De beste hulpbronnen voor trauma hulp in Oekraïne

De beste hulpbronnen voor trauma hulp in Oekraïne

Een brochure van twee pagina’s die is ontwikkeld op basis van de ervaringen van ontheemde Syrische ouders die de burgeroorlog in het land hebben meegemaakt, is bijgewerkt en vertaald in het Oekraïens en andere talen in de hoop dat het een verschil zal maken voor gezinnen. Hier volgen ook nog andere links naar “resources for Ukraine trauma help”

U kunt de folder van de Universiteit van Manchester downloaden

in het  Oekraïens ,  Russisch ,  Engels ,  Pools  ,  Roemeens ,   Nederlands   en  Duits

De folder is gemaakt in verschillende talen in het Engels,  Pools en Roemeens

Meer bronnen voor gezamenlijke familievaardigheden van UNODC en de Universiteit van Manchester, inclusief die vertaald voor de Oekraïense crisis, zijn beschikbaar op de UNODC- website

De folder is gebaseerd op het onderzoek van dr. Aala El-Khani, een psycholoog en opvoedingstrainer van de Universiteit van Manchester, die talloze interventies voor gezinsvaardigheden en opvoedingshulpmiddelen heeft ontwikkeld op basis van haar ervaringen in het werken met Syrische vluchtelingen in Syrië, Turkije en het VK.

De academicus, die zelf van Syrische afkomst is, werkte samen met professor Rachel Calam, hoogleraar kinder- en gezinspsychologie en dr. Kim Cartwright aan de Universiteit van Manchester om de folder te produceren.

Het legde uit dat angst, nachtmerries, bedplassen, terugtrekking en zelfs agressie normale reacties zijn op jeugdtrauma, en bood elementaire herinneringen en suggesties om voor zichzelf en hun kinderen te zorgen.

Onderzoek toont aan dat een van de belangrijkste voorspellers voor de mentale gezondheid van kinderen die met conflicten en ontheemding te maken hebben, de manier is waarop hun familie voor hen zorgt. Warm, positief ouderschap kan kinderen helpen beschermen tegen psychische schade.

resources for Ukraine trauma help
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Resources

Mental health hub for Ukraine

Mental Health Resources for the Ukraine Crisis

Therapists for Ukraine

Psychological first aid for Ukrainian people

Video resources on Ukraine

The Ukraine crisis: Mental health resources for clinicians and researchers

Reflections from a Therapist Treating Ukrainian Survivors

Education and trauma help for children living in Ukraine war zone

War in Ukraine: Trauma and re-traumatization

NCTSN Resources on the War on Ukraine.pdf

The International Trauma Consortium

How To Look After a Child Through Conflict & Displacement

UKRAINE CRISIS – HEALTH SCIENCE RESOURCE

Resources for Ukraïne

Educational Trauma Resource Centre to support those experiencing the traumatic situation in Ukraine

Resources on War-Related Stress in English & Ukrainian

Free Ukrainian, Polish, And Russian Translations Of Trauma And PTSD Psychoeducational Resources

Disastershock

Mental Health Resources for the Crisis in Ukraine

NATIONAL CENTER FOR DISASTER MEDICINE AND PUBLIC HEALTH 

YouTube resources

https://www.cstsonline.org/war-in-ukraine/other-languages/ukrainian

Ukraine Refugees in the US: How Mental Health Professionals Can Prepare

Trauma Resource Institute

Looking for Financial resources

10 Resources to Help Ukraine Right Now

Many of you have reached out to ask if we have age-appropriate resources for supporting students regarding the crisis in Ukraine. The resources below provide tips for teachers and parents that we hope are helpful for your schools.

How to Talk to Kids About Violence, Crime, and War: Common Sense Media gathers tips and conversation starters to help you talk to kids of different ages about the toughest topics.

Resilience in a time of war: Tips for parents and teachers of elementary school children: This article from the American Psychological Association can help adults guide their young children beyond fear and to resilience.

Resilience in a time of war: Tips for parents and teachers of middle school children: The American Psychological Association breaks out tips and strategies for parents and teachers of middle school-aged children.

National Child Traumatic Stress Network provides resources that can be filtered by topic or keyword and by audience with a focus on how adults can identify traumatic responses in young people and how to support them.

War on Ukraine: Resources to Support Children & Adolescents

Toolkit for assessing health-system capacity for crisis … (pdf)

Nederlandstalige Bronnen/ bronnen voor België

IK BEN GEVLUCHT UIT OEKRAÏNE

Overzicht van initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne

EMDR Belgium

Vluchtelingen Oekraïene

Buitenlandse Zaken België

Apps for Mental Health

UABwell: UAB services, information and resources about mental health in one central location

myStrength for UAB: Tools for increased emotional health and wellbeing, free for UAB employees and immediate family members

Calm: Manage stress, sleep better and live a happier, healthier life with audio content available in six languages

VA Mobile App: Apps for managing PTSD-related symptoms and stress, practicing mindfulness and strengthening parenting skills

Headspace: Personal meditation guide

Additional Resources

We streven ernaar deze essentiële informatie via elk mogelijk kanaal te delen, zodat ouders en verzorgers kinderen het beste kunnen ondersteunen bij conflicten, vluchten, ontheemding en uiteindelijk hervestiging naar een nieuwe plek. We doen een beroep op journalisten, organisaties en het publiek om elke gelegenheid aan te grijpen om deze essentiële informatie te verspreiden en gezinnen en kinderen te helpen die zijn getroffen door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne

Professor Rachel Calam

Gelieve zo veel mogelijk deze resources te delen via elk mogelijk kanaal.

Psychopaat, macht, ego en democratie

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Oekraïnse referenties en bronnen en schrijvers op sociale media in het Engels

Mariam Naiem: Instagram en Twitter

Tetyana Denford: Instagram en Twitter

Marichka Buchelnikova: Instagram en Twitter

Maria Kuchapska: Instagram

Julia Kyrylova-Fedorchenko: Instagram

Oleksandr Shyn: Twitter

Valeria Voshchevska: Instagram en Twitter

Julia Tymoshenko: Instagram en Twitter


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees