Denk je dat ze je verkeerd begrijpen? Leer dan jezelf kennen!

Denk je dat ze je verkeerd begrijpen? Leer dan jezelf kennen!

Zelfbewustzijn is een kracht!

Weinigen van ons weten wie we zijn, maar willen dat andere mensen ons of onze levenservaringen begrijpen. Velen hebben het moeilijk als ze het gevoel krijgen dat anderen hen verkeerd begrijpen.

Om meer zelfbewustzijn te hebben dien je jezelf beter te leren kennen. Breng je tijd alleen door. Leer je stil te zitten en vind je stilte.

De obsessie dat ze je gaan verkeerd begrijpen komt voort uit het feit dat we niet echt weten wie we zijn. Als we leren wie we werkelijk zijn, maakt dat het minder belangrijk dat iedereen ons begrijpt.

De meesten van ons maken een wilde rit die onze gedachten door ons hoofd sturen en door dat we die gedachten dan geloven. Dit is dikwijls waardoor we denken dat anderen ons verkeerd begrijpen.

Maar hoe gaan we om met onze gedachten en in het bijzonder met de gedachte dat ze ons verkeerd begrijpen?

We hebben een gedachte, nemen aan dat deze waar is en handelen dan onmiddellijk naar die gedachten. Ons onderbewustzijn neemt onze beslissingen.

Gedachten zijn in feite overblijfselen uit het verleden. Ze zijn waar conditionering en gewoonten elkaar ontmoeten. Als we elke gedachte die we hebben geloven, lijden we, omdat we geen ruimte hebben om te kiezen.

We kunnen niet zeggen “Is dat waar?” We doen alsof het al waar is. Bij een bepaalde reactie van een persoon komt bij onszelf de gedachte op dat ze ons verkeerd begrijpen. Maar is dat zo? Misschien begrijpen ze wel onze gedachte, maar communiceren we die gedachte verkeerd? Of is onze gedachte werkelijk verkeerd? Is onze gedachte juist, maar misinterpreteren we de reactie?

Er zijn nog verschillende mogelijkheden die tot een misverstand kunnen leiden.

Om te kunnen onderscheiden wat de betekenis is hebben we mentale fitheid nodig.

Onze geest is het krachtigste hulpmiddel, maar als je niet aan mentale fitheid werkt, kun (en zul je) een slaaf van je gedachten worden. Je springt in nanoseconden van de ene gedachte naar de andere, zonder controle en je dat overweldigt je.

De gedachte dat ze je verkeerd begrijpen kan voor sommigen met een voorgeschiedenis van niet gehoord te worden een obsessie worden. Dat maakt ons hyperalert.

Het doorbreken van deze cyclus van opspringende gedachten dat ze je verkeerd begrijpen vereist opmerkzaamheid.

Het is nu een modewoord, maar mindfulness is aanwezigheid. Mindfulness is de manier om nieuwe reacties op gedachten te maken. Het haalt je net genoeg weg van de denkende geest om gedachten te observeren.

Ga zitten en proef uw eten echt. Ga in de zon liggen en voel de warmte op je huid. Verlaat uw denkende geest en gebruik andere verwaarloosde zintuigen. Zorg ervoor dat je niet op elk moment naar je gedachten hoeft te handelen. Dit is vrijheid en gemoedsrust.

Narcisten kunnen doelbewust de verbale en non-verbale communicatie zo doen dat je een slecht gevoel zou kunnen krijgen. Maar bij een groter zelfbewustzijn over de gedachten die bij je opkomen en die gedachten niet zomaar klakkeloos overnemen worden de woorden van de narcist minder belangrijk.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma