Is “Geen contact meer met de narcist” zelfbescherming?

Geen contact is geen straf voor hen, het is zelfzorg voor jou.

Wees niet bang om weg te lopen van mensen die je welzijn schaden, of het nu fysiek, emotioneel, financieel of psychologisch is. Geen contact is NIET de stille behandeling. Geen contact is zelfbescherming.

Geschatte leestijd: 1 minute

De stille behandeling is een tactiek om iemand anders te manipuleren, pijn te doen of te straffen. Geen contact is een hulpmiddel om jezelf te beschermen tegen misbruik door iemand anders (zoals de stille behandeling).

U hoeft NIET in contact te blijven met iemand die u schaadt – of het nu fysiek, emotioneel of psychologisch is. Laten we zeggen dat dit zelfbescherming is, het kan geen contact worden genoemd en het is absoluut niet hetzelfde als de stille behandeling.

Is dit duidelijk?

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!