Suggesties rond Emotionele Afhankelijkheid en aantrekkingskracht syndroom?

De veelzijdige relatie tussen narcisme en empathie.

Volgens recent onderzoek wordt de NPD, de narcistische persoonlijkheids- stoornis grotendeels geassocieerd met gebrekkige emotionele empathie en disfunctionele in plaats van gebrekkige cognitieve empathie.

Gezien de complexiteit van narcisme en empathie, vinden de onderzoekers dat er meerdere relaties kunnen bestaan tussen deze constructies.

Uiteindelijk, door de veelzijdige relatie tussen empathie en narcisme te erkennen kunnen we afstappen van een alles-of-nietsgeloof dat mensen met NPD simpelweg geen empathie hebben. Daardoor is er misschien een verklaring gevonden voor het menselijke onttrekkingssyndroom.

Maar wees gewaarschuwd, die empathie bij de narcist is, omdat ze niet goed werkt onvoorspelbaar en er blijft een dynamiek ontstaan waardoor de partner tot hoogconflict komt of een emotionele afhankelijkheid ontstaat, en de partner zijn dromen niet kan realiseren, terwijl de narcist ook op de vlucht slaat voor zijn eenzaamheid.

Toch in de praktijk is de kans op groei in empathie na lang oefenen wel stijgend.

Daardoor kunnen therapeuten het gedrag en de motiverende structuur van narcistische patiënten beter begrijpen.

Als je meer over dit onderzoek wenst te weten klik dan hier.

Meer over persoonlijkheidspathologie vind je hier.

Als je wilt dat er meer bewustzijn ontstaat rond narcisme dan kun je een inspanning doen.

Het enige dat nodig is om iemands leven te veranderen, is deze post delen. Wil je dat doen?

Om dagelijks inspiratie en motivatie te krijgen, ga je naar de zijkant van de pagina op onze website. Voer daar je naam in. Abonneer je op onze website.

Je kunt onze Podcast en MP3 steeds opnieuw beluisteren om de boodschap van dit artikel te versterken.

We kijken ernaar uit je weer te zien. We geloven in jou!

The Human Magnet Syndrome: The Codependent Narcissist Trap. Het menselijke magneet syndroom en de emotionele afhankelijkheid van de narcist als een valstrik. Ebook. Paperback.

The Human Magnet Syndrome of het menselijke magneet syndroom: Why We Love People Who Hurt Us biedt antwoorden op waarom patiënten, gevende en onzelfzuchtige individuen (codependenten) zich voorspelbaar aangetrokken voelen tot egocentrische, egoïstische en controlerende partners (emotionele manipulators).

Dit nieuwe, frisse en innovatieve relatiemodel onderzoekt de kenmerken, symptomen en oorsprong van codependency, disfunctionele relaties en emotionele manipulatiestoornissen.

You’re Not Crazy – You’re Codependent. What Everyone Affected by Addiction, Abuse, Trauma or Toxic Shaming Must know to have peace in their lives
Je bent niet gek.  Je bent codependent. Wat iedereen beïnvloedt door verslaving, misbruik, trauma of giftig schandaal Moet weten om vrede te hebben in hun leven.

Emotionele afhankelijkheid loslaten doe je zo! Paperback. E-book.

Heb je ook van die momenten dat je niet voldoende assertief bent? Of dat je jezelf voorbij loopt? Of dat je jezelf teveel voor iemand wegcijfert? Rudolf Snel beschrijft in dit boeiende boek wat de meesten van ons wel voelen, maar niet goed onder woorden kunnen brengen.

Hij legt uit hoe dat komt, en vooral ook hoe je dit kunt voorkomen.
Hij neemt je mee op een avontuurlijke reis door je innerlijk. Op deze reis kom je veel te weten over jezelf. Je begint beter jezelf te begrijpen. 

Ook op de vraag waarom je je soms gedraagt op een manier waar je later spijt van hebt. Met dat begrip komt ook de kennis hoe je dit kunt veranderen en meer jezelf kunt worden.

Patronen doorbreken. Negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen. Paperback.

Maak je steeds weer dezelfde fouten, terwijl je je had voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoon je gedrag hardnekkige patronen, die je niet kunt doorbreken?

In dat geval helpt schematherapie je verder.

Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken. Schematherapie leert je jezelf zo te veranderen dat je je beter gaat voelen. Bovendien leert hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen.

Met vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt “Patronen doorbreken” duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

Alle drie de auteurs werken als psycholoog of psychotherapeut. Naast dat het hulp biedt aan mensen die last hebben van negatieve gevoelens, is het boek ook zeer praktisch voor hulpverleners.

The Human Magnet Syndrome: Why We Love People Who Hurt Us. Het menselijke aantrekkingskracht syndroom: Waarom we van mensen houden die ons pijn doen?
Psychopath Free. Recovering from Emotionally Abusive Relationships With Narcissists, Sociopaths, and other Toxic People. Psychopaat Gratis. Herstel van emotioneel gewelddadige relaties met narcisten, sociopaten en andere giftige mensen.
Disease to Please. Curing the People-Pleasing Syndrome
.
Ziekte om te behagen. Het People-Pleasing Syndroom genezen.

Wat is er mis met een “” mensenbehager te zijn? “” Veel!
“” Een fascinerend boek … Als je worstelt met waar, wanneer en hoe je de grens kunt trekken tussen je eigen verlangens en de eisen van anderen, koop dan dit boek! “” Kay Redfield Jamison, bestsellerauteur van een Unquiet Mind and Night Falls Fast
Mensenlievelingen zijn niet alleen aardige mensen die er alles aan doen om iedereen gelukkig te maken. Degenen die lijden aan de Ziekte om te behagen zijn mensen die “” Ja “” zeggen wanneer ze echt willen zeggen “” Nee. “

” Voor hen is de onbeheersbare behoefte aan de ongrijpbare goedkeuring van anderen een verslaving. Hun slopende angsten voor woede en confrontatie dwingen hen om “” aardigheid “” en “” mensen-behager “” te gebruiken als camouflage voor zelfverdediging.

Uitgelicht op NBC’s “” Vandaag, “” De ziekte om alstublieft de gevaarlijke mythe ontploft dat “” mensen behagen “” een goedaardig probleem is.

Bestseller auteur  Dr. Harriet Braiker biedt duidelijke, positieve, praktische en gemakkelijke stappen naar herstel.
Begin met een eenvoudige maar onthullende quiz om te ontdekken wat voor soort mensenbehager je bent.

Leer vervolgens hoe het maken van zelfs kleine veranderingen in een alleen maar deel van de driehoek  in de ziekte om te behagen. Uw gedachten, gevoelens en gedrag zal een dramatische, positieve en langdurige verandering in het algehele syndroom veroorzaken.

Als herstelde volksbehager, zul je eindelijk zien dat een evenwichtige manier van leven het duidelijkste pad naar gezondheid en geluk is. Zo’n pad houdt rekening met anderen.

Maar eerst legt het de nadruk op jezelf behagen en je eigen goedkeuring verkrijgen.

Negatief zelfbeeld.

Als het beeld van jezelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving niet door. De vaste overtuiging niets waard te zijn kan je persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten.

Dat is hetzelfde voor er niet bij te horen of niet gezien te worden.  Hoe kun je leren om anders naar jezelf te kijken?

Dit boek biedt een methode om het negatieve denken te doorbreken. Stapsgewijs, door oefeningen en opdrachten, leert de lezer een stevig en genuanceerd beeld van zichzelf op te bouwen.

De auteur baseert zich op jarenlange praktijkervaring. Dit boek kan binnen een behandeling gebruikt worden, maar ook zelfstandig.

Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%