Hoe kun je emotionele pijn verminderen? video

Het hebben van een laag zelfbeeld kan zeker het gevolg zijn van enkele van de bedreigingen voor je emotionele gezondheid door een narcist.

Zodra je gevoel van eigenwaarde echter begint te dalen na de lovebombing fase, kan het een zichzelf in stand houdend proces worden. Dat zal dus zeker niet de emotionele pijn verminderen.

Je begint jezelf en je waarde in vraag te stellen. Al snel maak je die fouten en misstappen waarvan je dacht dat het zou gebeuren.

Integendeel, om je zelfrespect te verhogen dien je medeleven te hebben met jezelf en ook je zwakheden.

Je kunt jezelf ook toestaan ​​om complimenten te horen voor de goedbedoelde opmerkingen die in het algemeen zo bedoeld zijn, in plaats van hun oprechtheid in twijfel te trekken.

In plaats van verstrikt te raken in emotionele zelftwijfel, zorgen en verdriet, kun je acties ondernemen die je zullen helpen de wereld, en jezelf, in een positiever daglicht te zien.

Wanneer deze acties niet werken, is het misschien tijd om een ​​professional in de geestelijke gezondheidszorg te raadplegen. 

Melanie Tonia Evans heeft een Engelstalig programma waardoor je gemakkelijk en snel kunt emotionele pijn verminderen als gevolg van narcistisch misbruik. Het werkt als je het nodige werk doet.

Zodra je erachter bent welke module en werkwijze moet worden toegepast, kunnen de resultaten jouw psychische gezondheid nog vele jaren opbouwen.

Bij de aanpak om emotionele pijn te verminderen kun je advies inwinnen bij degenen die het dichtst bij je in de buurt zijn. Ze kunnen helpen om inzicht te krijgen in de situatie. Ze kunnen je ook helpen kennis te krijgen van co-dependentie, liefdesverslaving of narcisme.

Hun advies kan helpen om ‘echt te worden’. Ze kunnen je stimuleren om te erkennen dat, hoewel je misschien gefaald hebt in dit ene deel van je leven, dit niet betekent dat je een complete en totale mislukking bent in alle gebieden van het leven.

Door met een expert of ervaringsdeskundige te praten, die je helpt om te groeien en helpt om perspectief te krijgen kun je misschien vatten dat de ervaring met narcistisch misbruik een grote kans biedt om al je kwetsuren te genezen.  

Emotionele pijn verminderen met zelfgenezing of therapeut?

Tezelfdertijd helpt het de wereld realistisch te zien en niet zo veilig als je oorspronkelijk dacht.

Gepubliceerd door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe!