Uit eten met een narcist.

Naar een diner met een narcist.

De meesten onder jullie zullen wellicht ervaring hebben wat het betekent om uit eten te gaan met een narcist, omdat het hun ex-man betreft, of hun ouders.

Het is niet zo gemakkelijk om zo’n ervaring te vergeten, want je kunt er flashbacks aan overhouden want op zichzelf is het niet iets wat je wilt onthouden.

Niets is onmogelijk om het te verknallen.

Meestal was het de narcist zelf die plots besliste om je mee te nemen naar een restaurant en daar de chaos verder te zetten die hij of zij meestal schept. Immers zoals je weet niets is onmogelijk voor een narcist om het simpelste dat er bestaat te verknallen. Kun je eigenlijk wel iets samen goed doen met een narcist?

Wellicht is dat de reden dat je gestopt bent op een bepaald moment om nog uit eten te gaan:  Je niet wenste dat de narcist van streek was voor een reden waarom narcisten gewoonlijk van streek zijn.

Uiteraard als je soms geweigerd hebt om met de narcist uit eten te gaan veroorzaakte dat ook een narcistisch drama. Je werd duivels genoemd. Hetzelfde natuurlijk voor elke invitatie waarop je niet in ging.

Het is echter niet altijd mogelijk om te vertrekken van een feestje met de narcist, zelfs als volwassenen, vooral niet als je midden in het drama zit, omdat ze je volgen tot aan je wagen en zelfs bereid zijn om voor je wagen te springen, waardoor alles nog dramatischer wordt.

De gedachte dat je niet zomaar kunt vertrekken van een narcist is er namelijk goed in geplant.

De onzin bijvoorbeeld dat je bevelen van je ouders hoe dan ook moet opvolgen, omdat ze melden dat dit hun laatste wil is, of omdat ze dat respect verdienen na zolang voor jou gezorgd te hebben.

Moet je echt hun capriolen volgen tot en met hun laatste wil, want meestal gaan narcisten niet 1 keer sterven dat gaan ze doen verschillende malen zeggen ze. Ze hebben dus recht op veel verschillende laatste willen.

Geen enkel kind trouwens houdt er van om louter aan tafel te vertoeven met enkele volwassenen die alleen oog hebben voor hun volwassen gesprek.

Heb je het al eens meegemaakt dat volwassenen in een restaurant een gesprek voeren gedurende uren terwijl de kleine in de maxi cosy vertoeft op de grond en het uitschreeuwt?

Maar goed, een kind moet zich heel vroeg leren gedragen, vinden de narcistische ouders.

Dus moet het maar stoppen met schreeuwen, door geen aandacht te geven zal dit op den duur wel lukken, denken ze.

Als je met narcistische ouders te doen hebt, zul je begrijpen dat in de meeste gevallen ook de moeder zich moet gedragen naar de wens van de narcistische vader.

Maar omgekeerd kan ook. De moeder kan bijvoorbeeld exploderen omdat de vader het hem gewoon niet aantrekt wat er gebeurt.

Trouwens die volwassen vrienden waarmee ze uit eten gaan, zou ik helemaal geen vrienden noemen. Je zou ze eerder ‘personen die we haten’ noemen volgens de analyses die ze er over maken als ze onder ons zijn. Maar haten is misschien een te sterk woord, ze zijn inferieur aan hen.

Meestal werd je gedwongen om mee te doen aan hun festiviteiten.

Je gaf dus maar toe wat er voor zorgde dat het al geruïneerd was voor het begon. Immers, het uiteindelijk toegeven aan de narcist was niet genoeg.  Je moest nu ook nog boeten.

De boete die jaren daarna bleef, omdat je die gebeurtenissen niet kon vergeten, werd nooit in rekening gebracht, alsof je precies minder lang ging leven dan de narcist.

Wat ik wel regelmatig te horen kreeg dat het de laatste maaltijd was die ik met hen ging verorberen in een restaurant.

Vooral die gedachte bleek hun narcisme te sussen.

Je was hun gevangene, je werd gegijzeld.

Dineren met narcisten is een toneelstuk, een opera, een performance, een film, gemaakt voor tv-film, die plaatsvindt in verschillende acts — het daadwerkelijke diner bevindt zich ergens tussen een lang begin en een eindeloos einde in.

De narcist vertelt één van zijn verhalen aan zijn publiek.

Of hij wel of niet de charmante gastheer is, speelt voor hem geen rol, waar iedereen beleefd naar lacht, terwijl de partner van de narcist het moest uithouden van innerlijke woede.

Terwijl de narcist zich gedraagt als een tiener. Hoewel het mogelijk is dat hij of zijn er nog verder op achteruitging, moest jij jezelf nogmaals gedragen.

Je gedraagt je zoals je altijd had gedaan. Daarbij voer je beleefd een gesprek. Je bent onder de indruk van de mooie inrichting van het restaurant. Bovendien ben je onder de indruk van de omgeving en het aanwezige volk. Daarbij dien je nog verrukt te zijn over het eten, en geïnteresseerd in de gesprekken.

Hoe attent je ook was, hoe kronkelend je ook was voor de aandacht voor anderen, hoe geheel aardig je ook deed voor de narcist, als een heilige, er werd vals gespeeld.

Plots kreeg je immers uit het niets de keerzijde van de charmante narcist te zien, alhoewel je genadig bleef, zelfs met gratie onder druk. Je probeerde intelligent te reageren op een zeer domme situatie.

Narcisten houden van degenen die genade onder druk hebben.

Narcisten zetten mensen voortdurend onder druk. Ze kunnen zeer grof zijn.

Je probeert in alle geval vriendelijk te blijven. Zelfs al beginnen ze jou te viseren met vragen als wanneer je gaat trouwen, wanneer je een baby gaat krijgen, en of je nog iets hoort over een ex-vriendin je blijft vriendelijk. In alle geval ze proberen invloed en zicht te krijgen op je liefdesleven.

Hoe moeilijk het ook mag zijn, je moet niet proberen te concurreren met een narcist.

“Vergeet niet dat ze meestal worden gedreven door een onbewust gevoel van schaamte of minderwaardigheid”, zegt Joseph Burgo, PhD, auteur van “The Narcissist You Know: Defending Yourself Against Extreme Narcissists in a All About Me Age.”

Om die reden, als je terugvecht, verlies je — en mag je een vijand worden, zegt hij. Je kunt je gezinsleden niet kiezen, dus luister je best beleefd, excuseer jezelf en neem deel aan een ander gesprek.

Narcisten hebben een manier om je te verrassen met hun gemeenheid.

“Ze hebben geen contact met hun eigen gevoelens, dus als ze een slechte dag hebben, zullen ze dat op andere mensen projecteren”, legt McBride uit.

Of ze je nu een achterbaks compliment geven of een regelrechte belediging geven, laat je niet meeslepen.

In plaats daarvan haal je je schouders op en zeg je dit ene woord: “Interessant.”

Dat is de favoriete reactie van McBride als iets zomaar uit de lucht komt vallen en je tijd nodig hebt om na te denken zonder te reageren.

Het laat hen zien dat, nee, je neemt niet het aas en ze kunnen niet bij je komen.

Misschien kun je als volgt reageren als narcisten beginnen met roddelen, want helaas daar houden ze van, vooral achter de rug.

“Het is hun manier om zichzelf groter en beter te maken dan iedereen”, zegt McBride.

Een goede reactie wanneer ze je vertellen dat ze niet van die en die houden, omdat oh, God, zie je hoe ze zich kleed / doet / kijkt: geef de persoon die ze net heeft beledigd een compliment.

Zeg: “O, ik denk dat ze super slim is met de manier waarop ze haar bedrijf leidt.” of “Ze is altijd een heel goede vriend voor me geweest.” Einde scène.

Narcisten hebben een manier om vast te houden aan een wrok.

Denk eraan, alles gaat over hen. Ze herinneren zich dat ze zelfs op de kleinste manieren lange tijd werden gekleineerd. ” Over mijn advies denken mensen vaak dat dat laf is, maar het heeft geen zin om voor jezelf op te komen of te proberen uit te leggen.” zegt Burgo.

De beste optie is om ze volledig te vermijden als ze nog steeds boos zijn op wat er twee jaar geleden op het feestje gebeurde. Echter, als dat niet mogelijk is om hen volledig te mijden, probeer ze dan een goed gevoel over zichzelf te geven.

Stel hun een vraag zoals: Wat is er aan de hand met hun werk? Wat hebben ze nog meer gepland voor de feestdagen?

The Big Bang Theory — Dinner S08E18

>De ene keer dat je voor jezelf opkomt op een feestje, is wanneer je vervelende familielid je een hoop ongevraagd advies wil geven, of het nu gaat om je baan, liefdesleven, de opvoeding van je kinderen of jouw dieet.

“De meeste mensen voelen zich alsof dit hun macht wegneemt, dus ik denk niet dat je het moet verdragen.” zegt McBride.

Stel toch een grens met ‘vriendelijkheid.

Zeg iets als: “Ik begrijp dat dat is wat je zou doen, maar ik heb mijn eigen manier om met mijn eigen leven om te gaan.”

Blijf echter zoveel mogelijk oppervlakkig zoals uitgelegd in de grijze steen methode. Vertel dus geen informatie over jezelf. Vertel in plaats over het voetbal, het weer en het nieuws.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Bekijk commentaren

 • Bij mij was het zover dat steeds ik mee moest naar een van de narcistenfeestjes met zijn familie of kameraden, dat ik mezelf vol alcohol goot. Volgens de psycholoog probeerde ik zo te vluchten om niet aanwezig te moeten zijn. Met als gevolg dan weer dat de N zo boos werd. Maar ik wou niet mee, ik moest mee. Zelfs na een miskraam ging de familie op weekend, ik wou niet mee, ik wou rusten, de reactie van zijn broer "dan ga jij niet mee en gaat hij alleen mee, dan kan jij rusten". Ongelofelijk ...

  • Een narcist wordt wel meestal boos op een feestje. Eigenlijk is een narcist altijd boos en niet-boos tegelijk. Of niet?

 • Uit eten met een narcist (zus) heeft een groot voordeel: jij verliest een paar pondjes, zij komt een paar kilo aan :-) boontje komt om zn loontje

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%