Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Wat is selectieve competentie en waarom is het nu belangrijk?

Wat is selectieve competentie en waarom is het nu belangrijk?

Definitie begrip selectieve competentie:

Selectieve competentie is verschillende niveaus van intelligentie. Maar dat kan ook dat een individu een verschillend niveau van geheugen, vindingrijkheid, kracht of competentie demonstreert. Meestal is dat afhankelijk van de situatie of omgeving.

Strategische vaardigheden en niet vaardigheid.

We hebben allemaal tijden meegemaakt waarin ons vermogen om een ​​bepaalde taak uit te voeren aanzienlijk is verbeterd of aanzienlijk is belemmerd. Dit komt meestal door onze mate van motivatie, vertrouwen en overtuiging. 

Maar dit is normaal. Persoonlijke variaties in vaardigheden zijn ook normaal, omdat niet iedereen overal geweldig in is.

Variaties in competentie raken echter disfunctioneel als er duidelijke inconsistenties zijn in iemands capaciteiten op een manier die chronisch en destructief wordt voor zichzelf, vrienden of familie.

Het is een niveau van fluctuatie dat verder gaat dan de normale eb en vloed van het omgaan met de “ups en downs” van het leven en soms af en toe strategisch lijkt.

Voor buitenstaanders kan het zo lijken omdat ze niet het mogelijk verband met (seksueel) misbruik of c-ptss kennen.

Voor sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen kan ongereguleerde emotie leiden tot extremen of systematische niveaus van selectieve competentie of incompetentie, afhankelijk van de taak of de mensen om hen heen.

Regulatie aanleren via co-regulatie.

Ongereguleerde emoties kan ontstaan zijn door de hechtingsproblematiek of kindermisbruik of verwaarlozing.  Tijdens een zorgzame opvoeding met co-regulatie waar de zorgfiguur de emoties van het kind benoemt en kanaliseert, leert het kind stap per stap zichzelf te reguleren en zichzelf te kennen.

Als die zorgfiguren er niet zijn of als de reflectie op het kind er niet is, volgt geen zelfregulatie.

Hoe selectieve competentie eruit ziet?

Een man is een succesvolle bedrijfsleider op het werk, maar zegt dat hij zijn persoonlijke chequeboek niet met succes in evenwicht kan brengen.

Een man is een expert in het repareren van auto’s en motorfietsen en toch kan hij geen mechanische baan behouden.

Een vrouw kan een bruiloft organiseren met 500 gasten, maar beweert dat ze geen verjaardagsfeestje voor haar kinderen kan regelen.

Een tienermeisje is gewoonlijk te laat op school, maar mist nooit het begin van haar favoriete tv-programma.

Een medewerker onthoudt selectief feiten en informatie die een bepaalde afwijking bevestigen.

Selectieve competentie lijkt vaak op hypocrisie of luiheid.

En soms is dat zo. We zijn allemaal in staat tot hypocrisie en mensen met persoonlijkheidsstoornissen verschillen wat dat betreft niet van de rest van ons. De meeste mensen trekken de grens van hypocrisie en luiheid op het punt dat ze denken dat ze er niet langer veilig mee wegkomen.

Van hypocrisie – zelfzucht naar persoonlijkheidsstoornis.

Wanneer je echter te maken hebt met een persoon met een persoonlijkheidsstoornis (zowel narcistische als afhankelijkheidsstoornis zelfliefdetekort symptomen), zul je af en toe voorbeelden ontdekken waarbij hun selectieve competentie niet eenvoudig kan worden gerationaliseerd als zelfzuchtig gedrag.

Voorbeelden van dissociatie en selectieve competentie.

Een man zal zich ineens niet toestaan ​​om een ​​voedsel te eten dat hij gewoonlijk liefheeft, omdat hij gelooft dat het hem ziek zal maken.

Een meisje heeft moeite zich bepaalde tienerjaren te herinneren, hoewel haar jeugd gemakkelijk herinnerd kan worden.

Een vrouw is bang om in groene auto’s te rijden.

Echte selectieve competentie die niet alleen door hypocrisie of luiheid kan worden verklaard, is een voorbeeld van dissociatie – wanneer iemands gevoelens over een bepaalde taak voorrang hebben op wetenschappelijke waarheid die ze wellicht logisch kunnen toepassen op de situatie.

Dissociatieve stoornis.

Dissociatie is een ontkoppeling tussen iemands gedachten, herinneringen, gevoelens, daden of het gevoel wie hij of zij is.

Dit is een normaal proces dat iedereen heeft meegemaakt. Voorbeelden van milde, veel voorkomende dissociatie zijn dagdromen, snelweghypnose of “verdwalen” in een boek of film, die allemaal betrekking hebben op “contact verliezen” met het besef van de directe omgeving.

Tijdens een traumatische ervaring, zoals een ongeval, een ramp of een misdrijf, kan dissociatie iemand helpen te tolereren wat anders te moeilijk zou zijn om te dragen.

In situaties als deze kan een persoon de herinnering aan de plaats, omstandigheden of gevoelens van de overweldigende gebeurtenis dissociëren, geestelijk ontsnappen aan de angst, pijn en verschrikking.

Dit kan het moeilijk maken om later de details van de ervaring te onthouden, zoals gerapporteerd door veel overlevenden van rampen en ongevallen en overvallen.

Welke zijn de symptomen van een dissociatieve identiteitsstoornis (richtlijnen voor diagnose) zijn?

Het bestaan van twee of meer verschillende identiteiten (of “persoonlijkheidsstatus”).

De verschillende identiteiten gaan gepaard met veranderingen in gedrag, geheugen en denken. De tekenen en symptomen kunnen door anderen worden waargenomen of door het individu worden gemeld.

Doorlopende hiaten in het geheugen over alledaagse gebeurtenissen, persoonlijke informatie en/of traumatische gebeurtenissen uit het verleden.

De symptomen veroorzaken aanzienlijke problemen of problemen op sociaal, beroeps- of andere gebieden van functioneren.

Hoe voelt een dissociatieve identiteitsstoornis?

Een persoon met een dissociatieve identiteitsstoornis “voelt alsof ze binnen haar twee of meer entiteiten heeft, elk met een eigen manier van denken en herinneren over zichzelf en haar leven.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat hoewel deze alternatieve toestanden heel verschillend kunnen lijken of lijken te zijn, ze allemaal manifestaties zijn van een enkele, hele persoon.

Andere namen die worden gebruikt om deze alternatieve toestanden te beschrijven, inclusief “alternatieve persoonlijkheden”, “wijzigen,” “Staten van bewustzijn “en”identiteiten.”

Risicofactoren en zelfmoordrisico bij mensen met dissociatie.

Mensen die in de kinderjaren lichamelijk en seksueel misbruik hebben ervaren, lopen een verhoogd risico op een dissociatieve identiteitsstoornis.

De overgrote meerderheid van mensen die dissociatieve stoornissen ontwikkelen, heeft herhaaldelijk, overweldigend trauma ervaren in de kindertijd. Van de mensen met een dissociatieve identiteitsstoornis in de Verenigde Staten, Canada en Europa was ongeveer 90 procent het slachtoffer van kindermishandeling en verwaarlozing.

Zelfmoordpogingen en ander zelfbeschadigend gedrag komen veel voor bij mensen met een dissociatieve identiteitsstoornis.

Meer dan 70 procent van de poliklinische patiënten met een dissociatieve identiteitsstoornis heeft zelfmoord gepleegd.

Hoe het voelt om belaagd te worden door selectieve competentie?

Wanneer iemand dicht bij u staat om selectieve competentie te tonen, is de meest voorkomende reactie frustratie, woede en beschuldigingen van fraude. Misschien ben je het beu om concessies te doen aan een persoon die heel goed in staat is om met een bepaald aspect van de realiteit om te gaan. Nu lijkt die persoon er juist voor te kiezen dat niet te doen.

Hoe om te gaan met selectieve competentie?

Het is belangrijk om te begrijpen dat persoonlijkheidsstoornissen echte psychische stoornissen zijn.

Als een persoon dissocieert en dingen gelooft waarvan je weet dat het niet waar is, kan de verleiding er zijn om ‘in hen te praten’. De verleiding bestaat om met hen in discussie te gaan, te proberen te rationaliseren of met hen te debatteren en te redeneren.

Je kunt al je overredingskrachten meenemen om de situatie te verdragen, omdat je gelooft dat het “goed voor hen is” of je gelooft dat hun overtuigingen gevaarlijk zijn.

Een gevaar is dat dit kan overgaan naar gedachten controle, wat geen gezonde oplossing is.

Stel je voor dat iemand je probeerde te overtuigen dat iets waarvan je wist dat het waar was, niet waar was. Je zou misschien defensief, verontwaardigd, bang, geërgerd worden.

Hetzelfde geldt voor mensen die dissociëren. Ze hebben ook gevoelens en zullen niet goed reageren als ze horen wat ze moeten geloven.

Mensen moeten kunnen geloven wat ze willen geloven en denken wat ze willen denken. U hoeft het niet eens te zijn en u hoeft ze niet te beheersen.

Tegelijkertijd bent u niet verplicht om verantwoordelijkheid te nemen voor iets wat een volwassene redelijkerwijs van zichzelf kan verwachten, vooral wanneer zij op andere momenten duidelijk hebben laten zien dat dit kan.

selectieve competentie, dissociatieve stoornis

Wat je niet moet doen wanneer selectieve competentie wordt toegepast? 

Probeer niet iemands overtuigingen of gedachten te beheersen. Dat is hun eigendom en hun recht om te denken en te voelen wat ze willen.

Sta niet toe dat die persoon je gedachten en overtuigingen onder controle houdt. Jouw gedachten zijn je bezit.

Gebruik nooit of te nooit ultimatums, bedreigingen of geweld. Vermijd ook passieve agressie of enige andere vorm van disfunctionele controlestrategieën om die persoon te controleren.

Negeer geen bedreigingen voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van aanwezige kinderen.

In elke gebeurtenis zorg ervoor dat je jezelf niet verantwoordelijk maakt voor het oplossen van het probleem van wat een ander over zichzelf gelooft. Dat is hun taak niet de jouwe.

Leg uw eigen lot en welzijn niet in de handen van iemand die niet betrouwbaar is. Of maak uw eigen geluk niet afhankelijk van het “beter worden” van een geesteszieke persoon.

Wat moeten we doen bij selectieve competentie? 

Vooreerst scheidt de persoon van het probleem. Zeg: “Ik ben het niet met je eens. Dat wil niet zeggen dat ik niet meer om je geef”.

Let goed op de bescherming van jezelf en alle kinderen eerst. Verwijder uzelf van een bedreigende of gevaarlijke omgeving.

Intussen beweer je eigen recht op je eigen overtuigingen. Zeg: “Ik zal uw overtuigingen hierover respecteren en u moet mijn opvattingen respecteren”.

Pas goed op jezelf, zodat je OK bent, of deze persoon nu beter wordt of niet.

Kan selectieve competentie en/of dissociatie behandeld worden?

Met de juiste behandeling zijn veel mensen succesvol in het aanpakken van de belangrijkste symptomen van een dissociatieve identiteitsstoornis. Door een juiste aanpak kunnen ze hun vermogen om te functioneren verbeteren.  Naarmate de therapie vordert kunnen ze een productief, bevredigend leven te leiden.

De behandeling omvat meestal psychotherapie. Therapie kan mensen helpen controle te krijgen over het dissociatieve proces en de symptomen. Het doel van therapie is om de verschillende elementen van identiteit te helpen integreren.

Immers therapie kan intens en moeilijk zijn. Hier gaat het immers om het herinneren van en omgaan met traumatische ervaringen uit het verleden.

Cognitieve gedragstherapie en dialectische gedragstherapie zijn twee veelgebruikte therapietype. Hypnose is ook nuttig gebleken bij de behandeling van een dissociatieve identiteitsstoornis. Zoek daarom contact met een passende therapeut.

Hebt u suggesties, aanbevelingen, ervaringen met selectieve competentie of dissociatie laat ze ons weten. Uw ervaring kan een aha-moment betekenen voor een lezer.

Vragen voor jou

  • Hoe heeft selectieve competentie of dissociatie invloed gehad op uw persoonlijke relaties of werkprestaties?
  • Bent u bekend met de symptomen van dissociatieve identiteitsstoornis? Zo ja, hoe heeft dit uw begrip van de aandoening beïnvloed?
  • Welke aanpak of therapie heeft voor u of iemand in uw omgeving succesvol gewerkt bij het behandelen van dissociatieve identiteitsstoornis?
  • Heeft u ervaring met het omgaan met mensen die te maken hebben met selectieve competentie? Hoe heeft u hiermee omgegaan en wat heeft voor u gewerkt?
  • Welke rol spelen hechtingsproblematiek of kindermisbruik volgens uw inzicht bij het ontwikkelen van dissociatieve identiteitsstoornis?
  • Bent u bekend met strategieën voor het bevorderen van zelfregulatie bij mensen met mogelijke dissociatieve symptomen? Zo ja, wat zijn volgens u effectieve methoden?

Orthopedagogisch Perspectief

Het concept van selectieve competentie en de bijbehorende symptomen van dissociatieve identiteitsstoornis belichten belangrijke aspecten van menselijk gedrag en functioneren, met name in relatie tot traumatische ervaringen en disfunctionele gedachtepatronen.

Vanuit orthopedagogisch perspectief is het van vitaal belang om deze kwesties te begrijpen en benaderen om individuen in staat te stellen een gezond en evenwichtig leven te leiden.

Trauma en Gedrag

Traumatische ervaringen, zoals kindermisbruik en verwaarlozing, kunnen diepgaande effecten hebben op de cognitieve, emotionele en gedragsmatige ontwikkeling van een individu.

Deze ervaringen kunnen een verstoring veroorzaken in de ontwikkeling van zelfregulatie. Deze ervaringen kunnen het vermogen om de eigen emoties en gedragingen te begrijpen en beheersen verstoren.

Hierdoor kunnen symptomen van dissociatie en selectieve competentie zich manifesteren als copingmechanismen in reactie op het ervaren van intense stress en overweldigende emoties.

Hechtingsproblematiek

Hechtingsproblematiek, voortkomend uit onveilige hechtingsrelaties in de kindertijd, kan eveneens een rol spelen bij het ontwikkelen van dissociatieve symptomen en selectieve competentie.

Onveilige hechting kan leiden tot een gebrek aan emotionele regulatie. Het heeft een verminderd vermogen om vertrouwensvolle relaties aan te gaan tot gevolg, wat de uitdagingen van individuen met deze symptomen verder kan compliceren.

Interventies en Therapie

Voor individuen met dissociatieve identiteitsstoornis en gerelateerde symptomen is een multidisciplinaire benadering essentieel. Orthopedagogen kunnen een cruciale rol spelen in het bieden van ondersteuning, begeleiding en therapie gericht op het bevorderen van zelfregulatie, het ontwikkelen van passende copingmechanismen en het herstel van vertrouwen in zichzelf en anderen.

Door middel van psycho-educatie, trauma-geïnformeerde therapie en het aanleren van sociale en emotionele vaardigheden, kunnen orthopedagogen bijdragen aan het verbeteren van het functioneren en welzijn van individuen met deze complexe symptomen.

Empowerment en Empathie

Het is essentieel om te benadrukken dat het aanpakken van dissociatieve symptomen en selectieve competentie vereist dat we individuen vanuit een empowerment- en empathiegericht perspectief benaderen.

Door de focus te leggen op het versterken van veerkracht, het herstellen van eigenwaarde en het bieden van een veilige omgeving voor expressie en groei, kunnen orthopedagogen een significante impact hebben op het leven van degenen die met deze uitdagingen worden geconfronteerd.

Het is door middel van begrip, ondersteuning en een geïntegreerde benadering van therapie dat individuen met dissociatieve symptomen en selectieve competentie hoop kunnen vinden op herstel en het leiden van vervullende levens.

Deze aanpak vereist een diepgaand begrip van de complexe interactie tussen trauma, cognitie, gedrag en emotionele regulatie. Deze aanpak benadrukt de cruciale rol van orthopedagogen in het bevorderen van positieve uitkomsten voor individuen die met deze uitdagingen worden geconfronteerd.

Intersectie van Selectieve Competentie en Dissociatieve Identiteitsstoornis

De problematiek van selectieve competentie en dissociatieve identiteitsstoornis vertoont complexe en gelaagde aspecten die vanuit een intersectionele benadering moeten worden belicht.

Deze benadering erkent en integreert de diverse en onderling verbonden dimensies van identiteit, zoals geslacht, ras, seksualiteit, klasse, enzovoort, in de analyse van sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Gender en Selectieve Competentie

In het geval van gender, kan selectieve competentie worden beïnvloed door opgelegde sociale verwachtingen die de perceptie van bekwaamheid kunnen beïnvloeden.

Dit fenomeen kan voortkomen uit genderstereotypen en – rollen die individuen beperken in hun expressie van vaardigheden en competenties.

Culturele Relevatie van Dissociatieve Identiteitsstoornis

Vanuit cultureel oogpunt is het ook belangrijk om de relevantie van dissociatieve identiteitsstoornis te bespreken. Het begrip en de erkenning van dissociatieve symptomen kunnen variëren afhankelijk van culturele overtuigingen, wat van invloed kan zijn op hoe stoornissen worden waargenomen, besproken en behandeld binnen verschillende gemeenschappen.

Klasse en Toegang tot Behandeling

De intersectionele benadering belicht tevens de rol van klasse in de toegang tot behandeling voor dissociatieve identiteitsstoornis. Socio-economische factoren kunnen een significante barrière vormen voor het verkrijgen van kwalitatieve zorg, waardoor ongelijkheden in diagnostiek en behandeling ontstaan.

Raciale en Etnische Impact op Diagnose

Daarnaast dient ook de raciale en etnische impact op de diagnose en behandeling van dissociatieve identiteitsstoornis te worden benadrukt. Verschillende culturele opvattingen over psychische gezondheid en trauma kunnen een rol spelen in de identificatie en interpretatie van symptomen. Die factoren zijn van invloed op het diagnostisch proces.

Empowerment en Sociale Rechtvaardigheid

Vanuit een intersectioneel perspectief is het van cruciaal belang om een empowerment en sociale rechtvaardigheidsgedachte aanpak te hanteren. Dit omvat het aanpakken van ongelijkheden op basis van identiteit. Het omvat ook het streven naar inclusieve en toegankelijke systemen van zorg en ondersteuning.

De intersectionele benadering biedt een waardevol kader om de complexiteit van deze kwesties te begrijpen. Zij streeft naar inclusiviteit, rechtvaardigheid en empowerment voor alle individuen die met selectieve competentie en/of dissociatieve identiteitsstoornis te maken hebben.

Het Gebruik van Social Prescribing bij Dissociatieve Stoornis en Selectieve Competentie

Social prescribing, ook wel bekend als ‘community referral’, is een benadering om het welzijn van individuen te verbeteren door hen door te verwijzen naar lokale, gemeenschapsgebaseerde ondersteuningsbronnen en activiteiten. Deze aanpak erkent het vitale belang van sociale verbindingen, betrokkenheid bij de gemeenschap en een holistische benadering van gezondheid en welzijn.

Social Prescribing voor Dissociatieve Stoornis

Voor individuen met dissociatieve stoornis kan sociaal voorschrijven een waardevolle aanvulling zijn op traditionele behandelmethoden. Door de focus te verleggen naar verbeterde sociale betrokkenheid en praktische ondersteuning vanuit de gemeenschap, kan social prescribing helpen om een gevoel van verbondenheid en stabiliteit te bevorderen.

Voordelen van Social Prescribing

1. Gemeenschapsbetrokkenheid:

Door deel te nemen aan gemeenschapsactiviteiten kunnen individuen met dissociatieve stoornis een gevoel van verbondenheid en lidmaatschap ervaren, wat kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde.

2. Praktische Ondersteuning:

Social prescribing kan ook voorzien in praktische behoeften, zoals toegang tot dagelijkse activiteiten, sociale interactie, en ondersteuning bij het omgaan met stressvolle situaties. Dit kan een gevoel van veerkracht bevorderen en de last van disfunctionele gedachtepatronen helpen verlichten.

3. Holistische Benadering:

Door de nadruk te leggen op het betrekken van de gehele persoon in zijn of haar omgeving, draagt social prescribing bij aan een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Dit omvat zowel emotionele ondersteuning als praktische oplossingen voor alledaagse uitdagingen.

Mogelijke Interventies en Activiteiten

  1. Therapeutische Groepsactiviteiten: Doorverwijzing naar groepsactiviteiten gericht op expressieve therapie, mindfulness, of creatieve kunstvormen kan individuen helpen om emoties te uiten en constructieve ontspanning te vinden.
  2. Sociale Steungroepen: Het bijwonen van sociale steungroepen gericht op trauma-overlevenden of dissociatieve stoornissen kan een gevoel van gemeenschap en begrip bieden, wat de emotionele veerkracht kan vergroten.
  3. Community Outreach Programma’s: Door deelname aan vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, of maatschappelijke betrokkenheid, kunnen individuen met dissociatieve stoornis een gevoel van doelgerichtheid en voldoening ervaren.
  4. Lifestyle Coaching en Training: Het verkrijgen van begeleiding bij het ontwikkelen van gezonde levensstijlkeuzes, zoals voeding, lichaamsbeweging, en stressmanagement, kan helpen bij het bevorderen van algeheel welzijn.

Integratie met Traditionele Behandeling

Het is belangrijk op te merken dat social prescribing het gevolg moet zijn van een geïndividualiseerd behandelplan dat wordt gecoördineerd door gespecialiseerde zorgverleners.

De integratie van social prescribing met traditionele behandeling en therapeutische interventies kan een uitgebalanceerde benadering bieden die de specifieke behoeften van individuen met dissociatieve stoornis en selectieve competentie aanpakt.

Oplossingsgericht coachen in het omgaan met selectieve competentie en dissociatieve stoornis

Oplossingsgericht coachen biedt een waardevolle benadering voor het omgaan met selectieve competentie en dissociatieve stoornis. Deze methode legt de nadruk op het identificeren van haalbare doelen, het stimuleren van zelfregulatie en het vinden van oplossingen die passen bij de specifieke behoeften en mogelijkheden van het individu. Hier zijn enkele manieren waarop oplossingsgericht coachen van waarde kan zijn:

1. Het stellen van haalbare doelen

Oplossingsgericht coachen omarmt het idee van het stellen van realistische en haalbare doelen. Voor individuen met selectieve competentie of dissociatieve stoornis kan dit betekenen dat de focus wordt gelegd op het identificeren van specifieke uitdagingen die ze willen overwinnen. Door het formuleren van doelen die haalbaar zijn, kunnen ze stap-voor-stapvooruitgang boeken en hun zelfvertrouwen vergroten.

2. Het bevorderen van zelfregulatie

Oplossingsgericht coachen moedigt individuen aan om zelfregulatievaardigheden te ontwikkelen. Voor mensen met selectieve competentie kan dit betekenen dat ze leren om consistentie te bereiken in hun prestaties en capaciteiten. Bij dissociatieve stoornis kan zelfregulatie helpen bij het omgaan met dissociatieve episodes en het ontwikkelen van een gevoel van controle over hun gedachten en emoties.

3. Het identificeren van hulpbronnen en ondersteuningssystemen

Oplossingsgericht coachen omvat het identificeren van hulpbronnen en ondersteuningssystemen die individuen kunnen helpen bij het bereiken van hun doelen. Dit kan onder meer betrekking hebben op het verkennen van professionele therapie, groepsondersteuning, educatieve programma’s en andere vormen van hulp die aansluiten bij de behoeften van personen met selectieve competentie of dissociatieve stoornis.

4. Het benadrukken van successen en vooruitgang

Oplossingsgericht coachen legt de nadruk op het vieren van successen, hoe klein ook, en het erkennen van vooruitgang. Bij individuen met selectieve competentie of dissociatieve stoornis kan dit helpen om een gevoel van eigenwaarde en veerkracht op te bouwen, wat essentieel is voor hun herstelproces.

5. Het aanmoedigen van zelfreflectie en zelfbewustzijn

Oplossingsgericht coachen moedigt individuen aan om zich bewust te worden van hun eigen gedachten, gevoelens en gedragingen. Voor mensen met selectieve competentie kan dit betekenen dat ze leren inzien wat hun prestaties beïnvloedt en hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Bij dissociatieve stoornis kan zelfreflectie helpen bij het herkennen van symptomen en het ontwikkelen van strategieën om hiermee om te gaan.

Concluderend kan oplossingsgericht coachen een effectieve aanpak zijn bij het omgaan met selectieve competentie en dissociatieve stoornis. Door de nadruk te leggen op realistische doelen, zelfregulatie, hulpbronnen, het vieren van successen en zelfreflectie, kunnen individuen ondersteund worden in hun persoonlijke groei en herstelproces.

Slotgedachte

Social prescribing biedt een waardevolle aanvulling op de behandeling van dissociatieve stoornis en selectieve competentie door de nadruk te leggen op holistische zorg, gemeenschapsbetrokkenheid en praktische ondersteuning.

Door individuen te verbinden met lokale bronnen van ondersteuning en betrokkenheid, kan social prescribing bijdragen aan het bevorderen van veerkracht, welzijn en herstel.

Wat gaat er door je heen terwijl je deze post leest?

Jouw gedachten, gevoelens en ervaringen zijn ontzettend waardevol voor ons, want iedere perspectief is uniek. In deze bijzondere tijd wil ik benadrukken hoezeer ik om jou geef. Hoe zorg jij voor jezelf en je dierbaren terwijl je die speelse levenslust behoudt?

Ik daag je uit om zorgvuldig te zijn, maar ook om met moed nieuwe kansen te omarmen. Wie weet welke geweldige avonturen er op je pad kunnen komen! Ik kan niet wachten om je reacties te lezen!

miljoenen artikelen razendsnel in huis

Steun onze missie door aankopen te doen via bol. :

via de links naar bol. of overweeg een donatie. Jullie support betekent alles voor ons. Laten ons weten hoe we elkaar verder kunnen inspireren op deze reis naar emotionele vrijheid en zelfontdekking? Werk met de vragen voor zelfreflectie.

Laten we samen een inspirerende dialoog beginnen in de commentaarsectie hieronder!

alle artikelen over zelfgenezing

Als deze blog je aanspreekt, deel hem dan alsjeblieft.

Door te delen kunnen we nog meer mensen inspireren en ondersteunen op hun reis. Vergeet niet om ons te volgen op sociale media. Laat je stem horen door een reactie achter te laten en de tekst een duimpje omhoog te geven. Ontzettend bedankt voor je steun!

Toxische individuen en organisaties kunnen soms veel schade aanrichten, maar laten we ons richten op de positieve veranderingen die we zelf kunnen bewerkstelligen.

We bieden jullie gratis mogelijkheden aan om te groeien, met zelfzorgtips, helende oefeningen en manieren om trauma’s te verwerken. Samen kunnen we echt een verschil maken!

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Klik naar wie ben ik?

Door op de afbeelding hierboven te klikken kun je contact met me nemen via Whatsapp, messenger, mail en sociale media!

Zet je vandaag nog een stap VOORUIT met de Groeitaken? Kies maar!

Ik moedig jullie aan om door te zetten!

Annemie Persyn-Declercq

knop voor alle groeitaken

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder