Niet kunnen NEEN zeggen tegen de narcist.

Niet kunnen NEEN zeggen tegen de narcist.

Ik kan me niet verzetten tegen het verzoek om te geven ook aan een narcist.

Het begaafd kind geeft niet vrij, maar omdat hij of zij te zwak is om zich te verzetten tegen het verzoek en nee te kunnen zeggen tegen de narcist.

De actie is onzelfzuchtig, maar het resultaat is bitterheid.

Bitterheid die kan omslaan in alleen maar voor zichzelf te leven.

Maar door niets meer voor een ander te willen doen en zogenaamd eerst zichzelf lief te hebben valt men zeer snel in materialisme en leegte.

We zijn immers een oneindig verlangen.

Liefde kan alleen maar gevoeld worden voor een ander.

Wat niet betekent dat je jezelf niet moet respecteren en dat je niet nee moet zeggen tegen de narcist.

De persoon die zich vrij inzet, niet uit zwakheid, maar uit kracht en onzelfzuchtig zijn tijd aan een ander geeft, neemt deel aan de vreugde van Christus.

nee zeggen tegen de narcist
Ga naar de tools voor zelfgenezing!

Evangelie

De uitdaging van het evangelie is in essentie de uitdaging van eenvoudige menselijke groei. En dit een kwestie van niet neen kunnen zeggen tegen een ander.

Dit is geen persoonlijke groei ten voordele van zichzelf uit bitterheid voor het slachtoffer van narcisme dat men is geweest.

Dit is persoonlijke sociale ontwikkeling om van bittere slachtoffer te groeien naar vreugdevolle gever, van begaafd kind tot vrij geven.

Ik deed het op mijn manier

Zal op jouw begrafenis het lied van Frank Sinatra spelen:

ik deed het op mijn manier.

Wie alleen de dingen doet voor zichzelf en alleen op zijn eigen manier zal waarschijnlijk niet veel volk hebben op zijn begrafenis, maar niet als ook dat vooraf geregeld is en er de nodige centen tegenaan gegooid zijn.

Kortgeleden hoorde ik nog dat er 423 motorrijders op de begrafenis waren van een vrouw die dat had gewenst.

Niet het geluid van een 3 tal fanfares die nu door een heel rijke persoon al voor deze gelegenheid worden gesponsord om op zijn begrafenis te spelen.

Nee, het gebrul van motorrijders en zware jongens.

Of ze er nog genoten van heeft?

Maar laten we eerlijk zijn, onze familie en vrienden ontvangen ons leven in dankbaarheid precies wanneer we niet altijd ” het op mijn manier” hebben gedaan en voor onszelf.

Als je bijkomende suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken