Hoe kun je emotionele pijn verminderen?

Het hebben van een laag zelfbeeld kan zeker het gevolg zijn van enkele van de bedreigingen voor je emotionele gezondheid door een narcist.

Zodra je gevoel van eigenwaarde echter begint te dalen na de lovebombing fase, kan het een zichzelf in stand houdend proces worden en zal dus zeker niet de emotionele pijn verminderen.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Je begint jezelf en je waarde in vraag te stellen. Al snel maak je die fouten en misstappen waarvan je dacht dat het zou gebeuren.

Met een laag zelfbeeld ben je gevoeliger voor kritieke opmerkingen van anderen (reëel of ingebeeld).

Zich verantwoordelijk voelen voor de slechte dingen in je leven is niet gelijk aan het steeds opnieuw je zwakheden innerlijk te herhalen.

Integendeel, om je zelfrespect te verhogen dien je medeleven te hebben met jezelf en ook je zwakheden.

Het kan helpen ook een mentale catalogus te maken van je sterke punten.

Je kunt jezelf ook toestaan ​​om complimenten te horen voor de goedbedoelde opmerkingen die ze in het algemeen bedoeld zijn, in plaats van hun oprechtheid in twijfel te trekken.

Je kunt ook het feit accepteren dat incidentele fouten en mislukkingen jouw best bedoelde inspanningen kunnen verstoren. Dat hoeft echter niet want uiteindelijk leren we meer uit negatieve ervaringen als we ze als terugkoppeling bekijken.

In plaats van verstrikt te raken in emotionele zelftwijfel, zorgen en verdriet, kun je acties ondernemen die je zullen helpen de wereld, en jezelf, in een positiever daglicht te zien.

Wanneer deze acties niet werken, is het misschien tijd om een ​​professional in de geestelijke gezondheidszorg te raadplegen. 

Een groot deel van de emotionele dieptepunten die mensen ervaren als gevolg van narcisme of co-dependentie, kunnen worden behandeld met een of meer eenvoudige doe-het-zelfstrategieën.

Melanie Tonia Evans heeft een Engelstalig programma waardoor je gemakkelijk en snel kunt emotionele pijn verminderen als gevolg van narcistisch misbruik. Het werkt als je het nodige werk doet.

Zodra je erachter bent welke module en werkwijze moet worden toegepast, kunnen de resultaten jouw psychische gezondheid nog vele jaren opbouwen.

Leren emotionele pijn verminderen van ervaringsdeskundigen.

Bij de aanpak om emotionele pijn te verminderen kun je advies inwinnen bij degenen die het dichtst bij je in de buurt zijn. Ze kunnen helpen om inzicht te krijgen in de situatie. Ze kunnen je ook helpen kennis te krijgen van co-dependentie, liefdesverslaving of narcisme.

Hun advies kan helpen om ‘echt te worden’. Ze kunnen je stimuleren om te erkennen dat, hoewel je misschien gefaald hebt in dit ene deel van je leven, dit niet betekent dat je een complete en totale mislukking bent in alle gebieden van het leven.

Door met een expert of ervaringsdeskundige te praten, die je helpt om te groeien en helpt om perspectief te krijgen kun je wellicht vatten dat de ervaring met narcistisch misbruik een grote kans biedt om al je kwetsuren te genezen.  

Emotionele pijn verminderen met zelfgenezing of therapeut?

Tezelfdertijd helpt het de wereld realistisch te zien en niet zo veilig als je oorspronkelijk dacht.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren