Beheersend gedrag: met liefdevol bewustzijn kijken kan nuttig zijn.

Hoe weet je dat iemand zich onveilig voelt in zijn lichaam en dus in de wereld? Ze hebben de controle nodig en daardoor zie je veel beheersend gedrag. Controle gedrag ziet er voor iedereen anders uit, daar kunnen we ons bewust van worden.

Enkele vormen van beheersend gedrag

Controlegedrag kan lijken op een obsessieve focus op iemand en betekenis creëren uit al hun gedrag. Beheersend gedrag kan eruit zien als mensen die iets leuks proberen te doen om de kijk van een persoon op je te beheersen. Het kan eruitzien als iemand chronisch ‘helpen’ om iets op de ‘juiste’ manier te doen. Natuurlijk op hun manier.

Controle gedrag kan lijken op rondsnuffelen, nieuwsgierig maken of onder druk zetten.

Het kan er uitzien als een hatelijke of afbrekende opmerking om iemand zich klein te laten voelen en dichtbij te houden.

Als we ons niet veilig voelen, kunnen we onszelf niet vertrouwen.

We geloven niet in onze kern, wetende dat we ‘oké’ zullen zijn, dus vervallen we in de illusie dat we anderen kunnen beheersen. Als we anderen kunnen beheersen, zullen we niet gekwetst worden. Ironisch genoeg duwen we tegelijkertijd authentieke connectie weg, met onszelf en met anderen.

Het kan nuttig zijn om met liefdevol bewustzijn naar je controlerende gedrag te kijken.

Als ik in controlepatronen val, herinner ik mijn innerlijke kind eraan: het is oké. Ik weet hoe eenzaam en eng het was. Ik kan de liefdevolle volwassene zijn die beseft dat we geen controle hebben over wat er met ons gebeurt.

Wat we wel kunnen doen, is bewust

de betekenis kiezen die we eraan toekennen. De beloften aan onszelf doen en nakomen. Discipline creëren – nieuwe gewoonten en gedragingen die in lijn zijn met ons hoogste (authentieke) zelf.

Tot slot

Ik hoop dat je diep begrijpt dat JIJ de gemeenschappelijke noemer in dit alles bent. ONS. ONSZELF. Dit is het punt – narcisten komen niet in ons leven met T-shirts met de reclame “waarschuwing, ik ben een narcist.”

In plaats daarvan verbergen ze zich in het volle zicht.

Ze zien er allemaal glanzend en mooi uit, terwijl ze de niet-geheelde delen, gaten, onzekerheden en kwetsbaarheden van mensen opsnuiven, en dan DOEN ze alsof ze het ANTWOORD zijn op deze niet-genezen delen, gaten, onzekerheden en zwakheden.

Of … in sommige gevallen … als de narcist hier niet bijzonder bedreven in is, kunnen we zelfs met een magische, romantische of onrealistische projectie komen, OVERTUIGD dat ze het antwoord zijn op onze niet-genezen delen, hiaten, onzekerheden of zwakheden van onszelf. Steek je hand op als je dit ooit hebt gedaan! Hier is mijn oprechte, eerlijke bekentenis.

IK DEED DAT!!!

Mijn hiaten waren vroeger talrijk. Ik geloofde niet dat ik goed genoeg was, capabel genoeg, sterk genoeg en ik geloofde dat ze dat waren!” Godzijdank, denk ik dit niet meer. Godzijdank heb ik dit nu allemaal zelf genezen. Godzijdank kan ik je ook helpen om uit de belachelijke overtuiging te komen dat het onderzoeken en leren van alles over narcisten je tegen hen beschermt.

Ik hoop dat je nu begrijpt hoe dat niet geneest en steunt op de manier waarop ze binnen komen! Dit word je verteld door alle mensen die nog geen diep en echt innerlijk werk aan zichzelf hebben gedaan! Omdat ik je kan verzekeren dat als ze dat hadden gedaan, ze het niet eens zouden zeggen!

Je echte bescherming tegen een narcist is om jezelf te HELEN.

Dan heb je heelheid en zelfrespect vastgesteld bij jezelf. Je zult niet behoeftig en leeg zijn. Je hebt geen redder nodig en je zult niet roekeloos zijn om te proberen er een te hebben die je beveiligt. Je zult stevig in je lichaam staan ​​als een genezende, ontwikkelende volwassene die zichzelf vertrouwt, bekrachtigt, groeit en je Ware Leven en Ware Zelf opeist.

Dan, net als bij de helden en heldinnen in deze verhalen, maken narcisten geen schijn van kans. Ze worden zo gemakkelijk weggespoeld!

Ik heb het Engelstalige NARP meerdere keren genoemd op narcisme.blog.

De reden is dat je daar deze echte verhalen vindt. Er zijn duizenden van deze verhalen in deze gemeenschap. Elke dag komen er nieuwe bij en ik weet dat jij het volgende succesverhaal van Thriver zou kunnen zijn.

Ik zou graag willen dat je NARP bekijkt als mijn hoogste suggestie om een ​​ZELF te worden die een narcist absoluut zal wegspoelen voordat je verslaafd raakt. Dit is precies hoe ikzelf en duizenden anderen in deze gemeenschap dit hebben bereikt.

(Plus het leven van je dromen!)

En … zoals altijd kijk ik uit naar uw opmerkingen en vragen hieronder.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer