3 genoemd vanwege de onmiskenbare link met insulineresistentie. Diabetici hebben 3 maal meer kans om Alzheimer te krijgen. De helft van de volwassenen van 85 jaar en ouder heeft de ziekte van Alzheimer of dementie.

Lang voordat de ziekte van Alzheimer met volledige symptomen optreedt, vertonen de hersenen kleine tekenen van chronische insulineresistentie. Depressie, hersenmist, geheugenverlies en cognitieve achteruitgang hebben allemaal te maken met insulineresistentie.

Er is ons verteld dat dit tekenen van veroudering zijn. Langzaamaan ontdekken we dat het gevolgen zijn van het standaard dieet. Onze hersenen degenereren door deze chronische stijging van de bloedsuikerspiegel.

Verbetering van de insulinegevoeligheid beschermt de hersenen. Het verlagen van de inname van suiker en koolhydraten, vasten, meditatie, lichaamsbeweging, omega-3- vetzuren, magnesium en appelciderazijn verbeteren allemaal de insulinegevoeligheid.
Merk je een verband tussen hersenfunctie en suikerinname?

Microglia

Je hebt waarschijnlijk nog nooit het woord “microglia” gehoord, maar er is een goede reden waarom ze je aandacht zouden moeten hebben.

Microglia is de eerste verdedigingslinie in het centrale zenuwstelsel. Beschouw ze als de conciërge van de hersenen, die constant schoonmaakt en onderhoud doet. Ze zoeken in de hersenen naar plaques, beschadigde neuronen en synapsen en gifstoffen.

Hierdoor zijn microglia buitengewoon gevoelig. Ze reageren op elke psychologische verandering in de hersenen. Wanneer ze gedwongen worden overmatig te reageren als gevolg van een ontsteking door slechte voeding, gebrek aan slaap en chronische stress, geven ze cytokines af die de ontstekingsreactie versterken.

Ze kunnen ook neurotoxines afgeven. Overactieve microglia is in verband gebracht met neurodegeneratieve aandoeningen zoals multiple sclerose en de ziekte van Parkinson.

Lang voor neurodegeneratieve ziekten, zal de ontstekingsreactie de hersenen verouderen, wat geheugenverlies, hersenmist en stemmingsproblemen veroorzaakt. Waar een ontsteking is, zijn er actieve microglia.
Wat heb je vandaag gedaan om je brein te beschermen? Laat het ons weten in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma