Sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken

 

Sociale netwerken kunnen psychologische problemen veroorzaken.

 

Als u Facebook, Twitter en Instagram meer dan twee uur per dag gebruikt, kan uw geestelijke gezondheid worden veranderd. Dit komt, omdat sociale netwerken kan leiden tot psychologische problemen.

Verschillende onderzoeken concluderen dat het overmatig gebruik van sociale netwerken psychologische problemen kan veroorzaken. In dit artikel van Knack is er sprake van kans op depressie.

 

Hoe weten we dat sociale netwerken psychologische problemen kunnen veroorzaken?

Overmatig gebruik

Er zijn verschillende onderzoeken die stellen dat een overmatig gebruik van sociale netwerken psychologische problemen kan veroorzaken. Zo werd een artikel gepubliceerd in het Journal of Social & Clinical Psychology, waarin werd gesteld dat een beledigend gebruik van Facebook bij sommige onderwerpen tot depressie leidde en emotionele onevenwichtigheden kon bevorderen.

Maar er zijn andere studies die het soms schadelijke effect van het aanhoudende gebruik van sociale platforms in de geestelijke gezondheid van mensen hebben aangetoond.

Meer dan 2 uur na elkaar sociale netwerkactiviteit

Bijvoorbeeld de studie Behavior and Social Networking. Het stelt dat mensen, en meer specifiek, adolescenten een zekere aanleg hebben om psychische problemen te krijgen.

Zoals depressie of zelfmoordneigingen. Maar deze studie gepubliceerd in The Journal Cyberpsychology komt tot deze conclusie alleen in die deelnemers die meer dan twee uur per dag op sociale netwerken doorbrachten.

Dit onderzoek is uitgevoerd door een groep Canadese studenten te analyseren. Die studenten waren verdeeld in twee groepen. Een van de zeven sociale netwerken kan twaalf jaar lang psychische problemen veroorzaken. Nog een ander dertien tot zeventien.

Ze specificeert de incidentie volgens leeftijdscategorieën. Van alle deelnemers bracht 25,2% meer dan twee uur per dag door met sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram en had een psychologisch probleem.

 

Het debat is open over sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken.

Geconfronteerd met dergelijke ontdekkingen, open we een nodig en belangrijk debat.

Is er behoefte aan meer verspreiding van de gevolgen van buitensporig gebruik van de sociale netwerken?

Zijn er bewustmakingscampagnes?

Moet het gebruik ervan beperkt zijn bij kinderen en adolescenten?

Misschien is het niet zozeer dat sociale netwerken psychologische problemen kunnen veroorzaken. Het kan een misbruik van hen zijn dat het provoceert.

 

Zijn Narcisten waarschijnlijk meer betrokken bij cyberpesten? Onderzoek naar de bemiddelende rol van zelfrespect.

Hoewel cyberpesten, een nieuw type agressief gedrag via elektronische middelen, sterk in verband is gebracht met de persoonlijkheidskenmerken van individuen, hebben tot nog toe weinig studies de relatie met narcisme onderzocht, vooral open en verborgen narcisme.

Volgens een studie gepubliceerd in ‘The Journal of interpersonal violence’ testte men de associaties tussen open en verborgen narcisme aan de ene kant en cyberpesten en slachtofferschap aan de andere kant.

Om deze verschillen verder te verklaren, werd het gevoel van eigenwaarde getest als een bemiddelaar waardoor de twee soorten narcisme hun invloed op cyberpesten kunnen uitoefenen.

Het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde

Een anonieme vragenlijst werd ingevuld door 814 Chinese adolescenten van 11 tot 18 jaar. Resultaten van meervoudige regressieanalyses toonden aan dat heimelijk narcisme na controle voor gender- en studentenstatus (middelbare of middelbare scholieren) positief cyberpesten en victimisatie voorspelde, terwijl open narcisme geen associatie met zowel daden of victimisatie had.

Bovendien, toen de gender- en studentenstatus onder controle was, bemiddelde zelfrespect de relaties tussen openlijk / bedekt narcisme en cyberpesten en slachtofferschap, wat de mogelijkheid onderstreept dat zelfrespect een verklarend mechanisme is voor de associaties tussen de twee soorten narcisme en cyberpesten.

Deze bevindingen suggereren dat interventies gericht op het verminderen van betrokkenheid bij cyberpesten dringender en belangrijker kunnen zijn voor personen met een hoog niveau van verborgen narcisme.

Het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde moet vooral worden benadrukt in het ontwikkelen van maatregelen tegen pesten en beleid.

Heb je opmerkingen, suggesties of commentaar, we reageren graag.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.