Elke dag genezen en aan onze dagelijkse behoeften voldoen!

Elke dag genezen en aan onze dagelijkse behoeften voldoen!

In dit bericht belicht ik de verschillende pijlers om voor zelfgenezing te zorgen. Ik geef je eenvoudige manieren om vooruitgang te bereiken via verschillende opties om aan onze dagelijkse behoeften te voldoen en elke dag een stapje te genezen.

Genezing of transformatie van welke aard dan ook houdt in dat je elke dag kleine keuzes moet maken om te genezen.

Ik had me altijd overweldigd gevoeld dat ik niet kon bereiken wat ik wilde. Maar nu realiseer ik me dat het onpraktisch was omdat ik bijna alles op een dag wilde doen. En dan zou ik mezelf voor de kop slaan dat ik niet goed genoeg ben en de cyclus bleef zich herhalen. Een grote periode probeerde ik fysiek te genezen zonder emotioneel of spiritueel te genezen, en het werkte niet.

Maar nu ik elke dag een van elk van deze modaliteiten beoefen om te genezen, bouw ik een heel, geheeld zelf op.

Mijn spel verandert. Ik kan het niet eens onder woorden brengen.
Leren heeft me zoveel geholpen, ik heb gestudeerd over narcisme, complexe trauma’s en leren over ontwikkelingstheorieën zoals de gehechtheidstheorie was zo verhelderend voor mij was, alles is zo logisch. Terwijl ik nog aan het leren ben over zelfgenezing, ben ik aan het schrijven en herschrijven op “narcisme.blog” zodat ik er ook anderen mee kan helpen.

Genezing zit in kleine momenten waar we zelf voor kiezen.

Waar we elke dag maar een paar momenten hoeven op te dagen om de tools te gebruiken terwijl ik mijn huishoudelijk werk kan doen.
We zijn langzaamaan geconditioneerd om te voelen dat het de “norm” is om al deze dingen tegelijk te doen. Ik werp licht op het feit dat zelfs het opnemen van 1 van deze gewoonten ons leven kan veranderen. Eenvoud staat centraal. Je hoeft geen tientallen boeken te lezen voordat je kunt beginnen aan je dagelijkse gebruik van zelfgenezingtools.
En als het een dag moeilijk gaat, kun je vriendelijk en meelevend zijn voor het deel van jezelf dat angst voelt, dat je wil vermijden en je vertellen niet te beginnen om een kleine babystap te doen.

Om te genezen, moeten we alle delen van ons aanspreken: emotioneel, fysiek en spiritueel.

Je kunt dit bericht als herinnering markeren. Kies elke dag EEN ding en overweldig jezelf niet. En als je narcisme.blog nog niet volgt of niet verbonden bent via sociale media, doe het dan nu.

Consistentie en herhaling geneest je van trauma en doet je bloeien.

Emotioneel!

In je dagboek schrijven.
Schrijf een dankbaarheidslijst.
Meditatie.
Lees of leer iets nieuws.
Schrijf een brief aan je innerlijke kind.
Grenzen stellen of ‘nee’ zeggen.
Ademwerk.
Sta jezelf toe om te rouwen.
Maak contact met iemand van wie je houdt.
Bestudeer gehechtheidstheorie.

Bekijk de categorie groeitaken

Fysiek!

Doe yoga of diepe rekoefeningen.
Gaan wandelen.
Dans of schud.
Pak je darmgezondheid aan.
Rest.
Gewichten heffen;
Wees bewust van het eten van voedzaam voedsel.
Wees je bewust van je zenuwstelsel.
Doe vagus nervus stimulatie.
Zorg voor een goede nachtrust.
Doe EFT.
Ga wandelen.
Gebruik koude blootstelling.

Geestelijk!

Breng tijd door in de natuur.µ
Doe waar je blij van wordt.
Verbreek de verbinding met de media.
Geef/doneer/help een ander.
Verbind je met je doel.
Breng tijd alleen door.
Creëren.
Bid, reflecteer of besteed tijd in bewustzijn.
Heb een routine.
Spreek je waarheid.
Volg je intuïtie.
Bidden.
Het bijwonen van een open gemeenschap van zelfgenezers.
Heilige Schrift lezen.
Een spirituele film kijken.
Zittend voor en focus op een kunstwerk.
Een komedie kijken.
Focus op een pictogram.
Schrijf een brief aan je innerlijke kind.
Maak een lijst van waar je dankbaar voor bent.
70 x een positieve affirmatie schrijven.
40 seconden nadenken over een persoon van wie je houdt met volledige focus.
Doe positieve affirmaties!

Ergens beginnen met een babystapje!

Het mooie is dat zelfs het adopteren van een van deze opties en er een routine of ritueel van maken, het momentum zal opbouwen voor sommige van de ‘hardere’, zoals vertrouwen op je eigen intuïtie.

Deze wijzen allemaal op iets belangrijks en fundamenteels over genezing. Dat wil zeggen, het is geen mysterieuze of cryptische magie die een doctoraat of uitgebreide kennis of geavanceerde technieken vereist.
Het is aangeboren. Je bent gemaakt om te genezen. Wanneer je weet dat JIJ het actieve ingrediënt bent in je genezing, begin je alles anders aan te pakken.
Wat een cadeau.
Ik wens iedereen een rijke en voedzame dag vol met de eenvoudige dingen die vreugde, betekenis en genezing brengen aan wat ons heeft gekweld omdat wij het actieve ingrediënt zijn.

Het is mogelijk om de delen van ons elke dag te genezen die gekwetst en gewond zijn.

Genezing kost tijd. Het zijn deze kleine daden van eigenliefde die de reis de moeite waard maken. Om te genezen moeten we alle delen van ons wezen integreren. Vaak pakken we het mentale of emotionele aan, maar vergeten dat het lichaam alles droeg.

Het is de autobiografie van ons leven; de vreugdevolle momenten en de tragische.
Zelfs als je je “zelfverzekerd” voelt zoals ik, kun je ook veel last hebben van negatieve zelfpraat, imposter-syndroom, zelfcommitment, grenzen, mensen behagen, enz. Doe het werk gedurende een jaar en je wordt zo’n slechte teef.
Kleine scharnieren zwaaien grote deuren!

Wanneer je begint met elke dag genezen van trauma, kun je stoppen met faken om je depressie te verbergen.

Ik weet dat iedereen geschokt zou zijn… als ze wisten hoeveel ik lijd en hoeveel ik geleden heb.
Wanneer ze wisten van de stem in mijn hoofd die me vertelt dat ik waardeloos ben en nooit goed genoeg zal zijn.
Wanneer ze eens wisten dat ik sommige nachten gewoon uren in bed lig, mezelf te verslaan voor alle fouten die ik ooit heb gemaakt.
Als ze wisten hoeveel energie het kost om een glimlach te faken en mijn donkerste dagen te overleven.
Als ze dat soms wisten als ik zeg: “Het gaat goed, ik wil dat iemand me in de ogen kijkt, me stevig omhelst en zegt: “Ik weet dat je dat niet bent!”. Ik weet dat je het werk moet doen, neem moed, ga zo door!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma