Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Een versie van liefde die veilige liefde betekent. +video

In mijn vorige relaties waren chaos en onvoorspelbaarheid opwindend. Het betekende dat ik geliefd was. Het was een bepaalde versie van liefde.

Het was dezelfde versie van liefde die ik bij mijn ouders zag: vol diepe lagen van onbewuste controle en patronen van emotionele verlating.

Telkens wanneer we opgroeien in huizen waar controle en verlatenheid heerst, worden we hyperwaakzaam. We leren dat we altijd moeten uitkijken naar de volgende crisis. Observeer je obsessief het gedrag van de mensen om je heen die wachten tot de ‘schoen valt’? Chaos wordt onze norm – ons lichaam leert traumabanden als liefde.

versie van liefde
@zelfzorgHelp

Als volwassenen maakt de push-pull en heen en weer dynamiek stresshormonen vrij in het lichaam.

Deze stresshormonen creëren een gevoel van liefde, gehechtheid en binding die zeer intens zijn. Op dezelfde manier als we als kinderen een band hebben geleerd.

De verslaving aan deze patronen is zo krachtig dat velen van ons mentaal weten dat deze dynamiek ongezond is en ze niet kunnen loslaten. Of houd de hoop vast (net als in de kindertijd) dat iemand zal veranderen. Dat ze je zullen zien. Of misschien van je houden zonder te willen veranderen wie we zijn.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

Toen ik me na mijn scheiding bewust werd van deze patronen – besefte ik hoe vaak ik deze dynamiek onbewust creëerde.

Ik begon een lange reis van het afleren van een versie van liefde die ervoor zorgde dat ik me verlaten of angstig voelde en een versie van liefde opnieuw leren als een veilige ruimte van wederzijdse evolutie. Dit betekende dat ik ook de verantwoordelijkheid moest nemen voor mijn eigen gehechtheidstrauma.

Gevolgtrekking

Ik hoop echt dat dit je heeft geholpen te begrijpen hoe je je kunt voorbereiden op de tsunami van emoties en uitdagingen die het breken met een narcist met zich mee zal brengen.

Dit is misschien wel een van de meest uitdagende processen die je ooit zou kunnen doormaken, maar als je eenmaal overleeft en daarna gedijt, zul je zien hoe “de wereld jouw oester zal zijn”.

Echt, de poorten zullen worden geopend naar je persoonlijke hemel nadat je op een krachtige en bloeiende manier door deze hel bent gekomen.

Voor meer informatie over mijn beste hulpbron om te overleven en vervolgens te gedijen, door verder te breken met “jouw” narcist (partner, familie of op het werk), bekijk dan het herstelprogramma voor narcistisch misbruik dat ik zelf gebruik.(Eng) Nederlandstalige werktuigen vind je in het menu.

Ik stuur je helderheid, gezond verstand en krachtige genezing. Ik zie uit naar je commentaren. Deel dit artikel met je je denkt dat zij of hij het nodig heeft. Abonneren je op onze kanalen hieronder en in het menu.

Hoe voelt of betekent een veilige versie van liefde voor jou?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees