Sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken

Sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken

Sociale netwerken kunnen psychologische problemen veroorzaken.

Als u Facebook, Twitter en Instagram meer dan twee uur per dag gebruikt, kan uw geestelijke gezondheid worden veranderd. Dit komt, omdat sociale netwerken kan leiden tot psychologische problemen.

Verschillende onderzoeken concluderen dat het overmatig gebruik van sociale netwerken psychologische problemen kan veroorzaken. In dit artikel van Knack is er sprake van kans op depressie.

Hoe weten we dat sociale netwerken psychologische problemen kunnen veroorzaken?

Overmatig gebruik

Er zijn verschillende onderzoeken die stellen dat een overmatig gebruik van sociale netwerken psychologische problemen kan veroorzaken. Zo werd een artikel gepubliceerd in het “Journal of Social & Clinical Psychology“, waarin werd gesteld dat een beledigend gebruik van Facebook bij sommige onderwerpen tot depressie leidde en emotionele onevenwichtigheden kon bevorderen.

Maar er zijn andere studies die het soms schadelijke effect van het aanhoudende gebruik van sociale platforms in de geestelijke gezondheid van mensen hebben aangetoond.

sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Meer dan 2 uur na elkaar sociale netwerkactiviteit.

Bijvoorbeeld de studie Behavior and Social Networking. Het stelt dat mensen, en meer specifiek, adolescenten een zekere aanleg hebben om psychische problemen te krijgen.

Zoals depressie of zelfmoordneigingen. Maar deze studie gepubliceerd in “The Journal Cyberpsychology” komt tot deze conclusie alleen in die deelnemers die meer dan twee uur per dag op sociale netwerken doorbrachten.

Dit onderzoek is uitgevoerd door een groep Canadese studenten te analyseren. Die studenten waren verdeeld in twee groepen. Een van de zeven sociale netwerken kan twaalf jaar lang psychische problemen veroorzaken. Nog een ander dertien tot zeventien.

Ze specificeert de incidentie volgens leeftijdscategorieën. Van alle deelnemers bracht 25,2% meer dan twee uur per dag door met sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram en had een psychologisch probleem.

Het debat is open over sociale netwerken en de psychologische problemen die ze veroorzaken.

Geconfronteerd met dergelijke ontdekkingen, open we een nodig en belangrijk debat. Is er behoefte aan meer verspreiding van de gevolgen van buitensporig gebruik van de sociale netwerken? Zijn er bewustmakingscampagnes? Moet het gebruik ervan beperkt zijn bij kinderen en adolescenten?

Misschien is het niet zozeer dat sociale netwerken psychologische problemen kunnen veroorzaken. Het kan een misbruik van hen zijn dat het provoceert.

Zijn narcisten meer betrokken bij cyberpesten? Onderzoek naar de bemiddelende rol van zelfrespect.

Hoewel cyberpesten, een nieuw type agressief gedrag via elektronische middelen, sterk in verband is gebracht met de persoonlijkheidskenmerken van individuen, hebben tot nog toe weinig studies de relatie met narcisme onderzocht, vooral open en verborgen narcisme.

Volgens een studie gepubliceerd in ‘The Journal of interpersonal violence’ testte men de associaties tussen open en verborgen narcisme aan de ene kant en cyberpesten en slachtofferschap aan de andere kant.

Om deze verschillen verder te verklaren, werd het gevoel van eigenwaarde getest als een bemiddelaar waardoor de twee soorten narcisme hun invloed op cyberpesten kunnen uitoefenen.

Het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde.

Een anonieme vragenlijst werd ingevuld door 814 Chinese adolescenten van 11 tot 18 jaar. Resultaten van meervoudige regressieanalyses toonden aan dat heimelijk narcisme na controle voor gender- en studentenstatus (middelbare of middelbare scholieren) positief cyberpesten en victimisatie voorspelde, terwijl open narcisme geen associatie met zowel daden of victimisatie had.

Bovendien, toen de gender- en studentenstatus onder controle was, bemiddelde zelfrespect de relaties tussen openlijk / bedekt narcisme en cyberpesten en slachtofferschap, wat de mogelijkheid onderstreept dat zelfrespect een verklarend mechanisme is voor de associaties tussen de twee soorten narcisme en cyberpesten.

Deze bevindingen suggereren dat interventies gericht op het verminderen van betrokkenheid bij cyberpesten dringender en belangrijker kunnen zijn voor personen met een hoog niveau van verborgen narcisme.

Het stimuleren van het gevoel van eigenwaarde moet vooral worden benadrukt in het ontwikkelen van maatregelen tegen pesten en beleid.

Heb je opmerkingen, suggesties of commentaar, we reageren graag.

Tot slot

Als je klaar bent om krachtig van binnenuit te genezen, dan raad ik je ten zeerste aan om NARP te bekijken, omdat het de krachtigste en meest effectieve manier is die ik ken om dat te doen – hoe je van je nachtmerries afkomt, evenals de echte nachtmerrie van het leven met de narcist.

Ik verzeker je dat ik alles had geprobeerd totdat ik met het Engelstalige NARP aan mezelf kon werken. Kijk voor meer informatie ook in het menu.

Ik hoop echt dat vandaag je de hoop heeft gegeven dat de nachtmerries letterlijk kunnen en zullen eindigen.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees