Leer enkele van de sjamanistische tools om jezelf te versterken door te genezen van pijnlijk kindertrauma.

Geschatte leestijd: 13 minuten


Ik ga eerst praten over spirituele dissociatie, want dat is wat er gebeurt bij pijnlijk trauma.

Daarna praat ik hoe het gebeurt, en dan ga ik in het tweede deel van de video een sjamanistische oefening delen die me hielp te genezen van een behoorlijk ernstig trauma.
Dus hier gaan we naar het eerste deel van de video: wat is spirituele dissociatie?
Dus als we een periode van trauma in ons leven doormaken, dus wat er vaak gebeurt, is dat je mentaal van dat fenomeen kunt dissociëren.

Dit is bekend in de psychologie, maar wat er ook gebeurt, als we een periode van trauma doormaken, als er iets heel pijnlijks gebeurt in ons leven op het moment dat dat vaak gebeurt, zullen we spirituele dissociatie hebben die een deel of een fragment van onze ziel is, dat ons daadwerkelijk kan verlaten om ons te beschermen tegen ernstiger trauma.


De manier waarop dit aan mij werd uitgelegd is dat verlies van de ziel of dissociatie van de ziel een beschermend mechanisme is dat je ziel expres doet. Dus een deel van je ziel zal je verlaten, een deel van je essentie zal je verlaten, als een beschermend mechanisme zodat je psyche niet op zichzelf implodeert zodat je kunt overleven in de situatie waarin je je bevindt.
Als het trauma zich nu voordoet, als je zielsverlies lijdt zoals sjamanen het noemen, als je in het begin zielsverlies lijdt, kan het beschermend zijn, maar als je opgroeit is dissociatie dit deel van jou dat verloren is dat ergens daarbuiten het echt zwaar op je begint te drukken.


Je kunt het gevoel hebben dat er letterlijk iets ontbreekt in je leven.

Je kunt je depressief voelen. Je kunt je chronisch vermoeid voelen. Er zijn veel symptomen die komen met verlies van de ziel of dissociatie van de ziel, dus dat is het eerste deel om een ​​klein beetje te bespreken wat dit spirituele of zieleverlies is en waarom het gebeurt om je te beschermen zodat je energetisch kunt overleven in een periode van trauma.

Maar terwijl je opgroeit als je verder gaat met het leven, kun je niet echt verder met het leven als je een ziel dissociatie heeftt gehad of als je ziel verloren is gegaan, want er is letterlijk een deel van jou dat ergens daarbuiten je mist, oké.
Dus dat is een klein beetje over zielsverlies en hoe sjamanen het zien. De manier waarop sjamanen zielsverlies zien, is dat ze het zien als een soort spirituele crisis of een spirituele ziekte, hoewel ziekte een zeer sterke uitdrukking is.

Sjamanen zien dit als een crisis zien.

Dus als een sjamaan naar je kijkt en je ziet, zijn ze heel vaak om je te laten genezen, ze zoeken naar delen van je die niet bij je zijn en proberen ze in je terug te integreren, in je systeem, oké. Dus dat is het eerste deel van de video. Dus verlies geassocieerd met trauma dat seksueel kan zijn of het kan elk type jeugdtrauma zijn dat je hebt meegemaakt. Oké?
Nu, op naar het sjamanistische hulpmiddel dat me echt hielp te genezen door mijn eigen zielsverlies en door mijn eigen jeugdtrauma en dat is de sjamanistische praktijk die soul retrieval wordt genoemd.

Dus het ophalen van de ziel was iets wat ik heel gemakkelijk voor mezelf kon doen. Ik ga het op een manier uitleggen waarop je kunt beginnen met het ophalen van de ziel als het niet gemakkelijk voor je is om het alleen te doen of als je het gevoel hebt dat je geen resultaten boekt. Ik raad je aan om een ​​genezer te zoeken die dit soort werk doet, zodat ze je kunnen helpen, maar hier is een beetje “doe het zelf” om je ziel terug te halen.


Hoe start je dit proces? Hoe gebruik je sjamanistische tools?


Dus, in het sjamanistische wereldbeeld moeten we, om jullie te laten genezen, die zielsdelen vinden die verloren waren gegaan op het moment van het trauma.
Dus wat je gaat doen, de doe-het-zelf-versie van het ophalen van de ziel, is dat je met het universum gaat praten, tegen het leven praat, vragen stelt.

Ik hou van het proces van het stellen van vragen.

Dus wat je gaat doen, is dat je gaat zitten in meditatie of gewoon in contemplatie en je gaat je ogen sluiten. Je zult altijd een dagboek naast je hebben, want automatisch schrijven is echt een belangrijk hulpmiddel terwijl je door dit proces van het terughalen van de ziel gaat en ook ik sprak erover. Ik ging door het proces van innerlijk kinderwerk, maar je wilt altijd een dagboek bij je hebben omdat het erg belangrijk is omdat bepaalde herinneringen of ervaringen naar boven komen voor jou. Om door automatisch schrijven die te integreren is een geweldige manier om dat proces sneller te laten verlopen, oké?

Dus je gaat zitten in meditatie en je gaat je ogen sluiten en je gaat gewoon het universum, het leven vragen, als je in engelen gelooft, ga je ze vragen om je te helpen, je gidsen ‘ ik ga de spirituele wereld vragen om je te komen helpen en je te cocoonen en je te beschermen terwijl je door dit trauma-ontdekken gaat, terwijl je door deze genezing van trauma gaat die je moet doormaken.

Goed dus je gaat gaan zitten, sluit je ogen en vraag of deze beschermende cocon om je heen komt en dan ga je een van je krachtigste gaven op aarde gebruiken en dat is de kracht van je intentie.
Dus je bent van plan je zielsdelen terug te brengen.

Je bent letterlijk van plan om de delen van je die ontbreken terug te brengen, maar je bent van plan ze “genezen en heel” terug te brengen, oké?
Dus waarom is dit belangrijk? Omdat wanneer je dissocieert tijdens de traumatische periode die je in je leven had toen je dissocieerde, dus de scheiding links en het is nog steeds aan de andere kant daarbuiten energetisch in een gewonde toestand.

Dus je wilt geen energie terugbrengen die gewond is.

Je wilt dat deel van je terugbrengen nadat het genezen is, oké? Dus het eerste deel is dat je gewoon in meditatie gaat zitten en dat je van plan bent dat je genezen zielsdelen in goddelijke orde bij je terugkomen, oké?
Dus je bent weggegaan zeg je tegen dat deel, stel deze intentie, een echt sterke intentie in en dan ga je daar zitten en je gaat vragen stellen, heel erg brede open vragen en dit is hoe één van de vragen waarover het zou kunnen gaan. Je zou kunnen zeggen wat in mij moet ik toegang verlenen en genezen, oké?
Dus je kunt deze vragen stellen: wat is er met mij gebeurd in mijn kindertijd in dit leven of in een ander leven.

Wat is er met mij gebeurd dat ik nu moet zien om te genezen? Je bent begonnen met het stellen van deze indringende vragen. Wat is er met me gebeurd dat ik moet zien? Wat is er met mij gebeurd dat ik moet genezen? Welke pijn is er in mijn verleden waarvoor ik mijn onderbewustzijn nodig heb om naar de oppervlakte te komen, zodat ik het kan zien? Oke? Je bent weg, begin deze vragen te stellen en dan ga je een klein levensoverzicht doen. Je gaat terug naar het verleden en een levensoverzicht maken.


Dit is echt belangrijk om ter sprake te brengen en dat is dat sjamanen en vrijwel elke spirituele traditie in de wereld, maar ook de wetenschap tijd als niet-lineair beschouwt.

Dus soms zullen mensen tegen me zeggen, weet je: moet ik echt naar het verleden gaan? Moet ik naar het verleden gaan, kan ik niet gewoon vooruit kijken en het verleden met rust laten? Laat het voorbijgaan. Nou, dat is niet echt mogelijk en het is ook niet mogelijk omdat tijd niet-lokaal is. Oke?

Dus de tijd is niet lineair.

Dus er bestaat niet zoiets als het verleden dat daar ver terug was en de toekomst die ver daarginds is, en het heden dat hier is, alles is in het huidige moment. Dus begin te denken aan de tijd als het verleden, het heden en de toekomst die over elkaar heen zijn gelegd.

Alles wat je hebt is nu, maar het is in het nu dat je toegang hebt tot het verleden en de toekomst. Alles gebeurt op hetzelfde moment. Dus als je deze vragen stelt: Wat moet ik uit mijn verleden zien om te genezen wat je doet, dan verander je letterlijk je leven, want als je eenmaal het verleden hebt genezen, omdat ze allemaal over elkaar heen liggen.

Als je eenmaal het verleden hebt genezen, verander je onmiddellijk je toekomst. Je verandert je heden en je verandert je toekomst. Alles gebeurt op hetzelfde moment, oké? Maar het is enorm belangrijk voor je om de tijd op een niet-lineaire manier te zien, oké?

Dus terwijl u deze vragen doorneemt, terwijl u deze vragen begint te stellen met uw ogen dicht, wat moet ik zien? Wat is er met mij en mijn jeugd gebeurd dat ik moet zien?

Je gaat daar gewoon zitten met je ogen dicht in meditatie.

Je kunt muziek hebben, ik gebruik graag muziek tijdens mijn meditatie. Dus als dit iets is dat voor je kan werken, gebruik dan muziek en je gaat daar zitten en je gaat kijken wat er naar boven komt. Je gaat kijken of er iets in je kindertijd is, of jeugdherinneringen hebt die naar boven komen, pijn waarvan je misschien weet dat je die daar hebt, maar waar je niet echt graag toegang toe hebt.

Je zult de moed hebben om het te zien en dan ga je daar zitten en mediteren, er kan veel emotie naar boven komen. Misschien wil je huilen, je voelt misschien woede, welke emotie dan ook, je laat het opkomen en als je er klaar voor bent, ga je dit allemaal opschrijven in je dagboek, wat er is gebeurd, hoe je je voelde, wie de deelnemers waren aan dit alles en deze scènes, in deze herinneringen.

Wat ben je nu aan het voelen.

Wat voelde dat kind op het moment dat dit trauma plaatsvond. Je gaat dit allemaal opschrijven, oké?
Als je begint met schrijven, krijg je letterlijk toegang tot je gewonde innerlijke kind, je gewonde zelf, oké?
Nu je hier toegang toe hebt, begin je het al te helen, omdat de intentie van genezing, het bewustzijn van genezing al energie van genezing brengt, dus je begint al aan het genezingsproces door gewoon de moed te hebben om bij je herinneringen te zitten met je pijn en de moed hebben om te zeggen dat ik dit allemaal naar boven laat komen, omdat ik klaar ben om te genezen en verder te gaan, oké?
Dus dat is het eerste deel ervan.


Je gaat door met schrijven en schrijven en nadat je het gevoel hebt dat je klaar bent, een soort van herbeleven of dit proces doormaken om deze herinneringen naar de oppervlakte te brengen als je het gevoel hebt dat je klaar bent en dat je toegang hebt gekregen tot wat je toegang nodig heeft, dan ga je verder met het tweede deel van de oefening.


Dat is dat je het universum gaat vragen om dat zielsdeel te genezen en heel naar je terug te brengen. De manier waarop ik dit graag doe, ik vind het leuk om een ​​visualisatie te doen, een trancemeditatie waarbij een soort omhoog vlieg over een wolk en ik land op de wolk. Het is deze kleine witte pluizige wolk. Ik land op de wolk en de lucht en de zon raakt me in het gezicht en de blauwe lucht erboven en ik blijf gewoon in deze openheid, open soort visuele situatie.


Blijf daar en wat ik dan graag doe, is dat ik mijn ziel zal oproepen.

Dat mijn zielsdeel in een genezen staat verkeert. Dus je ziet dat je al deze energie uit het verleden hebt verwerkt, als je naar deze meditatie gaat waar je op een wolk staat, op een prachtige witte wolk zul je je zielsdeel naar je zien komen in genezen staat. Dus in mijn eigen voorbeeld en ik geef je een voorbeeld uit mijn eigen leven toen ik het werk begon te doen toen ik begon te zoeken naar het zielsdeel dat in mij ontbrak.


Wat er gebeurde was dat ik een klein meisje vond en ze was echt bang. Je weet dat ik een traumatische ervaring heb omdat ik te maken had met misbruik. Dus ik ging en ik vond dat kleine meisje dat was misbruikt en ik vond haar, ik sprak met haar, dit was in één meditatie. Ik vroeg haar wat ze nodig had. Ik vroeg haar wat er moest gebeuren om haar te genezen.

Dan deed ik dit alles en ik schreef dit allemaal op en toen ging ik in een volgende meditatie weer zitten en toen ging ik naar mijn wolk. Ik ging naar mijn wolk toen ik het gevoel had dat ik de energie had verwerkt. Ik ging naar mijn wolk en ik vroeg het genezende zieldeel om naar voren te komen en wat er opdook was dit mooie kleine meisje en ze was gelukkig en gewoon vrij en ze was klaar om bij mij terug te komen.

Ze was klaar om naar huis te komen bij mij. Dus ik verwelkomde haar.

Wanneer je dit ophaalproces doet, verwelkom je het zielsdeel.


De manier waarop ik hier graag mee werk is het verwelkomen van het zielsdeel in je hartchakra. Het is mijn favoriete chakra. Het is de chakra die veel werk verzet. D hartchakra is je schenkingverbinder.

Dus als je bezig bent met het terughalen van delen van jezelf die zich verloren voelen en het hoeft niet alleen in je kindertijd te zijn, je zou gisteren of vorige week door een trauma kunnen zijn gegaan, je zou een trauma kunnen doormaken dat verband houdt met oorlog of het hoeft niet iets te zijn dat je in jouw kinderjaren is overkomen.

Het kan iets zijn dat u zeer kortgeleden is overkomen, maar waardoor een deel van je jou heeft verlaten, u kunt dit werk toch doen. Dus je gaat dat zielsdeel terugkrijgen en je gaat het vragen om zich bij je aan te sluiten als het eenmaal genezen is en een prachtig proces van licht en genezing heeft doorgemaakt.
Dan ga je het in je hart verwelkomen en wat er letterlijk gebeurt, is dat je je meteen anders gaat voelen. Je voelt je lichter. Je voelt je vreugdevoller, bovendien voel je je completer en dus wanneer
je je nu completer voelt, ga je dit werk voortzetten met je nieuw geïntegreerde zielsdeel, maar het wordt een werk dat lichter is.

Elke dag na dat proces van het ophalen van de ziel, vroeg ik mijn zieledelen of het nog iets nodig had of dat alles in orde was.

Ik zat in meditatie en ik vroeg of alles in orde was in mezelf. Je weet nu met alle onderdelen dat ze bij elkaar waren of alles in orde was of dat er ander werk moest worden gedaan en ik begon me lichter en lichter en lichter te voelen en zo genas ik.


Dus daar ga je, dat is een soort doe-het-zelf-proces voor het ophalen van de ziel dat je thuis kunt beginnen en als je het gevoel hebt dat je de hulp van een meer gespecialiseerde genezer nodig hebt, neem dan contact op met een genezer om je te helpen met dit herstel van de ziel.

Ik ben echt een fan geworden van sjamanistische praktijken, van sjamanisme in het algemeen en vooral dit proces van het terughalen van de ziel heeft me zoveel geholpen. In één tot twee sessies van soul retrieval was het alsof ik jarenlang spiritueel werk had gedaan en het voelde echt geweldig, dus ik hoop dat je van deze video hebt genoten.


Als je vragen hebt of contact met me wilt opnemen over je trauma uit je kindertijd of een trauma dat je op dit moment misschien doormaakt doe dit dan hier in de commentaren. Je weet waar je me kunt vinden. Ik zie je snel, heel erg bedankt.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!