Somatische visualisatieoefening om symptomen te helpen verschuiven.

emotioneel misbruik

Dit is een eenvoudige en praktische somatische visualisatieoefening om de aandacht weg te leiden van de intensiteit en naar lichtheid en gemak.

Denk aan iets of iemand van wie je heel veel houdt. Dit kan zelfs je jongere zelf zijn. Of denk aan iemand die heel veel van je houdt. Sta jezelf dan toe om volledig te ontspannen in de steun achter je en stel je de liefde voor in de vorm van een lichtenergie die ontbrandt in je buik of hartcentrum.
Stel je dan voor dat dit licht zich door je lichaam verspreidt.
Richt dit licht ten slotte op het symptomatische gebied en stel je voor dat het het symptoom vervangt. Blijf hier zo lang als je nodig hebt.

Nog een paar hulpmiddelen om mee te spelen in deze somatische visualisatieoefening:

  • in plaats van je het licht voor te stellen dat naar het symptomatische gebied/gevoel/sensatie gaat, blijf er gewoon op gefocust en verspreid het door je hele lichaam
  • voeg een kleur toe aan het licht als het elke cel binnenkomt
  • stel je voor dat het licht je lichaam vult + zich naar buiten verspreidt en een aura om je heen creëert

Waar moet je op focussen:

  • het licht dat door je lichaam beweegt
  • het gevoel + gevoel van liefde dat zich in elk deel van je verspreidt

Ga uit je hoofd en in je lichaam!!
Muziek is op zich al een prachtige staatswisselaar… je kunt dit doen met elke muziek die bij jou resoneert!
Laat me weten hoe deze somatische visualisatieoefening voelt!

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!