Hoe het blauwe maandag gevoel wegwerken?

Wist je dat het vandaag Blauwe maandag is? Een van de meest deprimerende dagen van het jaar…
Lees verder om te zien waarom … en leer een van mijn favoriete genezingstips over hoe je uit de funk kunt breken!
Voelt u zich in deze tijd van het jaar angstiger of depressiever? Deel je ervaring in de comments!
Volg ons gratis abonnement voor alles wat met zelfgenezing van trauma te maken heeft!
Of je nu aan je genezingsreis begint of op zoek bent naar wat extra hulpmiddelen voor je genezingstools van trauma, de categorie groeitaak leert je hoe je het getraumatiseerde brein opnieuw kunt bedraden. Door de groeitaken te doen kun je je angsten onder ogen zien, negatieve gedachten kunnen stillen, meer helende dankbaarheidsoefeningen kunnen doen, en vrede brengen in je leven.

Wanneer is het blauwe maandag?

Blauwe maandag valt op de 3de maandag in januari en wordt beschouwd als een van de meest deprimerende dagen van het jaar.
Er zijn beweringen rond deze tijd van het jaar dat deze specifieke dag samenvalt met de komst van enkele van de zwaarste psychologische uitdagingen van het jaar.

Als je je de laatste tijd verdrietiger voelt, verlies van interesse in activiteiten hebt die je ooit leuk vond, gevoelens van waardeloosheid of schuldgevoelens hebt, of moeite met concentreren of het nemen van beslissingen in deze tijd van het jaar, kan dat komen door blauwe maandag.

Enkele redenen voor het blauwe maandag fenomeen?

Deze redenen zijn onder meer … een combinatie van koud en donker winterweer. Ook zich ontmoedigd voelen over het niet verliezen van de extra kilo’s die we tijdens de vakantie hebben gekregen zou een rol spelen. En in het algemeen de terugval na de prettige kerstperiode. De niet ingeloste beloftes en het zich schuldig voelen over mislukte nieuwjaarsresoluties …zorgt ervoor dat sommigen het opgeven. De oplossing is hier namelijk kleiner babystapjes maken in plaats van te grote beloftes.

Om deze negatieve gevoelens te veranderen, is een belangrijke tip om je negatieve denkpatronen te veranderen. Hier is hoe …

Verander je negatieve zelfspraak:

Negatieve zelfspraak uitspraken kunnen zeer schadelijk zijn en kunnen leiden tot meer gestrest en hopelozer voelen. Om deze denkpatronen te veranderen, wanneer je een negatieve gedachte hebt, probeer dan te erkennen dat je jezelf deze vragen moet stellen…

Stel jezelf deze vragen:

Wat zou ik in deze situatie tegen een vriend zeggen?
Wat kan ik nu doen om mijn omgeving te veranderen en mijn lichaam te bewegen?
Is er een andere manier om naar de situatie te kijken?
Zal de uitkomst veranderen als je je er zorgen over maakt?
Wat is het worstcasescenario? Wat is de meest waarschijnlijke uitkomst?

Werk aan het veranderen van de negatieve boodschappen die je tegen jezelf zegt. Begin je patronen te verschuiven naar een meer realistische manier van denken … Dit zal helpen om aangenamere en behulpzamere emoties teweeg te brengen.

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!