Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.
Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.
Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.
Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.
Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.
Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.
Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties. Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.
Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.
Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.
Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf, net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd. Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.
Een nieuwe studie gepubliceerd in Frontiers in Psychology onderzocht het psychologische profiel van mensen die online haatopmerkingen plaatsten tijdens de Olympische Winterspelen van 2018.
De onderzoekers ontdekten dat online haatcommentaren hoge niveaus van één specifieke Dark Triad-eigenschap vertoonden: psychopathie. Deze haatcampagnes vooral als ze langdurig zijn, kunnen complex trauma veroorzaken.
Sociale media bieden gewone mensen de mogelijkheid om ideeën te delen en meningen te uiten met de kracht om een publiek te bereiken. Helaas gaat de groei van deze platforms gepaard met een toename van online haatgedrag.
Piotr Sorokowski en zijn team merken op dat het belangrijk is om onderscheid te maken tussen verschillende vormen van online denigrerend gedrag.
Publieke figuren of andere online gebruikers belachelijk maken
Terwijl wetenschappers eerder haatzaaiende uitlatingen, trollen en cyberpesten hebben onderzocht, zeggen Sorokowski en zijn collega’s dat er een andere vorm van online haat is die verschilt van dit gedrag.
De onderzoekers waren geïnteresseerd in het onderzoeken van online haatgedrag dat niet noodzakelijkerwijs de band van een persoon met een bepaalde sociale groep belachelijk maakt. De haatopmerkingen richten zich vaak op publieke figuren of andere onlinegebruikers.
Haatreacties afkomstig van fans
De onderzoekers hebben aangehaald dat een voorbeeld van online haat de enorme hoeveelheid beledigende opmerkingen was tegen Poolse atleten tijdens de Olympische Winterspelen van 2018. Deze haatreacties, afkomstig van fans die ontevreden waren over de prestaties van de atleten, waren zo indrukwekkend dat ze zelfs reactie van de atleten kregen.
Voor de psychologie is het persoonlijkheidsprofiel van de mensen die zulke haatopmerkingen achterlaten nog niet vastgesteld. Sorokowski en zijn team waren gemotiveerd om hun eigen onderzoek uit te voeren.
Hoe het onderzoek verliep naar de personen die haatreacties plaatsten zonder opbouwende kritiek?
Ten eerste identificeerden de onderzoekers online haatreacties onder Facebookgebruikers die reageerden op nieuwsberichten over de Olympische Winterspelen van 2018. Men selecteert de online haatreactie als men uitspraken doet waarin een negatieve, beledigende houding tegenover sportspelers uit drukt; evaluatief, maar zonder opbouwende kritiek. Een voorbeeld van een haatreactie was: “Ons land vertegenwoordigen terwijl het zo lelijk is, moet worden verboden.”
Het team van onderzoekers identificeerde ook neutrale opmerkingen. Vervolgens namen ze contact op met zowel de neutrale als de online hatelijke commentatoren. Ze nodigden hen uit om een enquête in te vullen waar men bepaalde psychologische eigenschappen meet. De uiteindelijke steekproef omvatte 94 Poolse Facebookgebruikers in de leeftijd tussen 15 en 71. 46 van hen hadden een haatreactie geschreven. 48 van hen hadden een neutraal commentaar geschreven.
De vragenlijsten voor de mensen met online haatopmerkingen beoordeelden de tevredenheid met het leven.
Men beoordeelt ook de neiging om frustratie te ervaren wanneer iemands doelen en verlangens niet worden vervuld. Ook de neiging om jaloers te zijn op anderen, en de duistere eigenschappen van psychopathie, narcisme en machiavellisme.

Voorspeller van online haat psychopathie
Door regressieanalyse ontdekten de onderzoekers wat de sterkste voorspeller van online haat psychopathie was. Het is een persoonlijkheidskenmerk dat wordt bepaald door egocentrisme, immoreel gedrag en een gebrek aan empathie.
Een grotere afgunst was ook positief gerelateerd aan online haat, maar het effect was niet opvallend. Noch leeftijd noch geslacht was opvallend gerelateerd aan online haatgedrag.
Online trollen & cyberpesten gecorreleerd met narcisme en machiavellisme
De auteurs zeggen dat het verrassend was dat narcisme en machiavellisme geen verband hielden met online haatgedrag. Deze eigenschappen brengt men in verband met zowel online trollen als cyberpesten.
Het is ook opmerkelijk dat frustratie en een gebrek aan tevredenheid met het leven niet verband hielden met online haat. Eerder onderzoek koppelt deze eigenschappen aan agressief gedrag.
Samen suggereren deze resultaten dat online haat inderdaad verschilt van trollen en cyberpesten en daarom wordt geassocieerd met zijn eigen psychologische profiel.
“Ons onderzoek is een van de eerste om een psychologische achtergrond van online haters vast te stellen”, merken Sorokowski en collega’s op. Ze trekken een duidelijke lijn tussen online haat en ander denigrerend online gedrag (bijv. Trollen, cyberpesten of haatdragende taal). ”
Verder onderzoek
De onderzoekers stellen dat het voor toekomstige studies van belang zou zijn om diegenen die zich bezighouden met trollen, cyberpesten en online haat rechtstreeks te vergelijken om de verschillen in eigenschappen tussen degenen die deze drie soorten online gedrag vertonen te onderzoeken.
De studie, Zijn online haters psychopaten? Psychologische voorspellers van online haatgedrag , is geschreven door Piotr Sorokowski, Marta Kowal, Przemysław Zdybek en Anna Oleszkiewicz.
Heb je ervaring met haatberichten? Laat het ons weten in de commentaren.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren