Een chronische activering van het sympathische zenuwstelsel. +video

Trauma wordt in het lichaam opgeslagen.

Ons sympathische zenuwstelsel heeft een chronische activering van onze vlucht- of vechtreactie.
Wanneer ons sympathische zenuwstelsel wordt geactiveerd, voelt ons lichaam alsof we in echt gevaar verkeren.

Voor velen van ons, die met stress leven ten gevolge van narcistisch misbruik, hebben we een chronische activering van het sympathische zenuwstelsel.
Sympathische activering van het zenuwstelsel laat ons zeer reactief, gespannen reageren en we zijn niet in staat nieuwe informatie op te nemen.

Als je ooit een andere persoon of jezelf hebt zien ‘overdreven reageren’, zie je eigenlijk een toestand van het zenuwstelsel.
Velen van ons zitten hierin vast.

chronische activering
@zelfzorgHelp

Een van de belangrijkste onderdelen van hoe trauma ons zenuwstelsel beïnvloedt, komt van onze nervus vagus.

De nervus vagus begint bij de hersenen en maakt verbinding met elk orgaan in het lichaam. Elke seconde van de dag is er een communicatiesnelweg. De nervus vagus speelt een belangrijke rol bij het activeren van ons parasympathische zenuwstelsel.

Het parasympathische zenuwstelsel is onze rust en verteringsreactie.
Als we ons in ons parasympathische zenuwstelsel bevinden, voelen we ons ontspannen, sociaal verbonden, vredig, creatief, en in staat om nieuwe informatie op te nemen zonder ons bedreigd te voelen.

Om onze nervus vagus te stimuleren en toegang tot deze parasympathische toestand, moeten we oefenen.
We moeten ons lichaam deze veiligheid leren.

Een manier om te beginnen met omkering van de chronische activering

Ten eerste is de snelste manier om deze activering te voelen zonder uw lichaam te forceren, is door 3 * diepe * langzame ademhalingen.

Daarna dien je zeer langzame uitademingen uit te voeren.
Ga daarna een minuutje zitten en voel het verschil.
Niettemin oefen je elke dag.
Vervolgens bouw je intussen je vrede op.
We willen allemaal de magische oplossing en dat is een illusie.
Babystapjes nemen, samenhangende herhaling en toewijding geneest.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees