Suggesties rond Emotionele Afhankelijkheid en aantrekkingskracht syndroom?

Reading Time: 6 minutes

De veelzijdige relatie tussen narcisme en empathie.

Volgens recent onderzoek wordt de NPD, de narcistische persoonlijkheids- stoornis grotendeels geassocieerd met gebrekkige emotionele empathie en disfunctionele in plaats van gebrekkige cognitieve empathie.

Gezien de complexiteit van narcisme en empathie, vinden de onderzoekers dat er meerdere relaties kunnen bestaan tussen deze constructies.

Uiteindelijk, door de veelzijdige relatie tussen empathie en narcisme te erkennen kunnen we afstappen van een alles-of-nietsgeloof dat mensen met NPD simpelweg geen empathie hebben. Daardoor is er misschien een verklaring gevonden voor het menselijke onttrekkingssyndroom.

Maar wees gewaarschuwd, die empathie bij de narcist is omdat ze niet goed werkt onvoorspelbaar en er blijft een dynamiek ontstaan waardoor de partner tot hoogconflict komt of een emotionele afhankelijkheid ontstaat, en de partner zijn dromen niet kan realiseren, terwijl de narcist ook op de vlucht slaat voor zijn eenzaamheid.

Toch in de praktijk is de kans op groei in empathie na lang oefenen wel stijgend.

Daardoor kunnen therapeuten het gedrag en de motiverende structuur van narcistische patiënten beter begrijpen.

Als je meer over dit onderzoek wenst te weten klik dan hier.

 

Meer over persoonlijkheidspathologie vind je hier.

Als je wilt dat er meer bewustzijn ontstaat rond narcisme dan kun je een inspanning doen.

Het enige dat nodig is om iemands leven te veranderen, is deze post delen. Wil je dat doen?

Om dagelijks inspiratie en motivatie te krijgen, ga je naar de zijkant van de pagina op onze website. Voer daar je naam in. Abonneer je op onze website.

Je kunt onze Podcast en MP3 steeds opnieuw beluisteren om de boodschap van dit artikel te versterken. Je kunt ook onze video’s bekijken:

 

We kijken ernaar uit je weer te zien. We geloven in jou!

 

cover boek the human magnet syndrome
The Human Magnet Syndrome: The Codependent Narcissist Trap. Het menselijke magneet syndroom en de emotionele afhankelijkheid van de narcist als een valstrik. Ebook. Paperback.

The Human Magnet Syndrome of het menselijke magneet syndroom: Why We Love People Who Hurt Us biedt antwoorden op waarom patiënten, gevende en onzelfzuchtige individuen (codependenten) zich voorspelbaar aangetrokken voelen tot egocentrische, egoïstische en controlerende partners (emotionele manipulators).

Dit nieuwe, frisse en innovatieve relatiemodel onderzoekt de kenmerken, symptomen en oorsprong van codependency, disfunctionele relaties en emotionele manipulatiestoornissen.

 

You’re Not Crazy – You’re Codependent. What Everyone Affected by Addiction, Abuse, Trauma or Toxic Shaming Must know to have peace in their lives

 

foto cove boek you re not crazy  
Je bent niet gek.  Je bent codependent. Wat iedereen beïnvloedt door verslaving, misbruik, trauma of giftig schandaal Moet weten om vrede te hebben in hun leven.

emotioneleafhankelijkheid
Emotionele afhankelijkheid loslaten doe je zo! Paperback.  Ebook.

Heb je ook van die momenten dat je niet voldoende assertief bent? Of dat je jezelf voorbij loopt? Of dat je jezelf teveel voor iemand wegcijfert? Rudolf Snel beschrijft in dit boeiende boek wat de meesten van ons wel voelen, maar niet goed onder woorden kunnen brengen.

Hij legt uit hoe dat komt, en vooral ook hoe je dit kunt voorkomen.

Hij neemt je mee op een avontuurlijke reis door je innerlijk. Op deze reis kom je veel te weten over jezelf. Je begint beter jezelf te begrijpen.  Ook op de vraag waarom je je soms gedraagt op een manier waar je later spijt van hebt. Met dat begrip komt ook de kennis hoe je dit kunt veranderen en meer jezelf kunt worden.

 

boek patronen doorbreken negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen
Patronen doorbreken. Negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen. Paperback.

Maak je steeds weer dezelfde fouten, terwijl je je had voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoon je gedrag hardnekkige patronen, die je maar niet kunt doorbreken?

In dat geval helpt schematherapie je verder.

Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken. Schematherapie leert je jezelf zo te veranderen dat je je beter gaat voelen. Bovendien leert hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.

Met vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt “Patronen doorbreken” duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

Alle drie de auteurs werken als psycholoog of psychotherapeut. Naast dat het hulp biedt aan mensen die last hebben van negatieve gevoelens, is het boek ook zeer praktisch voor hulpverleners.

The Human Magnet Syndrome: Why We Love People Who Hurt Us.  Het menselijke aantrekkingskracht syndroom: Waarom we van mensen houden die ons pijn doen?

Psychopath Free Recovering from Emotionally Abusive Relationships With Narcissists, Sociopaths, and other Toxic People
Psychopath Free. Recovering from Emotionally Abusive Relationships With Narcissists, Sociopaths, and other Toxic People.  Psychopaat Gratis. Herstel van emotioneel gewelddadige relaties met narcisten, sociopaten en andere giftige mensen.

Disease to Please. Curing the People-Pleasing Syndrome
.Disease to Please Curing the People-Pleasing Syndrome
Ziekte om te behagen. Het People-Pleasing Syndroom genezen.

Wat is er mis met een “” mensenbehager te zijn? “” Veel!

“” Een fascinerend boek … Als je worstelt met waar, wanneer en hoe je de grens kunt trekken tussen je eigen verlangens en de eisen van anderen, koop dan dit boek! “” Kay Redfield Jamison, bestsellerauteur van een Unquiet Mind and Night Falls Fast

Mensenlievelingen zijn niet alleen aardige mensen die er alles aan doen om iedereen gelukkig te maken. Degenen die lijden aan de Ziekte om te behagen zijn mensen die “” Ja “” zeggen wanneer ze echt willen zeggen “” Nee. “

” Voor hen is de onbeheersbare behoefte aan de ongrijpbare goedkeuring van anderen een verslaving. Hun slopende angsten voor woede en confrontatie dwingen hen om “” aardigheid “” en “” mensen-behager “” te gebruiken als camouflage voor zelfverdediging.

Uitgelicht op NBC’s “” Vandaag, “” De ziekte om alstublieft de gevaarlijke mythe ontploft dat “” mensen behagen “” een goedaardig probleem is.

Bestseller auteur  Dr. Harriet Braiker biedt duidelijke, positieve, praktische en gemakkelijke stappen naar herstel.

Begin met een eenvoudige maar onthullende quiz om te ontdekken wat voor soort mensenbehager je bent.

Leer vervolgens hoe het maken van zelfs kleine veranderingen in een alleen maar deel van de driehoek  in de ziekte om te behagen. Uw gedachten, gevoelens en gedrag zal een dramatische, positieve en langdurige verandering in het algehele syndroom veroorzaken.

Als herstelde volksbehager, zul je eindelijk zien dat een evenwichtige manier van leven het duidelijkste pad naar gezondheid en geluk is. Zo’n pad houdt rekening met anderen.

Maar eerst legt het de nadruk op jezelf behagen en je eigen goedkeuring verkrijgen.

Negatief zelfbeeld
Negatief zelfbeeld.

Als het beeld van jezelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving niet door. De vaste overtuiging niets waard te zijn kan je persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten.

Dat is hetzelfde voor er niet bij te horen of niet gezien te worden.  Hoe kun je leren om anders naar jezelf te kijken?

Dit boek biedt een methode om het negatieve denken te doorbreken. Stapsgewijs, en met behulp van oefeningen en opdrachten, leert de lezer een stevig en genuanceerd beeld van zichzelf op te bouwen.

De auteur baseert zich op jarenlange praktijkervaring. Dit boek kan binnen een behandeling gebruikt worden, maar ook zelfstandig.

Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen.

 

Liefs xx

Johan en Annemie Persyn-Declercq.

Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.

Dank je wel aan Melanie Tonia Evans die zoveel heeft bijgedragen aan ons herstel.

De meeste van de artikels op narcisme.blog en de e-mails die wij verzenden zijn tot stand gekomen dankzij onze fantastische mentor en inspiratiebron Melanie Tonia Evans uit Australia.

Hier en daar hebben wij wat toegevoegd, zo goed als mogelijk vertaalt, illustraties bij gezocht, en de nodige kosten gedaan omdat u dit gratis zou kunnen lezen.

Het is zeker niet zo dat dit ons winst bezorgt, in tegendeel als je de kosten bekijkt kom ik ongeveer op 400 euro per maand.  Ondertussen maak ik het werk van Melanie Tonia Evans wel bekent voor een Nederlandstalig doelpubliek dat meestal niet de inkomsten heeft om dit te betalen wanneer ze met narcisme.blog in contact komen, noch de nodige kennis van de Engelse taal hebben, noch het concentratie vermogen door hun trauma om deze materie te kunnen volgen.

Mocht u voldoende kennis hebben van de Engelse taal dan heb ik veel liever dat je deze emails en blogs in het Engels volgt, rechtstreeks op de blog van Melanie.

Dan raad ik je aan om onmiddellijk van het originele werk van Melanie Tonia Evans gebruik te maken, abonneer je dan op haar nieuwsbrief. Krijg toegang tot een video waarin de 4 dingen worden uitgelegd die alles hebben veranderd dat ik wist over herstel. Onderwerpen waar niet eens psychologen, counselors of ondersteuningsgroepen het over hebben.

U krijgt 2 e-boeken die de nodige eerste stappen uitleggen die u moet nemen om uw herstel gestart te krijgen.
U krijgt toegang tot een gratis online seminar (3 uren webinar) over los komen van narcisme waarbij u Melanie’s  genezingsmethode uit eerste hand kunt ervaren.

Narcisme.blog volgen op Wordpress

Voer nu je e-mailadres in om deze blog te volgen als je op wordpress bent.

Info via Sociale Media

Deze pagina en website bevat affiliatie links, wat betekent dat ik een commissie kan verdienen als je ze gebruikt. Ik adviseer alleen producten en hulpmiddelen die ik gebruik en vertrouw. Liefs Johan en Annemie Persyn Declercq.

Categorieën

Steun narcisme.blog via uw online aankopen !

Naar Buiten - Inrichten
Johan en Annemie Persyn Declercq.