Niet kunnen NEEN zeggen tegen de narcist.

Ik kan me niet verzetten tegen het verzoek om te geven ook aan een narcist.

Het begaafd kind geeft niet vrij, maar omdat hij of zij te zwak is om zich  te verzetten tegen het verzoek van de narcist.

De actie is onzelfzuchtig, maar het resultaat is bitterheid.

Bitterheid die kan omslaan in alleen maar voor zichzelf te leven.

Maar door niets meer voor een ander te willen doen en zogenaamd eerst zichzelf lief te hebben valt men zeer snel in materialisme en leegte.

We zijn immers een oneindig verlangen.

Liefde kan alleen maar gevoeld worden voor een ander.

Wat niet betekent dat je jezelf niet moet respecteren.

De persoon die zich vrij inzet, niet uit zwakheid, maar uit kracht en onzelfzuchtig zijn tijd aan een ander geeft, neemt deel aan de vreugde van Christus.

EVANGELIE.

De uitdaging van het evangelie is in essentie de uitdaging van eenvoudige menselijke groei. En dit een kwestie van niet neen kunnen zeggen tegen een ander.

Dit is geen persoonlijke groei ten voordele van zichzelf uit bitterheid voor het slachtoffer van narcisme dat men is geweest.

Dit is persoonlijke sociale ontwikkeling om van bittere slachtoffer te groeien naar vreugdevolle gever, van begaafd kind tot vrij geven.

IK DEED HET OP MIJN MANIER.

Zal op jouw begrafenis het lied van Frank Sinatra spelen:

ik deed het op mijn manier.

Wie alleen de dingen doet voor zichzelf en alleen op zijn eigen manier zal waarschijnlijk niet veel volk hebben op zijn begrafenis, maar niet als ook dat vooraf geregeld is en er de nodige centen tegenaan gegooid zijn.

Kortgeleden hoorde ik nog dat er 423 motorrijders op de begrafenis waren van een vrouw die dat had gewenst.

Niet het geluid van een 3 tal fanfares die nu door een heel rijke persoon al voor deze gelegenheid worden gesponsord om op zijn begrafenis te spelen.

Nee, het gebrul van motorrijders en zware jongens.

Of ze er nog genoten van heeft?

Maar laten we eerlijk zijn, onze familie en vrienden ontvangen ons leven in dankbaarheid precies wanneer we niet altijd ” het op mijn manier” hebben gedaan en voor onszelf.

Als je bijkomende suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

 

Liefs xx

Johan en Annemie Persyn Declercq

 

Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

Als je ook open staat om meer te leren van Melanie Tonia Evans, abonneer je dan op haar nieuwsbrief. Krijg toegang tot een video waarin de 4 dingen worden uitgelegd die alles hebben veranderd dat ik wist over herstel. Onderwerpen waar niet eens psychologen, counselors of ondersteuningsgroepen het over hebben.

U krijgt 2 e-boeken die de nodige eerste stappen uitleggen die u moet nemen om uw herstel gestart te krijgen.
U krijgt toegang tot een gratis online seminar (3 uren webinar) over los komen van narcisme waarbij u Melanie’s  genezingsmethode uit eerste hand kunt ervaren.
Bekijk het nieuwe Golden herstelprogramma voor narcisme en lidmaatschap van Melanie of het nieuwe Zilver herstelprogramma. Bekijk ook de andere cursussen van Melanie hier.

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.