Solidariteit met Oekraïne

Het is meer dan een jaar geleden dat het Russische leger op bevel van Poetin en zijn regime Oekraïne binnenviel. Een jaar van onbeschrijfelijk leed en bloedvergieten voor de Oekraïnse bevolking maar ook een jaar van solidariteit met Oekraïne.

De volledig ongerechtvaardigde invasie kostte al vele tienduizenden Oekraïnse burgers (waaronder heel veel kinderen) en militairen het leven. Dagelijks confronteert Rusland de Oekraïnse bevolking met wreedheid en geweld. Miljoenen burgers werden gedwongen naar het buitenland te vluchten, miljoenen anderen zijn in eigen land ontheemd, of werden naar verre gebieden in Rusland gedeporteerd.

Ganse steden en dorpen vernielde Rusland tot puin door de Russische bombardementen en luchtaanvallen. De civiele infrastructuur (elektriciteits- -en verwarmingsnetwerk, scholen, ziekenhuizen, spoorwegen, havens, kerncentrales, stuwdammen enz.) verwoeste Rusland systematisch, waardoor Rusland het land onleefbaar maakte. Daarom is solidariteit met Oekraïne nu en in de toekomst meer dan nodig.

solidariteit met Oekraïne

Poetin wil een zelfstandig en leefbaar Oekraïne onmogelijk maken:

Het Russische leger pleegde op heel wat plaatsen massamoorden op burgers en Oekraïense militairen. Van vele duizenden is het lot nog steeds onbekend. Massale verkrachtingscampagnes en moorden door verkrachting, zijn gevestigde aanvalsstrategieën. bij elke bevrijding van een Oekraïens dorp of stad komen nieuwe misdaden aan het licht. (foltering)

Heel wat Oekraïense burgers (waaronder ook vele duizenden kinderen) deporteerden de Russen, zonder toestemming en dikwijls met geweld naar het grondgebied van Rusland. Daarom zal uw solidariteit met Oekraïne blijvend nodig zijn om al deze mensen terug een gezonde plaats in Oekraïne te geven.

Het Oekraïnse volk weigert terecht passief slachtoffer te zijn van deze aanvalsoorlog en verzet zich actief en massaal tegen de invasie, met of zonder wapens in de hand. Een wijdverspreide onderlinge solidariteit en zelforganisatie van de bevolking speelt een noodzakelijke rol om dit verzet voor te zetten, evenals internationale steun in diverse vormen.

Het doden van het Oekraïense volk voor de ogen van de wereld en de vernietiging van onafhankelijk Oekraïne moet stoppen!

Zo luid mogelijk internationaal protest tegen de Russische inval en zo breed mogelijke solidariteit met de Oekraïnse bevolking is meer dan ooit noodzakelijk!

Vrede voor Oekraïne, neen aan de Russische oorlog! Onmiddellijke stopzetting van de bombardementen door het Russisch leger en terugtrekking van alle Russische tropen uit Oekraïne.

Solidariteit met de Oekraïnse bevolking in haar gerechtvaardigd verzet tegen de Russische invasie.

Ondersteun deze oproep van solidariteit met Oekraïne als organisatie of individu. Mail naar resu.enso@gamil.com. Vermeld of je als organisatie of als individu de oproep ondertekent.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikels over Oekraïne

Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees