Bodyscan-meditatie, een methode om emoties los te laten! +video

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie.

Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het is, waarom het belangrijk is. Dan ga ik je de tools geven om het te doen. De realiteit is dus dat velen van ons veel te veel tijd, zo niet al onze tijd in ons denken doorbrengen. Wat de bodyscan doet, is dat het ons letterlijk laat oefenen om verbinding te maken met ons lichaam.

Zo ongelooflijk belangrijk voor degenen die me volgen en trauma hebben meegemaakt.

Nee, ik spreek veel over hoe problematisch onze gedachten soms kunnen zijn. De verhalen die we onszelf vertellen zijn dikwijls niet opbouwend. Denk er echt over na wat het betekent als we in onze geest zijn losgekoppeld van ons lichaam en zijn losgekoppeld van het huidig ​​moment.

Dit is dus een heel nuttig hulpmiddel om letterlijk te oefenen in verbinding met ons lichaam. Ik zeg dit omdat we het letterlijk moeten oefenen. Dit doen we natuurlijk niet. Vaker wel dan niet, zitten we in die denkende geest. De realiteit is dus dat emoties in ons lichaam leven, en vaak leiden dat tot spanning in onze maag. Een soort vlindergevoel.

Ikzelf heb veel spanning in mijn schouders en mijn onderrug. Dus emoties kunnen voor velen van ons een heel fysieke ervaring zijn. Emoties kunnen echt een fysieke ervaring zijn. Velen van ons dragen stress in ons lichaam.

We kunnen spanning voelen in onze schouders, knopen in onze buik of een oppervlakkige ademhaling hebben. Eh, soms voelen we deze dingen fysiek, en we weten niet of ze mogelijk verband houden met onze emoties.

Ademwerk stelt ons ​​weer in staat om te verbinden met ons lichaam, maar ook die verbindingen te maken met onze emoties.

Als we die gevoelens in ons lichaam hebben, zijn ze ook verbonden met onze emoties. Het is belangrijk om te leren identificeren wanneer onze fysieke symptomen verband houden met onze emoties, maar ademwerk geeft ons ook de middelen om ze te kunnen verdragen.

Ah, velen van ons, omdat we veel dingen doen, hebben de neiging om onze emoties te vermijden. Dus door ademwerk te oefenen, zal deze bodyscan-techniek je letterlijk helpen om weer deze fysieke ongemakken te kunnen verlichten, of het nu die spanning is of, je weet wel, de beklemming, wat het ook mag zijn.

Maar ik ga ook zitten met de emotionele gevoelens die ook naar boven komen.

https://videos.files.wordpress.com/ftIrPBSL/bodyscan_meditatie_een_methode_om_emoties_los_te_laten.mp4

Deze bodyscan-meditatie helpt je te identificeren wat je voelt, waar je het voelt in je lichaam en geeft je vervolgens ook de tools om het los te laten.

Dus hoe doen we een bodyscan? Als je dat graag doet, is dat je het liggend kunt doen. Liggen is erg handig, dus zoek een comfortabele plek om in je bed te liggen.

bodyscan-meditatie
Groeitaken voor zelfgenezing bij trauma!

Het enige hiermee is dat dit geen ontspanningstechniek is.

Dit is niet nodig om je in slaap te brengen, dus probeer dit niet te doen voordat je naar bed gaat, als het niet met de bedoeling is om te gaan slapen.

Zoek dus een comfortabele plek om te gaan liggen.

Ik ga de bodyscan-meditatie hier een keer doornemen, maar ik ga het eerst uitleggen. Dus je gaat liggen en ik wil dat je je ademhaling op natuurlijke manier laat vertragen, terwijl je je aandacht richt op je ademhaling. Leg je handen op je buik.

Een hand op je buik en een hand op je borst leggen terwijl ik altijd praat over die buikademhaling is waar we naar op zoek zijn.

Sta gewoon toe dat je ademhaling langzamer gaat, zodat het er nu zo uitziet, terwijl je daar ligt, kun je beginnen, ik zou zeggen: begin bovenaan je hoofd.

Richt je aandacht op je kruin.

Voel hoe het voelt.

Voel je iets?

Heb je hoofdpijn?

Weet je, ga naar je voorhoofd.

Voel je daar wat spanning?

Voel je pijn?

Dus als je eenmaal comfortabel ligt en je ademhaling vertraagt, weet je, op een natuurlijk ritme is, wil ik dat je laat zien dat het een verkorte versie is.

Je kunt met de bodyscan-meditatie dus heel specifiek worden.

Je zult zien wat ik bedoel.

Maar ik ga je door een heel algemene manier leiden om de bodyscan-meditatie te oefenen.

Dus ik ga liggen.

Mijn adem stroomt.

Natuurlijk let ik op mijn ademhaling.

Dit is een heel groot, belangrijk onderdeel ervan.

Omdat wat er gaat gebeuren zoals altijd is dat onze gedachten zullen komen.

Dit is waar we echt die kans hebben om die aandachtsspier te buigen.

Ik noem het weg van onze gedachten, laat ze gewoon door ons heen drijven en verder gaan met wat we doen.

Dus op dit moment hebben we gewoon die waardevolle adem, toch?

Dus we kunnen bij de kruin beginnen, weet je nog?

Ik ga je in het algemeen laten zien hoe je dit moet doen.

En dan vertel ik je later hoe je echt specifiek kunt worden als je wilt.

Dus vanaf de top van ons hoofd, begin ik met mijn hoofd eerst.

Terwijl ik adem, ga ik mijn aandacht op mijn hoofd richten.

Voel ik spanning?

Voel ik hoofdpijn en mijn hartslag in mijn slapen en begin ik naar mijn nek te gaan?

Ik ken mezelf als ik gestrest ben.

Ik heb een spanning die hier begint aan de basis van mijn schedel.

Dus wat ik ga doen is letterlijk mijn lichaam voelen.

Ik adem.

Ik let op, leg al mijn aandacht op mijn hoofd, en ik voel hoe het voelt om nu in mijn hoofd te zijn.

Als, zoals ik al eerder zei, terwijl ik door mijn hoofd reisde, als ik een plek van spanning voel, oefen dan letterlijk gewoon “erin” te ademen.

Dus adem ik de spanning in die in mijn slapen zit.

Ik adem de aandacht in die in mijn nek zit.

Ik ren er niet voor weg.

Dit is wat ik eerder zei, toch?

Ik label de bodyscan-meditatie op dit punt niet en ben gewoon met die ervaring bezig. Of het nu pijn is, of het beklemming is, wat het ook is, ik adem erin zonder het te benoemen.

Bovendien voel ik mijn schouders weer.

Een andere plek waarvan ik weet dat ik spanning draag.

Hoe voelt dit vandaag?

Vandaag voel ik wat spanning hier terug in mijn achter mijn schouders.

Hoe voelt die spanning aan?

Hoe strak is het weer?

Ik concentreer me er gewoon op en blijf inademen, het niet te labelen, niet ervoor weg te rennen.

Je kunt dit zo langzaam doen als je wilt, en zorg ervoor dat je goed oplet.

Leer je lichaam.

Op dit moment ga ik naar beneden en voel mijn buik, mijn buik terwijl ik adem.

Alles wat daar binnen gebeurt, tot aan mijn benen.

Ik heb vandaag een wandeling gedaan, dus ik zou wat spanning kunnen voelen in mijn benen, weet je, in mijn quads of mijn hamstrings en dan helemaal tot aan mijn voeten.

Zoals ik al eerder zei, dat is een heel algemeen overzicht van hoe je dit moet doen.

Je kunt echt specifiek letterlijk met de bovenkant van je hoofd beginnen, naar het puntje van je oren, naar het puntje van je neus gaan.

Dit klinkt gek, maar waar we hier aan werken met bodyscan-meditatie, zijn twee dingen waar we aan werken om verbinding te maken met ons lichaam.

We werken eraan om de gevoelens in ons lichaam te ervaren en er niet doorheen te rennen, maar wel erin te ademen.

Merk op dat bodyscan-meditatie niet gaat over het laten verdwijnen van de emotie of het losmaken van je ervaring; het gaat om het tolereren van de ervaring en emoties terwijl je aanwezig blijft in je lichaam.

Het is belangrijk om deze ervaringen te bespreken met een therapeut of gekwalificeerde professional in de geestelijke gezondheidszorg, vooral als je regelmatig paniekaanvallen, flashbacks of dissociatie opmerkt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Holistisch genezen van ongerustheid en angst!

Boxademhaling om onmiddellijk kalmte en focus te verkrijgen video

Verbinden met je intuïtie hoe doe je dat? (groeitaak)

Angst laten verdwijnen als u deze niet langer onder controle kunt houden

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees