Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De wijze lieve ouder en het innerlijke kind doen groeien.

Haal diep adem – dit kan erg veel angst triggeren voor het ego.

Een gewond ego leeft in angst. Dit zorgt ervoor dat we onbewust proberen iedereen om ons heen onder controle te houden. We geloven in de ego-illusie dat als we iemand dingen laten zien, ze zullen veranderen. Dit veroorzaakt zoveel van ons eigen lijden. Dit is niet wat een wijze lieve ouder doet.

Echte verantwoording is een intern proces.

Echte verantwoording betekent dat we het werk doen van een wijze lieve ouder om te integreren waar we ons bewust van zijn geworden en actief worden in het maken van keuzes in overeenstemming met ons nieuwe bewustzijn.

Het kan niet aan iemand worden opgedrongen.

Het moet worden gekozen. Wanneer we proberen anderen te beheersen, onder druk te zetten of te forceren, is dat wat we voelen angst en compleet in tegenstelling met wat een wijze lieve ouder doet.

Adem diep in. Herinner je innerlijke kind eraan dat het enige dat je kunt beheersen de manier is waarop je reageert.

Innerlijk kinderwerk kan ongemakkelijk aanvoelen.

Veel mensen verzetten zich ertegen – of spotten er zelfs mee. Dit is ons ego dat tussenbeide komt om ons te beschermen. Om te voorkomen dat we alle pijn voelen die we hebben gedragen.

Als je op mij lijkt, heb je misschien niet veel of geen jeugdherinneringen. Dissociatie is gebruikelijk als er een aanhoudend trauma is. Het lichaam vergeet nooit wat het heeft meegemaakt. Daarom is het zo krachtig om het innerlijke kind te eren. (aandacht te geven, ermee te praten en te troosten) We hebben soms ook geen voorbeeld van een wijze lieve ouder. Het kan ook een “ouderfiguur” zijn die we later hebben ontmoet, op school, in de familie, in een vereniging of organisatie.

wijze lieve ouder
Transforming Family of Origine Wounds

De meeste volwassenen zijn doodsbange kinderen.

We zijn gedwongen om ons los te koppelen van onze emoties, om delen van onszelf te ontkennen, en om toe te staan dat onze grenzen worden genegeerd of geschonden om te overleven.

Als we getuige beginnen te zijn van ons innerlijke kind, beginnen we aan de reis om onze eigen wijze, liefdevolle ouder te worden. De ouder die niet oordeelt, bekritiseert of veroordeelt.

De wijze liefdevolle ouder die onze eigen behoeften begint te eren, grenzen begint te stellen, en terugkeert naar ons ware Zelf.

Ik heb een aantal bronnen toegevoegd die je kunt gebruiken en delen die zich uitvouwen als je klikt op “Linktree”.

Ons innerlijke kind wacht erop om gezien, gehoord en geliefd te worden. Als je met kleine stappen (die je zelf bepaalt) consistent de taken doet ga uit groeien naar complete genezing. Het vergt veel ademwerk en werk.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

innerlijke kind
knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees