Somatische visualisatieoefening om symptomen te helpen verschuiven. +video

Somatische visualisatieoefening om symptomen te helpen verschuiven. +video

Dit is een eenvoudige en praktische somatische visualisatieoefening om de aandacht weg te leiden van de intensiteit en naar lichtheid en gemak.

Denk aan iets of iemand van wie je heel veel houdt. Dit kan zelfs je jongere zelf zijn. Of denk aan iemand die heel veel van je houdt. Sta jezelf dan toe om volledig te ontspannen in de steun achter je en stel je de liefde voor in de vorm van een lichtenergie die ontbrandt in je buik of hartcentrum. Stel je dan voor dat dit licht zich door je lichaam verspreidt. Richt dit licht ten slotte op het symptomatische gebied en stel je voor dat het het symptoom vervangt. Blijf hier zo lang als je nodig hebt.

Nog een paar hulpmiddelen om mee te spelen in deze somatische visualisatieoefening:

  • in plaats van je het licht voor te stellen dat naar het symptomatische gebied/gevoel/sensatie gaat, blijf er gewoon op gefocust en verspreidt het door je hele lichaam
  • voeg een kleur toe aan het licht als het elke cel binnenkomt
  • stel je voor dat het licht je lichaam vult + zich naar buiten verspreidt en een aura om je heen creëert

Waar moet je op focussen:

  • het licht dat door je lichaam beweegt
  • het gevoel van liefde dat zich in elk deel van je verspreidt

Ga uit je hoofd en in je lichaam!
Muziek is op zich al een prachtige stemmingswisselaar… je kunt dit doen met elke muziek die bij jou resoneert!
Laat me weten hoe deze somatische visualisatieoefening voelt!

https://videos.files.wordpress.com/1PNfW0AB/meditatieverschuiving_weg_met_trauma.mp4

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees