Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Narcisme uit het buitenland had veel gereisd.

De ontmoeting.

Ik ontmoette haar op een forum op Internet, ze was als au-pair in Nederland en Japan geweest, zei ze. Bij een zakenman die buitenlandse handel deed met Japan. Over Japan vertelde ze pas veel later, toen ik door had dat ik narcisme uit het buitenland had ingevoerd.

Olena had al veel gereisd zowel in Rusland, als in Litouwen. Dat was omdat ze zowel een goede turnster was als dat ze bij de jeugdafdeling van de communistische partij was, waardoor ze dikwijls werd gevraagd om rondleidingen te geven. Ze sprak en schreef namelijk bijna perfect Engels.

Olena was dus heel knap, figuurlijk en letterlijk.

Ze kwam uit Oekraïne en woonde vlak bij de stad Zaporizhia. Ik wenste haar een goed verblijf en veel plezier in Nederland.

Daarna hoorde ik een paar maanden niets van haar tot ze plotseling mij een berichtje stuurde.

Ik antwoordde netjes. Daarna vroeg k hoe het met haar ging. Na wat e-mails heen en weer, gaf ze mij een telefoonnummer en ik het mijne.

Uit haar emails  merkte ik dat ze het moeilijk had, in elk geval dat dacht ik toen.

Ze wou me bezoeken in België en we spraken af in een dancing.

Het was een erg prettige nacht, ik had nog nooit zo’n vrouw ontmoet, ze was heel erg lief en zorgzaam. Ze vertelde mij dat ze het erg moeilijk had in Nederland en dat ze speciaal in Nederland was gekomen om geld te verdienen voor haar familie.

Dat ze een zoon had. Ze was gescheiden. Haar ouders waren oud en ziek. Haar zus had geen werk.

resultaat leven met een narcist, narcisme uit het buitenland
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

We spraken af dat we contact gingen onderhouden.

Op een namiddag belde ze me dat ze op de trein naar Brussel al haar geld was gestolen, terwijl ze in slaap was gevallen en dat ze op weg was naar huis. Dat ze echter 75 euro nodig had.

Om haar te helpen hadden we afgesproken aan het Eugène Flageplein, we dronken iets, gaven elkaar een kus en ze verdween richting Zaventem en ik terug naar huis.

Daarna kreeg ik allemaal lieve mailtjes van haar dat ze zelfs bereidt was om Nederlands te studeren mocht ik willen haar regelmatig te ontmoeten.

Niet lang daarna ging ik op vakantie naar Spanje.

Toen ik in Spanje was kreeg ik plotseling een alarmerend telefoontje van haar, ze hadden haar willen verkrachten en was daarna het huis uitgezet op de trein naar Schiphol.

Ik gaf haar aan dat ze de komende vakantie bij mij kon doorbrengen.

Tijdens die vakantie had ik een fantastische week met haar. Ze was mij eeuwig dankbaar, ik was haar reddende engel.

Daarnaast was zij erg goed tijdens het nachtelijk samen zijn, terwijl zij beweerde maar een paar vriendjes te hebben gehad, omdat zij altijd bezig was om voor haar ouders en familie te zorgen.

Toekomstplannen.

Om een lang verhaal kort te maken, zij was smoorverliefd op mij geworden en omdat het een prachtige vrouw was kon ik haar niet weerstaan.

Wij maakten afspraken voor de toekomst, zij wilde graag bij mij komen en een gezin stichten want ik was haar reddende engel en zo’n man had zij nog nooit ontmoet, ze kwam alleen maar voor mij naar België.

De maanden daarna mailden en chatten wij veel.

Ik leerde haar inburgeren via Skype, betaalde haar laptop, haar huur en eten en soms wat geld voor haar ouders.

Ik bezocht haar in Oekraïne  met mijn verjaardag en zag heel haar familie en al haar vrienden, iedereen vond haar fantastisch en wenste mij veel succes met haar en de tijd gedurende die week  was ook fantastisch, ondanks dat haar familie helemaal niets had.

We bezochten de markt, het museum van de kozakken. We gingen naar de opera, naar een top restaurant, een bowling, verschillende kerken en cafeetjes.

Ik heb nog nooit zo veel armoede gezien als toen in Oekraïne. Overal bedelaars.

Ze vond mij zelfs zo’n fantastische man dat zij mijn naam op haar bovenarm liet tatoeëren, want ze zou altijd bij mij blijven.

Terug in België regelde ik haar komst, ze had een verblijfsvergunning en mocht de komende 3 maand bij mij blijven.

De omslag: van narcisme uit het buitenland naar in het binnenland.

Toen zij die verblijfsvergunning kreeg begonnen er steeds meer problemen te komen, het ging van kwaad tot erger.  Ik moest het interieur van mijn huis veranderen, mocht mijn ouders niet meer uitnodigen.

Ze hield zich niet meer aan afspraken, bleef soms zo maar een avond of middag weg, ging vervelende discussies met mij aan en met mijn vrienden en deed waar zij zelf zin in had en vond zichzelf plotseling erg goed en fantastisch.

Ze wilde het au-pair gezin in Nederland bezoeken.

Van de sympathieke lieve vrouw die ik een jaar eerder had ontmoet bleef steeds minder over. Na een cumulatie van problemen gaf ik aan dat zij maar een rustpauze moest nemen.

Ze ging voor een maand terug om onze relatie te overdenken, ik kreeg daarna weer allemaal lieve mailtjes van haar dat ze de beste vrouw ooit voor mij zou zijn, ondertussen wist zij mij wel, als vaker, geld te vragen voor haar verblijf en een korte vakantie in De Krim met vrienden. Want ze zou de komende jaren toch bij mij blijven want ik was weer de liefste man.

Bij terugkomst verviel zij weer in haar oude gedrag, waarna ik haar meenam op vakantie, maar ook daar bleef zij weer het bazige type spelen, het was niet zoals de eerste vakantie met haar, het was verschrikkelijk.

Omdat ik nog van haar hield, gaf ik haar alweer het voordeel van de twijfel. Thuis deed zij inmiddels weinig meer, lag de halve dag op bed, studeerde geen Nederlands meer en had meer contact met Oekraïne dan met mij.

Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ik aangaf dat als zij zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden, ik de relatie zou beëindigen, wat zou inhouden dat zij terug zou moeten gaan.

Zij lachte mij uit in mijn gezicht en gaf aan dat ik dat toch niet durfde, omdat ik te veel van haar hield.

Daarop heb ik een brief gestuurd naar de Vreemdelingendienst om aan te geven dat ik de relatie zou beëindigen  en haar verblijfsvergunning niet mocht verlengd worden. Ze wilde bij de au-pair man te verblijven. Dat had ik gelezen in een email aan de au-pair man.

Het dieptepunt.

Toen ik de brief had verzonden heb ik dit haar ook meegedeeld, zij vroeg mij om het in te trekken wat ik weigerde, ik had haar genoeg gefinancierd, erg veel schoenen, koffers vol met kleding gegeven en leuke tripjes laten maken, want zij had geen cent.

Ik vroeg mij ook steeds af “waarom doe je dit?”, want ik had al eerder aangegeven dat als zij zich niet aan de afspraken zou houden zij terug zou gaan naar de armoede, waarop zij steeds antwoordde: “stuur mij maar terug, doe het dan!”.

Daarna ging ik wat Google op haar gedrag en met een paar trefwoorden kwam ik direct op narcisme uit het buitenland terecht. Ze had daarnaast niet alleen mij belogen, maar ook haar ouders, haar familie en haar vrienden, die allemaal geschokt waren en niet geloofden dat zij dit in zich had.

Ik ben er eigenlijk goed vanaf gekomen, wat zij nu verder doet, weet ik niet en het interesseert mij ook niet meer. België kon zij voorlopig niet meer in. Het is vooral de pijn die je hebt als het over is, geld kan je altijd weer opnieuw verdienen, maar je liefde bij deze partner, kan je nooit meer terug verdienen.

Ook narcisme uit het buitenland kent geen grenzen …

Tijdens het lezen van dit verhaal hoopte je wellicht op een goede afloop, maar je voelde al aan welke kant het opging.
Het is een goede afloop, voor mij. Ik kon mijn verhaal letterlijk afsluiten, omdat deze vrouw ook fysiek ver van mij verwijderd was.

In korte tijd had ik veel meegemaakt. Ik heb inzicht gekregen in hoe haar gedrag was en wat het met mij deed. Ik had gezien en gevoeld dat het niet goed was en heb mijn keuze gemaakt. Het is wel cru geëindigd. Dat maakte het plaatje nog duidelijker.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden. Het is ook niet mijn doel te generaliseren over Oekraïne. Ik hou van dat land.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees