Voor alleen-zijn, vrede en rust vluchten +video

Voor alleen-zijn, vrede en rust vluchten +video

Je kunt niet gelukkig zijn als je de gewoonte hebt om voor “vrede” te vluchten. Vrede, rust en stilte vind je maar saai. Vele mensen, beseffen niet dat ‘het niet alleen zijn, willen of kunnen zijn’ hun eigenlijke probleem is. Zij hebben dit zelf nog niet bedacht of door of willen dit niet door hebben.

Niet alleen willen of kunnen zijn, komt voort uit een gevoel wat men van binnenuit ervaart.

Men voelt zich niet fijn als men alleen is. Men voelt onrust in zichzelf.  Onrust is een reactie op een onvervulde behoefte. Men is rusteloos en men weet hier geen raad mee waardoor men een bepaald gedrag gaat vertonen wat je kunt vergelijken met vluchten, weglopen.

Dit is “vluchtgedrag of wegloopgedrag”.

Vluchtgedrag; weg willen zijn van de plek waar men is, niet thuis willen zijn omdat daar verder niemand anders is. Men gaat ‘op zoek’, men vlucht hiermee om uit of van dit onrustgevoel af te komen, te ontsnappen, te vermijden, weg te krijgen. Men doet er alles aan om het onrustige gevoel wat men van binnenuit ervaart niet te hoeven voelen, om gedachten die men heeft te stoppen, te vervangen voor andere gedachten.

Door weg te gaan, weg te zijn vermijden zij “het alleen zijn”. Het alleen zijn met eigen gedachten en eigen gevoel.

Groei gaat over het herkennen van je gewoonten en inventariseren welke gewoonten voor jou werken en welke niet.

Veel mensen zeggen dat ze alleen maar vrede in hun leven willen, terwijl ze jagen op ellende of vluchten voor geluk.

Dat is Contra-intuïtief.

Vrede en geluk is het gevolg van innerlijk werk – vaardigheden die worden geleerd en beheerst voor zelfbewustzijn en zelfliefde. Je kunt groeien in zelfbewustzijn door meer alleen te zijn en innerlijke rust te leren zijn.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees