Recht van eerste weigering

Geschatte leestijd: 3 minuten

Stel dat u tijdens een periode van bezoek met uw kind ontdekt dat u door een omstandigheid buiten uw macht afwezig zult zijn. Als de voogdij over uw kind vereist dat u contact opneemt met de andere ouder om hem of haar op de hoogte te stellen van uw verwachte afwezigheid en hem of haar de gelegenheid te geven om voor uw kind te zorgen, wordt dit een recht van eerste weigering genoemd.

De andere ouder kan ervoor kiezen om bezit te nemen of uw kind, of kan weigeren. U kunt uw kind dan achterlaten bij een oppas of een ander familielid. De bijzonderheden van uw recht van eerste weigering kunnen enorm variëren.

Bij sommige omstandigheden is het recht van eerste weigering al na een paar uur van kracht. Als je voor een zaterdagmiddag op het werk wordt geroepen, moet je theoretisch misschien contact opnemen met je ex-man om te zien of hij je kind voor deze tijd wil hebben in plaats van dat je moeder langskomt om naar je kind te kijken.

Het goede en slechte van het recht van eerste weigering:

Er zijn zowel positieve als negatieve kenmerken aan het opnemen van een recht van eerste weigering in uw ouderschapsplan. Soms is het logisch dat een ouder met een flexibel schema het recht van eerste weigering heeft in een ouderschapsplan.

Stel dat u een ouder bent die alleen bezoekrechten heeft voor uw kind. Dit betekent dat uw kind voornamelijk bij uw ex-echtgenoot woont en u hem of haar alleen in het weekend en tijdens de vakantie kunt zien.

Bedenk nu of uw echtgenoot, die primair hoederecht heeft, een baan heeft waarbij hij of zij vaak het huis onmiddellijk moet verlaten om extra ploegen te werken. Als je een flexibel werkschema hebt en beschikbaar bent om je kind mee te nemen, krijg je extra ingebouwde dagen.

Deze extra tijd kan snel oplopen en een groot verschil maken als het gaat om extra tijd met uw kind. Aan de andere kant van de medaille, als u de ouder bent die wel het recht heeft om de hoofdverblijfplaats van uw kind te bepalen, kan een recht van eerste weigering in veel opzichten een pijn in de rug zijn.

U kunt het recht van eerste weigering als beperkend voor uw gedrag beschouwen, omdat u het bent die uw kind vaker in uw bezit heeft dan opgemerkt en daarom zult u waarschijnlijk met uw ex-echtgenoot moeten overleggen over hun beschikbaarheid elke keer dat u voor langere tijd onverwachts uw huis moet verlaten.

Is dit werkbaar?

Het volstaat om te zeggen dat u, om een ​​recht van eerste weigering op te nemen in een ouderschapsplan, van tevoren moet bepalen of het waarschijnlijk voor u en voor uw echtgenoot werkbaar is.

Het heeft niet veel zin om het op te nemen als het alleen voor jou werkbaar is. Als u dit doet, ondanks de onwerkbaarheid van de voorziening voor uw echtgenoot, zult u in veel frustrerende situaties terechtkomen waarin het eindresultaat voor de rechtbank terugloopt om de schending van uw ex-echtgenoot door uw ex-echtgenoot aan te pakken.

Hoewel u misschien gelijk heeft, is het nog steeds lastig om een ​​advocaat in te huren, de kosten van een advocaat te betalen en voor de rechtbank te verschijnen voor een hoorzitting.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstel #scheidennarcist

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!