Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De macht van de zondebok in de narcistische familie. Deel 3 +Video

Zondebok kenmerken in de narcistische familie die hem of haar uitgekozen maken door de narcistische ouder.

  1. sterke wilskracht
  2. empathisch
  3. rechtvaardigheid zoekende
  4. internaliseert schuld
  5. emotioneel afwachtend.
  6. zeer gevoelige
  7. beschermend voor anderen
  8. de zondebok heeft autoriteit
  9. zorg en rekening houdend met anderen
  10. opvallende verschillen in zekere zin

Het gekozen doelwit heeft meestal empathie, veerkracht en is authentiek in hun integriteit.

Ze zijn aangenaam, vriendelijk en plichtsbewust voor een fout, waardoor ze een ideale prooi vormen voor sociopathische roofdieren. Ze zijn open en bereid om andere perspectieven te overwegen. De narcistische leiders en hun aanhangers misbruiken hen gemakkelijk.

Dit is zeer bedreigend voor een groep die het beste werkt zonder integriteit of eerlijkheid.

Dit zijn allemaal eigenschappen waar narcisten naar op zoek zijn om hun slachtoffers te verstrikken, maar natuurlijk beseffen de meeste narcistische groepen dat dergelijke kwaliteiten deze slachtoffers ook krachtig maken. Waarheidsvertellers worden over het algemeen als zondebok behandeld in groepen waar de toxiciteit onder het oppervlak zit.

De verlossing van de narcistische familie door de zondebok.

Kinderen van narcisten zijn opgeleid tot de familieregel ten koste van alles. Zo’n regel kan zijn voor het gouden kind onderdanig zijn, hem of haar erkennen als de pater familias, het superieur prinsje. Dit uitdagende systeem van de familie wordt beschouwd als een heiligschennis, en zij roept op tot een moedige beweging weg van huis naar de wildernis van de wereld.

de zondebok in de narcistische familie
De juiste groeitaken voor stimulering van zelfgenezingsvermogen bij trauma!

Hoewel de sterke punten van de familie zondebok een doel (mikpunt) zijn voor de narcist, zijn ze ook haar redding.

Haar vermogen om te zien en samen met haar wens voor rechtvaardigheid, goedheid, recht en gerechtigheid stelt haar in staat stellen te ontsnappen van de familie tirannie, terwijl anderen niet. Het gouden prinsje verdrinkt ten slotte mee met de narcist in haar of zijn despotisme en dwingelandij dat hij of zij als vlooien meedraagt.

En haar vaardigheid voor empathie, dus in tegenstelling tot die van de grandioze en meedogenloze narcist, geeft de zondebok de mogelijkheid om gezonde en bevredigende relaties buiten haar gezin van herkomst te vormen.

Dat is precies de kans, de bevrijding, de transformatie en verlossing om los te komen.

Wanneer het zwarte schaap een gemeenschap ‘(bijvoorbeeld de zondebok in de narcistische familie) vindt die het accepteert en helpt om te overleven, komen ze weer in contact met de eigenschappen die hen in de eerste plaats tot doelwit maakten.

Wees gerust, karma komt wel voor diegenen die tegen hen samenspanden – en roofdieren worden altijd op den duur blootgesteld. De zondebok in de narcistische familie kan en zal boven de samenzwering uitstijgen – en ze kunnen toch sterker worden. Het zou geweldig zijn als je de kracht had om de narcist te verlaten en niet langer de illusies van liefde voor hem of haar lijdt.

Er is absoluut een detox-proces (ontwenningskuur) om weg te gaan van narcisten, waaronder het vinden en loslaten van onze innerlijke trauma’s waarop ze ons steeds opnieuw triggeren.

Suggesties, vragen of opmerkingen? Laat ze ons weten! Sharing is caring!

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees