Sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken

Sociale netwerken kunnen psychologische problemen veroorzaken.

Als u Facebook, Twitter en Instagram meer dan twee uur per dag gebruikt, kan uw geestelijke gezondheid worden veranderd. Dit komt, omdat sociale netwerken kan leiden tot psychologische problemen.

Verschillende onderzoeken concluderen dat het overmatig gebruik van sociale netwerken psychologische problemen kan veroorzaken. In dit artikel van Knack is er sprake van kans op depressie.

Hoe weten we dat sociale netwerken psychologische problemen kunnen veroorzaken?

Overmatig gebruik

Er zijn verschillende onderzoeken die stellen dat een overmatig gebruik van sociale netwerken psychologische problemen kan veroorzaken. Zo werd een artikel gepubliceerd in het Journal of Social & Clinical Psychology, waarin werd gesteld dat een beledigend gebruik van Facebook bij sommige onderwerpen tot depressie leidde en emotionele onevenwichtigheden kon bevorderen.

Maar er zijn andere studies die het soms schadelijke effect van het aanhoudende gebruik van sociale platforms in de geestelijke gezondheid van mensen hebben aangetoond.

Meer dan 2 uur na elkaar sociale netwerkactiviteit

Bijvoorbeeld de studie Behavior and Social Networking. Het stelt dat mensen, en meer specifiek, adolescenten een zekere aanleg hebben om psychische problemen te krijgen.

Zoals depressie of zelfmoordneigingen. Maar deze studie gepubliceerd in The Journal Cyberpsychology komt tot deze conclusie alleen in die deelnemers die meer dan twee uur per dag op sociale netwerken doorbrachten.

Dit onderzoek is uitgevoerd door een groep Canadese studenten te analyseren. Die studenten waren verdeeld in twee groepen. Een van de zeven sociale netwerken kan twaalf jaar lang psychische problemen veroorzaken. Nog een ander dertien tot zeventien.

Ze specificeert de incidentie volgens leeftijdscategorieën. Van alle deelnemers bracht 25,2% meer dan twee uur per dag door met sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram en had een psychologisch probleem.

Het debat is open over sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken.

Geconfronteerd met dergelijke ontdekkingen, open we een nodig en belangrijk debat.

Is er behoefte aan meer verspreiding van de gevolgen van buitensporig gebruik van de sociale netwerken?

Zijn er bewustmakingscampagnes?

Moet het gebruik ervan beperkt zijn bij kinderen en adolescenten?

Misschien is het niet zozeer dat sociale netwerken psychologische problemen kunnen veroorzaken. Het kan een misbruik van hen zijn dat het provoceert.

Zijn Narcisten waarschijnlijk meer betrokken bij cyberpesten? Onderzoek naar de bemiddelende rol van zelfrespect.

Hoewel cyberpesten, een nieuw type agressief gedrag via elektronische middelen, sterk in verband is gebracht met de persoonlijkheidskenmerken van individuen, hebben tot nog toe weinig studies de relatie met narcisme onderzocht, vooral open en verborgen narcisme.

Volgens een studie gepubliceerd in ‘The Journal of interpersonal violence’ testte men de associaties tussen open en verborgen narcisme aan de ene kant en cyberpesten en slachtofferschap aan de andere kant.

Om deze verschillen verder te verklaren, werd het gevoel van eigenwaarde getest als een bemiddelaar waardoor de twee soorten narcisme hun invloed op cyberpesten kunnen uitoefenen.

Het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde

Een anonieme vragenlijst werd ingevuld door 814 Chinese adolescenten van 11 tot 18 jaar. Resultaten van meervoudige regressieanalyses toonden aan dat heimelijk narcisme na controle voor gender- en studentenstatus (middelbare of middelbare scholieren) positief cyberpesten en victimisatie voorspelde, terwijl open narcisme geen associatie met zowel daden of victimisatie had.

Bovendien, toen de gender- en studentenstatus onder controle was, bemiddelde zelfrespect de relaties tussen openlijk / bedekt narcisme en cyberpesten en slachtofferschap, wat de mogelijkheid onderstreept dat zelfrespect een verklarend mechanisme is voor de associaties tussen de twee soorten narcisme en cyberpesten.

Deze bevindingen suggereren dat interventies gericht op het verminderen van betrokkenheid bij cyberpesten dringender en belangrijker kunnen zijn voor personen met een hoog niveau van verborgen narcisme.

Het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde moet vooral worden benadrukt in het ontwikkelen van maatregelen tegen pesten en beleid.

Heb je opmerkingen, suggesties of commentaar, we reageren graag.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%