Methode om zichzelf te kalmeren: vlindertapmethode

Methode om zichzelf te kalmeren: vlindertapmethode

De vlindertapmethode werd eind jaren 90 ontwikkeld voor overlevenden van orkaan Pauline in Mexico door Jarero Antigas.

Later werd de vlindertapmethode met succes gebruikt voor kinderen uit een Palestina vluchtelingenkamp met verbetering in veerkracht. Vandaag de dag is het een standaard praktijk geworden in EMDR (een vorm van traumatherapie.)

De vlindertapmethode gebruikt bilaterale stimulatie om stress of traumatische gebeurtenissen te verwerken. Bilaterale stimulatie kalmeert het lichaam en helpt ons uit de vecht- of vluchtstaten.

De vlindertapmethode kan cortisol, bloeddruk verlagen en ons in een parasympathische toestand brengen.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen terwijl je tikt:

Een. Haal diep langzaam adem
Twee. Stel je de recente gebeurtenis voor die je in gevecht of vlucht heeft gebracht, voel gewoon de sensaties in je lichaam. Je zult merken als je tikt dat je lichaam van nature kalmer wordt
3. Visualiseer een veilige ruimte van kalmte. Focus gewoon op je spieren die ontspannen en je volledig comfortabel zitten.

Onthoud dat de vlindertapmethode ook een geweldige praktijk is om te doen met en les te geven aan kinderen wanneer ze gedysreguleerd zijn. Hoe meer kracht we de volgende generatie maken om het vermogen te hebben om zichzelf te kalmeren, en hoe vreedzamer en collaboratiever onze samenleving.

Deel dit alsjeblieft met mensen van wie je houdt want Mind body somatische genezing is zo cruciaal voor trauma genezing! 

de vlindertapmethode

Een kennis werd getriggerd door alle geluiden van mensen die rouwden toen hun geliefden stierven op de spoedafdeling tijdens covid pandemie, maar er was geen tijd voor hem om dit te proberen te verwerken. Zij ontdekte dat het tikken van haar benen iets was dat ze kon gebruiken om me te helpen controle te krijgen en te blijven functioneren zonder uit te sluiten.

Een andere kennis werkt als psychiatrisch verpleegkundige en leert dit aan haar patiënten. Dit wordt ook veel onderwezen en gebruikt door fysiotherapeuten met speciale training in geest- en lichaamsverbindingen. Veel patiënten beschrijven dit als een kalmerende oefening omdat het voelt alsof je jezelf knuffelt en troost biedt.

Dit kan ook aangeleerd worden aan studenten om hen te leren kalmeren en gefocust te blijven als ze gefrustreerd of gestrest zijn.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken