Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Nu is het moment om een nieuwe realiteit te weven.

De komende feestdagen zullen vast heel eenzaam zijn voor veel mensen.
Het alleen zijn kan ervaren worden als een emotionele leegte en verlies van vitaliteit, vooral als je realiteit nog verweven is met narcistisch geweld en toxisch gedrag en situaties.
Narcisten zijn energievreters. Ze verbreken ook je relatie met jezelf. Daardoor betekent het dat ‘alleen’ zijn beladen is met gevoelens van angst, wanhoop, gebrekkig zijn, gebroken zijn. Die gevoelens gaan samen met dat er niemand was om je te steunen. Dit zijn onprettige emoties van machteloosheid en hulpeloosheid.
Het enige wat ik je kan meegeven is dat deze ‘eenzaamheid’ je uiteindelijk zal leren ‘levend te zijn’. Ook al voelt het nu dat dit misschien niet zo zal gebeuren.
Dit is wat ik heb meegemaakt.  Ik stel voor dat we de zes sleutels bekijken. Begrijp dat ik weet dat ze je eenzaamheid kunnen en zullen veranderen in levendigheid om een nieuwe en betere realiteit voor jezelf en geliefden te weven.

Nummer 1: besef dat je alleen-zijn kostbaar is.

Onze menselijke programmering vanaf je jeugd heeft tot schade en verkeerde informatie geleid. We hebben geleerd dat ‘activiteiten ondernemen’ of ‘een vast dagelijks patroon hebben’ precies is wat we nodig hebben als we ons angstig, depressief of eenzaam voelen. Ik geloofde dit vroeger ook.

Net als veel anderen voelde ik de drang om altijd iets te ‘doen’. Ik was trots op mezelf dat ik de moed had gehad om het te doen. Toen ik ophield en vrede sloot met wie ik ben besefte ik dat ik mezelf aan het vermijden was.
Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat ik me schuldig voelde omdat ik niet iets nuttigs deed.

Het was nog niet tot me doorgedrongen dat het besteden van tijd aan het verbeteren van mijn innerlijke welzijn de productiefste tijdsbesteding is die je kan doen. Het was de enige manier om mijn belangrijke relatie met mezelf gezond te maken.

Ik begreep de kwantumwet van ‘zo vanbinnen, zo buiten’ nog niet. Dus verergerde mijn niet-genezende getraumatiseerde toestand, mijn slechte keuzes (gemaakt van angst en leegte), de kwaliteit van mensen en situaties die in mijn leven bleven komen.

Deze mensen en situaties herstelden daarom niet mijn losgekoppelde relatie met mezelf. Ze brachten me juist nog meer wanhoop en leegte.

Uiteindelijk realiseerde ik me dat wegrennen van mijn gevoelens, in plaats van ze te ontmoeten en ze te helen met eigenliefde en toewijding alleen maar betekende dat ik ‘het blikje op de weg schopte’. Ik probeerde de pijn, angst en leegte te vullen met uiterlijke zaken als ‘doelen’ en ‘drukte’.

Dit was alsof je een ballon onder water probeerde te houden. Op de onverwachtste momenten dwong de ‘gevoels’-ballon zich plotseling een weg naar de oppervlakte.

Mijn programmering was dat mijn pijnlijke gevoelens schandelijk zijn.

Pijnlijke gevoelens kunnen onze liefde en genezing niet verdienen. Ze moeten koste wat kost worden uitgeschakeld, vermeden of tot zwijgen gebracht. En de kosten zijn enorm geweest. Hierover kun je lezen in de rubriek ons verhaal op narcisme.blog!

Ik hoop dat jij na het lezen van de rest van dit artikel ook thuiskomt bij de diepere betekenis over alleen zijn, namelijk:

Hoe ik tegenover mezelf sta, is een voorbeeld voor hoe ik in het leven sta. Wanneer ik mijn relatie met mezelf heb opgelost, vind ik mijn grootste schatten in wat ik vroeger zag als mijn innerlijke duisternis. Ik ben mijn eigen redder, ik bevrijd mezelf en ik ben mijn eigen creatieve bron. Alles wat ik nodig heb, zit in me en maakt me sterk, vrolijk en gezond. Het is een aangename gedachte dat ik binnenkort thuis zal zijn. Dat is de werkelijke liefde en genezing die er altijd voor me is geweest.

Nummer 2: uw gevoelens goedkeuring geven en naar waarde schatten om ze te genezen

Stel je voor dat je kleine geliefde naar je toe komt en zegt: “Mama/Papa, ik ben bang en verdrietig.” Wat als je ze wegduwt en negeert? Wat zou er gebeuren als u ze negeert door bezig te zijn met andere dingen of uw aandacht ergens anders legt? Of als je je aandacht liever aan Netflix of gamen besteedt dan aan hen? Als je dronk, of pillen nam, of naar de koelkast ging. Stel je voor dat je jezelf onderdompelde in hersenloze sociale media in plaats van ze te helpen? Wat zou er gebeuren als je jezelf zou straffen met hard werken als reactie daarop? Stel dat als reactie hierop je iemand die je pijn heeft gedaan zocht om seks mee te hebben?

Dit kind zou gaan schreeuwen van emotionele pijn, omdat je hem of haar niet waardevol of belangrijk vond. Of ze worden zo depressief dat ze in een catatonische staat raken waardoor ze moeten accepteren dat er niemand voor hen is. Wij hebben dit onbewust aangericht op onszelf, onze innerlijke wezen, onze innerlijke kinderen.

Het is niet verbazingwekkend dat de meeste van ons hebben geleden onder vreselijke gevoelens van angst en depressie, die niet kunnen worden opgelost door zelfvermijding of zelfmedicatie met externe middelen. Het is treurig dat onze menselijke natuur ons drijft tot zelfkritiek en zelfhaat. Dit is onlogisch, onbegrijpelijk, laat staan, emotioneel en spiritueel.

Als uw auto rare geluiden maakt, gaat u dan door of stopt u? We weten allemaal dat we moeten stoppen, want anders gaat de motor vastlopen of ontploffen.

Als het plafond lekt, kan het instorten als u er niets aan doet.
Problemen verdwijnen niet vanzelf, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze niet groter worden.

Hoe komt het dat we onze innerlijke alarmsignalen negeren als we ongemak voelen en er iets aan moeten doen?”

We zijn bedrogen over het besef van emotionele pijn. We hebben de neiging ze te negeren, en dat maakt ons uiteindelijk ziek o.a. door valse positiviteit.

Wanneer men de binnenkant van de automotor onderzoekt, is het mogelijk het probleem te achterhalen en op te lossen. We kunnen een deskundige laten komen die het lek in het dak kan vinden. Het centrale woord hier is binnenkant. Zullen we naar binnen gaan en onderzoeken wat de realiteit is, waarderen wat de waarde ervan is, vasthouden en helen wat er werkelijk aan de hand is?

Hier is het volgende deel van de geprogrammeerde leugen: “Omdat je het fysiek niet kunt ‘zien’, bestaat het niet echt”.

Er is geen dokter die je een röntgenfoto laat maken en dan zegt dat je een rouwabces van 10 pond in je hart hebt. Maar alleen omdat het niet fysiek kan worden gemeten, wil nog niet zeggen dat het niet echt is. Je voelt het. Je weet dat het bestaat.

Voordat ik begon aan mijn groeitaken, was ik ook gefrustreerd over “Hoe genees je wat je fysiek niet kunt zien?”. Dankzij deze nieuwe methode weet ik precies hoe ik het moet aanpakken, op een manier die veel gemakkelijker en krachtiger is dan pogingen tot genezing op zowel logisch als fysiek niveau.

We zijn allemaal energie. Dat is een soort trillende energie die beweegt en verantwoordelijk is voor “wie we zijn”. Hoe onze emoties onze gedachten vormen, en vervolgens ons gedrag, wordt bepaald door onze emotionele overtuigingen.

Deze veroorzaken onze keuzes in het leven, inclusief het kiezen van gehechtheid aan mensen en situaties die vibreren op het niveau van ons al bestaande bewustzijn.

Dit zijn onze patronen. Dit was ons gewoon niet bekend. We hebben hiervoor geen instructies gekregen en zijn er ook niet op voorbereid. Het is niet onze fout. We hebben manieren waarop we onszelf vermijden, afwijzen en in de steek laten door onze programmering en gewoonten.

Bovendien zijn we geleerd dat het onsmakelijk, egoïstisch en contraproductief is om naar binnen te keren en onszelf goed te keuren. We zijn gewaarschuwd dat we iets vreselijks en onacceptabels zullen aantreffen als we naar binnen gaan. Wij zouden geen Innerlijk Wezen vinden dat heilig is, geen deel van de Bron en het Goddelijke, waarvoor onze liefde en erkenning vereist is. Dit alles is fout. Zo te denken is de grootste vergissing die een mens kan maken.

Je kunt deze realiteit niet zien maar wel weven.

Ik verzeker je, vanuit de diepste aard van mijn wezen dat alleen omdat je niet in staat bent om je interne emotionele trauma’s en programmering te zien dat dat niet betekent dat je het niet kunt repareren. U kunt dat aan. Als je begrijpt hoe je het onderbewustzijn aanspreekt en hoe je energetische healing kunt toepassen op je Innerlijke Wezen, zal je leven onherkenbaar veranderen. Wanneer je wordt getriggerd, moet je je concentreren op je Innerlijke Wezen in plaats van je te laten afleiden door allerlei middelen.

Je kunt niet helen wat je weigert te voelen. Jezelf genezen betekent dat je voor jezelf kiest, dat je jezelf waardeert en dat je bij jezelf blijft. Dit betekent dat je doet wat nodig is om je Innerlijke Wezen te bevrijden van deze traumatische programma’s. Je kunt je innerlijke wezen terugbrengen naar het Licht en de Liefde van je Ware Zelfbewustzijn.

Met het Narcissistic Abuse Recovery Program (NARP) en de groeitaken kun je dat stap voor stap doen. De link vind je in het menu.

Nummer 3: je gevoelens zegenen en accepteren

Terug naar de metafoor van de auto-motor die geluiden maakt en het druipende plafond. Deze ‘problemen’ zijn een uitnodiging voor een spirituele groei naar een hoger niveau van integriteit. Als de oorzaken van de problemen op de juiste manier worden opgelost, zijn de auto en het plafond beter dan voorheen.

De manier waarop we zijn geprogrammeerd doet ons geloven dat we moeten ‘overleven’, in plaats van gelukkig zijn, wat betekent dat we vastzitten aan onze problemen en moeten proberen ze te beheersen. Dit kan aandoeningen veroorzaken, zoals depressie, angst en posttraumatische stressstoornis.

Deze programmering is levenslange gevangenisstraf. ‘Defect’ worden genoemd en leren hoe je de symptomen moet onderdrukken, maar niet genezen op het diepe, ongeziene niveau waar de e-motionele energiesignatuur van ‘ziekte’ fysiek aanwezig is.

Het is alsof je ijs bovenop afval in een ijshoorntje doet.

Je wordt er ziek van, en je blijft levend en klant van psychiaters, therapeuten en goeroes, in plaats van dat het je de kracht geeft om jezelf van binnenuit te genezen en te bevrijden.

Onze gevoelens zijn niet slecht. Ze zijn een godsgeschenk. Ze zijn onze goddelijke GPS (God Protection System), die ons niet vertelt waar we bang voor moeten zijn. Maar in plaats daarvan waarschuwen onze gevoelens ons door onze getriggerde gevoelens te gebruiken om ons aspecten van onszelf te laten zien die moeten genezen en naar een hoger niveau moeten worden getild.

We kunnen ons leven voor altijd veranderen, zodat we een veel beter mens worden dan voorheen. Het oude zelf veroorzaakt een prikkelend gevoel van ‘stinkend denken’. Dit zijn ideeën die bij het interne trauma passen. We kunnen proberen alles te doen wat nodig is om dat gevoel liefdevolle aandacht of afleiding te geven met middelen.

Als je afleiding geeft, trek je je lichaam samen en adem je oppervlakkig.

Je bent nu losgekoppeld van je innerlijke wezen. Daardoor maakt je lichaam cortisol en adrenaline vrij, waardoor je in overlevingsprogramma’s terechtkomt, waardoor je probeert de buitenwereld te veranderen om te proberen wat emotionele verlichting te krijgen.

Maar wat als je diep ademhaalt, doelbewust je spanning loslaat, je aandacht richt op je Innerlijke Zelf en zegt: “Ik zegen en accepteer dit gevoel.”?
Jij bent je gevoel. Wat u zojuist effectief hebt verklaard, is: Ik zegen en accepteer mezelf onvoorwaardelijk en daardoor ga je een nieuwe realiteit weven. Onmiddellijk stopt de afgifte van adrenaline en cortisol. Je amygdala stopt met activeren en je verschuift uit je reptielenbrein. Dat is het deel van je hersenen dat gericht is op overleven. Dan ga je naar zelf-partnerbewustzijn.

Je bent nu verbonden met je hartruimte.

‘Accepteren’ betekent niet dat je het hebt uitgewerkt, of dat je weet wat je volgende zet is. Het betekent simpelweg “wat er nu gebeurt, is voor mij en niet tegen mij.” Dit is het directe pad volgen naar ons onderbewustzijn. Dan begint het begrip van je verbinding met de Goddelijke Geest. Wijsheid begint te ontstaan.

Je erkent dat je ziel en geest hier op een reis van evolutie zijn.

Al het bewijs van buitenaf laat je zien hoe je op één lijn bent met je ware zelf waar je hartvergenoegend en stromend bent. Daar moet je helen. Dat is jezelf naar een hoger niveau tillen, en veranderen wanneer je getriggerd wordt. Je gaat nu uit een getriggerd, limbisch, beperkt zelf naar je eeuwige, onsterfelijke, oneindige zelf.

Je voelt je opeens heel erg opgelucht als je beseft dat je van de verkeerde plek bent weggelopen en nu naar de juiste plek toe gaat.

Nummer 4: vragen “Wat laat dit me zien dat ik moet genezen?”

Alleen-zijn kan je helpen uit het slachtofferschap te komen en je te empowerden. Het lijkt maar een kleine verandering. Deze verandering in je leven is waarschijnlijk de grootste die je ooit zult meemaken. ‘Er is slechts één persoon in de ruimte aanwezig. Je innerlijke wereld is de ware bepalende factor voor je uiterlijke wereld.

realiteit weven
Handbook Narcissistic Recovery Program

Mensen kunnen hier echt gek van worden en zeggen: “Bedoel je dat ik een slecht persoon ben omdat ik slechte mensen in mijn leven heb?”

Nee, zo werkt “zo binnen, zo buiten niet!”. Je emotionele samenstelling over elk onderwerp, je aannames en vastgestelde gezondheid, heelheid of nog niet geheeld trauma en ontkoppeling creëert bepaalde geloofscodes. Die geloofscodes zijn verweven met emotie – energie in beweging. Ze zijn ook verweven met een realiteit net als een hittezoekende raket.

Mensen en situaties zijn hier slechts katalysatoren van.

Als er geen toxische mensen of omstandigheden zijn die ons triggeren, zullen we ons aanpassen aan iets wat wel overeenkomt met onze waarden en denkpatronen. In de waan van de ‘buitenwereld’ lijkt het alsof de gebeurtenissen van buitenaf komen. Het echte niveau van creatieve vibratie betekent dat we ons leven van binnenuit laten ontvouwen. Dit impliceert niet dat u een slecht mens bent als er onaangename gebeurtenissen volgen! Het betekent dat je een ongenezen emotionele wond hebt die overeenkomt met huidige en toekomstige gebeurtenissen en mensen.

Bijvoorbeeld, het pijnlijke traumatische interpersoonlijke programma van:

“Wanneer je wordt verraden, vervangen, genegeerd, verlaten of misbruikt door degenen die je liefheeft, zal dat een rol in je leven spelen en invloed hebben op je ervaringen en in je onderbewustzijn. Misschien word je je ervan bewust dat je een kwetsuur moet helen. Het leven is een ingenieus systeem (realiteit) als je begrijpt wat er echt aan de hand is. Maar als we voortdurend bezig zijn met onze uiterlijke doelen, missen we de kans om het innerlijke te verkennen.

Als je je concentreert op de buitenwereld in plaats van op je eigen gevoelens, maak je het erger. Met een ongenezen trigger zijn we traumagebonden. We proberen de andere persoon te herstellen en te veranderen. In plaats van onze tijd op een manier te gebruiken die niet alleen ongelooflijke opluchting zal geven, maar ook ultieme bevrijding, emancipatie en een nieuwe opwaardering van deze programmering die zo pijnlijk is en je die herhaalde ervaringen geven, lijken we geobsedeerd door buitenkantactiviteiten, zoals steeds opnieuw stuklopende relaties, opzoeken van chaotische relaties, activeren van ons reddende engelsyndroom, allerhande verslavingen.

De vraag: “Wat laat dit me zien dat ik moet genezen?” gaat niet over “de schuld op zich nemen”.

Helaas zijn er vele mensen met slechte bedoelingen in de wereld. Andere mensen die nog niet bewust zijn en nog steeds vanuit hun eigen triggers opereren, zijn ook getraumatiseerd. Je onverwerkte innerlijke trauma’s zorgden ervoor dat je in pijnlijke relaties terechtkwam waaruit je geen ontsnappingsroute had.

Als je van anderen, zelfs van je mishandelaars, afhankelijk bent voor je geluk, is dat slachtofferschap. Een voorbeeld van een dergelijke behoefte is de behoefte om te zien dat er gerechtigheid geschiedt voordat je verder kunt gaan met je leven. U bezit betere kwaliteiten en bent krachtiger dan u denkt. Je bent heel wat bekwaamder dan je denkt.

Wanneer je eenmaal doorheen de lagen van innerlijke trillende realiteiten bent gegaan, je geestelijke en zielsniveaus hebt bereikt, zal het je niet meer kunnen schelen wat andere mensen zijn of doen. Soms komen mensen in je leven om je aan het werk te zetten aan onopgeloste problemen, zodat je ze kunt oplossen en ervan kunt leren.

Dank je wel, mijn engel, die zich voordeed als een misbruiker, voor het helpen onder ogen zien van wat eerder onbewust was, zodat ik het nu kan ontmoeten, genezen en er voorbij kan stijgen.

Het is niet gepast om een toxische persoon op enige manier persoonlijk te bedanken! Ze zijn het niet waard dat je je aandacht aan hen besteedt. Op een hoger niveau is die gebeurtenis in je leven altijd om je eigen ontwikkeling gegaan. Als jezelf getraumatiseerd was en contact had met een getraumatiseerde persoon kan je ook terecht komen in een toxische dynamiek. Dan is het nodig om ruimte te scheppen voor elkaar en je te concentreren op het helen van jezelf.

Nummer 5: Ondersteunende zelfspraak

Als iemand me in het verleden had gevolgd en tegen me had gepraat zoals ik tegen mezelf praat, dan zou ik ze kunnen aanklagen wegens beledigende intimidatie! Een onderzoek, waarvan ik de bron helaas niet kan noemen, heeft uitgewezen dat mensen dagelijks duizenden gedachten hebben, waarvan de meeste kritisch en negatief zijn.

Bovendien, op het niveau van het subatomaire dat verbonden is met je innerlijke wezen, weet je dat er maar één persoon in de kamer is, namelijk jijzelf. Alles wat je denkt en zegt, zelfs over de dingen ‘buiten’ je, wordt gezien als een aanval ‘op jezelf’. Je onderbewustzijn ziet daar geen onderscheid. Het is daarom ongezond om jezelf schuldig te voelen of je te schamen. Het veroorzaakt namelijk meer van dit om je te schamen. 

Jezelf beschamen motiveert of geneest je niet. Het traumatiseert je opnieuw. Ja, er is wel een passend schuldgevoel. Een schuldgevoel dat niet wordt ondersteund door liefdevolle zelfondersteuning, validatie en innerlijke genezing over “Waarom ik bepaalde dingen doe/toesta/ervaar”, is een veroordeling van jezelf en leidt gewoon tot meer van hetzelfde. Een passend schuldgevoel doet tevens aan liefdevolle zelfondersteuning.

Toen ik deze waarheden verweven in de realiteit begreep, besefte ik dat ik mezelf onbewust schade had aangedaan.

Het werd me duidelijk dat andere mensen me weerspiegelden wat ik stiekem van mezelf dacht en hoe ik mezelf behandelde. Mijn relaties weerspiegelden mijn zelfkritiek, vermijding, verloochening, afwijzing, bestraffing en zelfs haat.

Beantwoord deze vraag: hoe zou het voelen om volledig geliefd te zijn bij een ander?

Zouden ze je vasthouden en van je houden als je ze nodig had? Houden ze nog van je wanneer je in de put zit, je slecht voelt, je vecht en je verliest? Wanneer je de diepe verbinding van alles begrijpt van ‘er is maar één persoon in de kamer’, wordt veel kristalhelder. Een persoon in de kamer betekent dat alles verbonden is op onderbewust niveau (zielsniveau) en dat je het daar kunt veranderen in jezelf. Je kunt dit niet van buitenaf ontvangen, totdat je naar binnen leunt en die minnaar, ondersteuner en genezer voor jezelf wordt. Je kunt de liefde niet krijgen van iemand anders uitgezonderd als je zelf in liefde bent. 

Dan begint het leven ‘meer van dit’ te presenteren. Ik ontdekte hoe ik de aantrekkingskracht verloor tot mensen en situaties die dit niet zijn. Ik vond het geweldig om organisch meer te accepteren en te cocreëren, met mensen en situaties die het vermogen hadden om van me te houden, net zoals ze me authentiek kunnen accepteren.

Hier is hoe ik heb geleerd om met onvoorwaardelijke liefde voor mijn innerlijke wezen mezelf te verweven tot realiteit.

Ik herhaalde het keer op keer als een bevestiging: Ik hoor en zie je. Ik hou van je, met al je kwaliteiten en je valkuilen. Bovendien weet ik dat je bang bent en pijn hebt, en ik zal er voor je zijn. Inderdaad: “Ik zal er zijn”. Ik zal er zijn is een Bijbelse naam voor liefde en God. Ik zal je vanaf nu met alle mogelijke middelen helpen te herstellen en ik zal je nooit meer verlaten.

Die toegewijde zelfpraat is een dagelijkse affirmatie. Je kunt ze enkele keren uitspreken, zet misschien je alarm zodat je het niet vergeet. Die affirmatie zorgde voor het oplossen van de gecompliceerde posttraumatische stressstoornis en episodes waarvan mij werd verteld dat ze onoplosbaar waren zonder medicatie.

Ik was niet verwonderlijk chronisch ziek geworden met zoveel negatieve zelfpraat die mijn zelfbeeld afbrak! Diep van binnen heb ik er altijd op vertrouwd dat ik de ware liefde zou vinden. Ik was naar beneden gedrukt door de “ik” (mijn ego) die me terroriseerde met negatieve zelfpraat. Deze zelfpraat werd gegeneraliseerd uit mijn ervaringen en reacties van anderen die ik had genormaliseerd.  Jouw zelfpraatje heeft hetzelfde effect. Als je deze verklaring herhaalt in je onderbewustzijn, zal je hetzelfde resultaat krijgen als bij mij.

Nummer 6: Uw waarden en waarheden vaststellen en verweven in de realiteit

Wanneer je alleen bent en jezelf geneest, kan je jezelf gaan waarderen. Wat betekent dat echt? Het betekent je eigen waarheid maken, het verweven van een nieuwe realiteit over wat je wel en niet accepteert. Nadat je er een poosje mee geoefend hebt, kun je er kalm, krachtig en volledig mee afstemmen zodat je niet langer de macht aan anderen overdraagt of je grenzen op het spel zet.

Deze krachtige verankering in eigenwaarde komt voort uit de wetenschap van ‘wat we accepteren is wat we zullen krijgen’. Mensen raken hier begrijpelijkerwijs erg van in de war. Sommigen denken dat het ruzie maken is. Ook preken en voorschrijven aan iemand helpt hier niet noch het ingaan op preken en voorschriften van anderen. Terwijl je aan deze affirmatie gehecht blijft, betekent het “nee” zeggen tegen een toxische dynamiek. De waarheid is, aan deze affirmatie en nieuwe zelfbeeld gehecht blijven is een krachtig “ja” zeggen.

“Nee” zeggen is een verklaring van het zelf aan een ander: “Ik zal alleen volgens deze waarheden en waarden leven.”

Proberen iemand anders te veranderen, door te zeggen wat ze wel of niet doen, is jezelf in een slachtofferdynamiek brengen. Suggereren kan wel, maar niet ongevraagd en eisend. Proberen iemand anders te redden staat-gelijk aan het uit handen geven van je macht. Je hebt ze nodig om te veranderen om liefde, goedkeuring, veiligheid en overleving te hebben, in plaats van een creatieve wevende kracht van deze waarden voor jezelf te zijn.

Door alleen te zijn en je te wijden aan het weven van een innerlijke reis, zul je eerder vol dan leeg tevoorschijn komen, terwijl je ontwaakt voor een dieper, completer systeem van leven: “Wie ik ook ben, is wat ik zal accepteren en ontvangen”.

Dit is losgekoppeld van het streven naar een completer leven in de buitenwereld. Door je te concentreren op deze innerlijke zoektocht zal je een meer volledig levenssysteem ontdekken. Het is ook een manier om een ziel in het systeem van de samenleving te stoppen. Op die manier kan een individu in de evoluerende samenleving worden geïntegreerd en deel zijn van die evolutie.

Wat is ‘Wie ben je’?

Dit is uw keuze. Wat je besluit, zal wel en niet je waarheid zijn. Het maakt niet uit wat iemand anders wel of niet besluit te doen. Een voorbeeld voor gebruik in een situatie waar iemand tegen je liegt, bedriegt, gaslighting en misbruik maakt: “Ik zal alleen zijn met zorgzame, aardige, eerlijke personen die geïnteresseerd zijn in loyaliteit, teamwerk en het bouwen van oplossingen”. Je schept emotionele ruimte waarin de andere al dan niet liefdevol binnentreedt. In die ruimte kun je al dan niet vergeven volgens de gedeelde verantwoordelijkheid die op diep niveau wordt gedeeld.  

Dit zijn essentiële basislijnen voor elke relatie om in je realiteit aan te weven.

Als de persoon met wie je te maken hebt onaangenaam is, geen idee heeft, projecteert, smerig doet, liegt en/of narcistisch is en weigert om enige eigen verantwoordelijkheid te nemen, dan heb je je antwoord. Die realiteit zal zich uit zichzelf uiteenrafelen.

En ze hebben die van hen vorm gegeven of geprojecteerd. Als ze niet a) de capaciteit en b) de wens hebben om authentiek en functioneel te zijn, dan heeft het afval zichzelf gewoon naar buiten gebracht als toxiciteit, omdat je nieuwe zelf duidelijk betekent dat je gezonde niveau van eigenwaarde niet langer in relatie is met dat deel van hen. (of de gehele persoon)

Als je op deze plek komt, zul je nooit meer misbruikt worden.

Je zult fundamentele gezonde grenzen hebben die je eren en respecteren. Bovendien ben je nu je bron en dus diep in de integriteit met je ziel. Het leven biedt je daar en dan meer van datzelfde. Als deze persoon niet opstapt, dan win je nog steeds omdat de Hogere Vervanging naar jou onderweg is.

Je hebt deze persoon niet nodig om naar voren te treden om jezelf te verwezenlijken omdat jij het gewoon voor jezelf doet!

Tot slot

Ik hoop dat je het leuk vond om met mij mee te doen aan deze diepe duik in het veranderen van alleenheid in levendigheid! Laat het me weten in de reacties wat je vindt van het weven van je nieuwe realiteit.

Als je de volgende kleine stap wilt zetten en de oude patronen van pijn, angst en misbruik achter je wilt laten om in geluk, gezondheid net als ook liefde te stappen, kies dan een kleine groeitaak. Of kies als je de Engelse taal begrijpt, de programma’s o.a. ook gratis te vinden in het menu op “narcisme.blog” of in de bio op mijn Instagramaccount: @persynjohan.

Lees het boek van Dr Nicole Lepera ! Met de feestdagen in aantocht, en meer tijd voor jezelf, kan dit een mooie tijd zijn om aan de slag te gaan!
Zoals altijd kijk ik uit naar het lezen van uw opmerkingen en vragen!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees