Leeftijdsgrens pleegzorger: is er een maximum (VS en VK)

Leeftijdsgrens pleegzorger: is er een maximum (VS en VK)

Toen we onlangs de nieuwe overheidsrichtlijnen bespraken die de leeftijdsbarrière voor adoptie wegnemen, vroegen verschillende mensen of hetzelfde gold voor pleegzorg. Wat is de leeftijdsgrens voor de pleegzorger?

We hebben het hier niet over de leeftijdsgrens voor pleegzorger in Vlaanderen, maar over het Verenigd Koninkrijk en de VS!

Lege nesters’ zijn enkele van de bekwaamste kinderverzorgers, het is een haalbare optie voor midlife vrouwen. zegt Annette Webb van Simply Fostering Veel pleegzorgers van boven de 50 of ‘lege nesters’ worden nu gezien en erkend als een van de bekwaamste kinderverzorgers in het VK.

Dit komt door de ervaringen met kinderopvang die ze in de loop der jaren hebben opgedaan. Ze hebben vaak te maken gehad met tal van moeilijkheden en uitdagingen.

De 50-plussers hebben nog steeds veel te bieden op het gebied van de zorg voor kwetsbare kinderen, waaronder stabiliteit, energie, toewijding en naar onze ervaring veel tijd om te gebruiken bij het werken met kwetsbare kinderen en jongeren.

50-plussers worden in het VK actief gerekruteerd als pleegzorgers! Geen maximum leeftijdsgrens voor pleegzorger

Hun eigen kinderen hebben het huis verlaten of zullen binnenkort het huis verlaten, waardoor er een leegte overblijft in hun ooit zo drukke leven. Veel pleegzorgers uit de jaren 50 hebben zelfs tegen Simply Fostering gezegd dat ze zich vervelen zonder dat ze kinderen in huis hebben en dat ze graag hun werk willen doen.

Sommige pleegbureaus en lokale autoriteiten zijn actief op zoek naar pleegzorgers die ouder zijn dan 50, aangezien ze over het algemeen geen jongere thuiswonende kinderen hebben, financieel veilig zijn en een comfortabel en stabiel gezinsleven hebben waar pleegkinderen van kunnen profiteren.

Er zijn op elk moment ongeveer 80.000 kinderen in de zorg in het VK. Het is algemeen aanvaard dat er elk jaar een tekort is van 10.000 nieuwe pleegzorgers, wat het groeiende probleem vergroot dat pleegkinderen gescheiden worden van hun broers en zussen, ver van hun familie en vrienden moeten leven en de stabiliteit van plaatsing wordt ontzegd, wat gevolgen heeft voor de plaatsing over hun opleiding, hun eigenwaarde en als gevolg daarvan verdere verstoring van het leven van kinderen.

Samen met uitsplitsingen naar plaatsingen, is een van de mogelijke resultaten van het gebrek aan plaatsingskeuze voor de 50% van de zorgverlaters die geen onderwijs, werk of opleiding volgen en uiteindelijk afdrijven.

Zeer belangrijke proporties verlaten de zorg op hun 16e verjaardag door hun eigen keuze, en hebben zeer weinig opties tot hun beschikking.

Hoe meer mensen als pleegzorgers worden goedgekeurd, hoe groter de kans dat een goede match voor een kind kan worden gevonden qua locatie, cultuur, levensstijl, taal en interesses.

Meer pleegzorgers betekent dat de schade die instabiliteit veroorzaakt aan de kwetsbaarste kinderen in onze samenleving wordt verminderd.

Een gepubliceerd onderzoeksdocument van professor Bob Broad van de London South Bank University.

Hij analyseert de opvattingen en ervaringen van kinderen en pleegzorgers als onderdeel van een tienjarig longitudinaal onderzoek.

Professor Broad zegt: ‘Het is vooral belangrijk dat kinderen in pleeggezinnen zich gewaardeerd voelen in een veilige, stabiele, liefdevolle gezinssituatie. Hun gezondheid en welzijn hangen samen met hun deelname aan het gezinsleven en beslissingen over hun pleegplaatsing.

Deze onderzoeksstudie toont de waarde voor kinderen in pleegzorg bij hun huidige pleegzorger terwijl ze ook verder contact willen met hun geboortefamilie. De studie wijst op de positieve, maar vaak moeilijke reizen die ze maken om vriendschappen te onderhouden, een goede opleiding te volgen en in sommige gevallen hun mentale gezondheid en gedrag te verbeteren.

Toepassingen ter bevordering van pleegzorg

Hoewel bijna iedereen zich kan aanmelden om pleegzorg te verlenen, moeten mensen potentiële opvoedingsvaardigheden hebben of kunnen aantonen die kunnen worden aangepast aan de pleegzorg rol.

Pleegzorgers zijn optimistisch, kunnen goed luisteren, zijn flexibel en hebben een goed gevoel voor humor, wat ook helpt.

In onze ervaring is het bespreken van financiën een van de moeilijkste kwesties voor mensen. Voor kinderen zorgen en een vergoeding ontvangen is in het begin een moeilijk concept en veel pleegzorgers hebben Simply Fostering verteld dat ze het beschamend vonden om over betalingen te praten.

De tijden zijn veranderd en koesteren wordt niet langer gezien als vrijwilligerswerk. Om pleegzorgers te werven en te behouden, wordt nu aanvaard dat pleegzorgers financieel moeten worden beloond, net als alle andere werknemers in de sociale zorg.

Lokale autoriteiten en onafhankelijke pleegbureaus verstrekken vergoedingen en vergoedingen om pleegzorgers in staat te stellen voltijds voor kinderen en jongeren te zorgen.

Pleegzorgers krijgen nu vergoedingen van £ 350-420 belastingvrij, per week, per kind.

Veel mensen kiezen pleegzorg als loopbaankeuze en zetten zich in voor een voltijdse baan. Over het algemeen geldt dat hoe meer je beschikbaar bent, hoe meer plaatsingen je worden aangeboden.

Iedereen die geïnteresseerd is in koesteren en pleegzorger wordt, moet naar www.simplyfostering.co.uk gaan waar alle informatie, praktische ondersteuning.

Simply Fostering is een reactie aan het tekort aan pleegzorgers.

Het is uniek, een webgebaseerde dienst die is ontworpen om maatschappelijk werkers te stimuleren om geïnteresseerde mensen aan te moedigen om pleegzorgers te worden die zich verward en/of onzeker kunnen voelen over hun geschiktheid of met welk bureau ze contact moeten opnemen.

Simpelweg de hulp bevorderen door gemakkelijk te begrijpen, onpartijdige en uitgebreide informatie te verstrekken over het bevorderen en hoe je pleegzorger kunt worden.

Algemene vragen worden beantwoord en als de aanvrager het registratieformulier invult, worden wervende bemiddelingsbureaus geïdentificeerd die vervolgens contact opnemen met de aanvragers.

Simply Fostering is geen agentschap en daarom kan de gratis service mensen de keuze bieden om de juiste instantie voor hen en hun gezin te vinden, zoals aanbevolen door de overheid en het Fostering Network.

Wat zijn de leeftijdsgrenzen om te bevorderen?

11 september 2018 door Pathway Family Services

Als je overweegt pleegouder te worden, heb je wellicht een aantal vragen. Je kunt met name vragen hebben over de leeftijdsgrenzen voor het bevorderen.

Het goede nieuws is dat het pleegzorgsysteem van Kansas duidelijke richtlijnen heeft als het gaat om leeftijdsvereisten en limieten. Hoe oud moet ik zijn om pleegouder te zijn? U moet minimaal 21 jaar oud zijn om pleegouder te zijn.

Als je nog geen 21 bent, maar wel pleegouder wilt worden, is dit een goed moment om jezelf en je huis voor te bereiden op de dag dat je er een kunt worden.

Zorg ervoor dat u voor elk pleegkind voldoende bedden heeft. Je moet voldoende financieel beveiligd zijn om voor een pleegkind of kinderen te zorgen. Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je volwassen genoeg bent om de verantwoordelijkheid voor de zorg voor een kind of kinderen te dragen. Natuurlijk moeten al deze stappen ook worden genomen als je 21 jaar of ouder bent.

Welke leeftijden zijn de kinderen in pleegzorg?

In Kansas variëren de kinderen in pleeggezinnen van 0-21 jaar, waarbij 9,3 jaar de gemiddelde leeftijd van een kind is.

Vanwege mentale of emotionele handicaps zijn sommige kinderen mentaal of emotioneel onder de leeftijd. Zou ik een kind over mijn leeftijd schenken? Als u begin tot midden twintig bent, maak je je misschien zorgen of je pleegouder bent voor een kind dat slechts een paar jaar jonger is dan jezelf.

In Kansas moet de pleegouder minstens 5 jaar ouder zijn dan het oudste kind dat ze verzorgen.

Je hebt ook een keuze in de kinderen die je bij je thuis accepteert. Als je het niet prettig vindt om oudere kinderen op te voeden, kun je ervoor kiezen om alleen jongere kinderen te verzorgen.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen oudere kinderen te verzorgen.

Een ding om te onthouden is dat veel kinderen in pleeggezinnen als een broer of zusgroep komen en dat er mogelijk kinderen van verschillende leeftijden zijn.

Hoe groter de leeftijdsgroep die je wilt accepteren, hoe groter de kans dat je pleegkinderen bij je thuis geplaatst worden.

Is er een leeftijdsgrens voor het pleegzorgen? antwoord op 20.05.16

Een van de belangrijkste vragen die ons wordt gesteld, is of er een leeftijdsgrens is voor wie mag pleegzorgen. Er zijn veel misvattingen over wat een goede pleegzorger maakt, en helaas is een van de belangrijkste de leeftijd die je nodig hebt om geaccepteerd te worden.

Veel mensen denken dat ze te oud of te jong zijn om een ​​kind op te voeden.

Dus, is er een leeftijdsgrens die kan voorkomen dat je pleegouder wordt?

Leeftijdsvereisten begrijpen

Er is slechts één leeftijdsbeperking die van toepassing is op mensen die willen pleegzorgen. Alle aanvragers moeten ten minste 21 jaar oud zijn, hoewel wettelijk de minimumleeftijd 18 jaar is.

Iedereen ouder dan 21 jaar kan een aanvraag indienen – er is geen maximumleeftijd.

Het zal u misschien verbazen – een in 2015 uitgevoerd onderzoek toonde aan dat naar schatting 30% van de ondervraagde pleegzorgers ouder was dan 55 jaar.

De meerderheid (45%) was tussen de 45 en 54 jaar.

Het meest verrassende was dat slechts 4% van de verzorgers 20-34 jaar oud was. Deze cijfers zijn bemoedigend voor ouderen die denken aan pleegzorg. Ze wijzen echter ook op een potentieel zorgwekkend probleem.

Zoals vermeld op The Fostering Network, is er een wanhopige behoefte aan jongere zorgverleners om naar voren te komen. Aangezien de meerderheid van de verzorgers ouder is dan 50, zullen velen overwegen de komende 10-15 jaar met pensioen te gaan.

Hierdoor zou er een enorm tekort aan verzorgers ontstaan, met name omdat kinderen door nieuwe wetswijzigingen tot 21 jaar bij hun pleeggezinnen kunnen blijven.

Pleegzorgers moeten 21 jaar oud zijn.

Met dit in gedachten worden nieuwe pleegzorgers van in de twintig, dertig en veertig aangemoedigd om zich aan te melden. We hebben natuurlijk kandidaten nodig van alle leeftijden en achtergronden. Zolang je 21 jaar bent, horen we graag van je. Dus als je dacht dat je te oud of te jong was om te koesteren, dan is de kans groot dat je het niet verkeerd kan hebben.

We geven meer om jouw ervaring met kinderen en jouw vermogen om een liefdevol en veilig huis te bieden aan potentieel kwetsbare kinderen. Onze verzorgers hebben verschillende achtergronden, dus als je denkt dat je een geweldige verzorger zou zijn, neem dan nu contact met ons op.

Laat leeftijd je niet afschrikken om te solliciteren; vaker wel dan niet heeft het geen invloed op jouw kansen om geaccepteerd te worden. We hebben veel informatie over wie kan helpen, of neem contact op voor een telefoontje van uw lokale NFA Fostering Group-kantoor.

Kinderen zijn het huis uit, wat nu?

Dus je bent erin geslaagd om zo ver te komen. Je hebt niet alleen de vreemde driftbui van de supermarkt moeten doorstaan ​​en het sporadische begin van tranen moeten omzeilen, maar je hebt dit allemaal gedaan terwijl je je kinderen een overvloed aan liefde, warmte en respect hebt gegeven.

Nu uw kinderen volwassen zijn geworden, hoewel ze af en toe verlangen naar veel van hun favoriete huiselijke gemakken, bent je zich misschien gaan afvragen of je nu te oud bent om weer voor jonge kinderen te zorgen.

Nou, het korte antwoord is nee. Afgezien van het kunnen bieden aan pleegkinderen van een veilige en stabiele omgeving, zijn er eigenlijk maar heel weinig belemmeringen om pleegouder te worden.

Dus hoewel er een minimumleeftijd is, is er zeker geen maximumleeftijd. Door geen tekenen van vertraging te vertonen, zijn we zeker nooit verrast wanneer we pleegzorgers tegenkomen die ver in de zestig, zeventig en zelfs tachtig zijn.

O, en waarom zouden we zijn? Een ‘leeg nest’ wordt het perfecte pleeggezin genoemd. Zolang je fit, sterk en gezond bent, en in staat bent om aan de fysieke eisen van kinderen te voldoen, wordt er zeker rekening met je gehouden.

In feite vinden veel stellen en individuen pas op latere leeftijd hun belangstelling om pleegzorgers te worden.

We zien dit vaak als een manier om bestaande ouders te helpen die ‘lege nest’ blues proberen te verslaan. Van taxichauffeur tot naaister en poetser tot kok, je leven nam vele jaren verschillende rollen op, terwijl je voor je eigen jonge kinderen zorgde. Vaak bestaande uit vermoeiende en hectische 16 uur durende dagen, was uw huis ooit bezaaid met lawaai en bruiste het van de activiteit.

Geloof het of niet, maar veel mensen missen dit niveau van georganiseerde chaos eigenlijk nadat hun eigen kinderen besluiten het nest te ontvluchten en aan hun levensreis te beginnen.

Omdat ze een schat aan ervaring, medeleven en begrip hebben opgedaan terwijl ze voor hun eigen kinderen zorgden, is het geen verrassing dat oudere personen tot de ideaalste worden beschouwd als het gaat om pleegouder worden.

Wat weerhoudt u ervan het leven van een kind te veranderen?

Vlaanderen, want in Vlaanderen is er een beperking, er moet 45 jaar leeftijdsverschil zijn.

Voor oudere pleegkinderen die minder fysieke interactie nodig hebben, maar meer veiligheid, consistentie en empathie, zal vaak een oudere pleegzorgaanvrager worden overwogen.

Als alternatief is de andere hoofdoptie voor iedereen die een meer volwassen pleegrol wil vervullen, die van plaatsing van ouders en kinderen. We weten allemaal dat ouderschap in de beste tijden moeilijk kan zijn, en sommige ouders hebben wat meer hulp en genegenheid nodig dan andere.

Daarom bestaan ​​er momenteel mogelijkheden waarbij een ouder en kind samen kunnen leven met een oudere pleegzorger met als algemeen doel hen te helpen hun eigen opvoedingsvaardigheden te verbeteren en te verbeteren in een veilige en natuurlijke omgeving.

Met de juiste training en deskundige ondersteuning, naast de levenservaring en het begrip dat al aanwezig is bij een volwassen pleegzorger, geloven we dat er geen enkele reden is waarom een ​​oudere pleegouder niet hetzelfde niveau van warmte, zorg en aandacht kan bieden aan iemand van hun halve leeftijd.

We weten dat het aangaan van een pleegreis als volwassen ouder ongetwijfeld een van de meest lonende, waardevolle en bevredigende ervaringen zal worden die je ooit zult meemaken.

Leeftijdsgrens opgelegd aan pleegouders Ofelia Casillas en John Chase, Tribune-stafverslaggevers CHICAGO TRIBUNE

Aan een herziening van het pleegzorgsysteem van de staat dat hij misschien niet kan voltooien, heeft de directeur van het ministerie van Kinderen en Familiediensten Jess McDonald bijna de hele toekomst uitgesloten plaatsingen bij pleegouders ouder dan 65 jaar.

Hij heeft ook voorgesteld het aantal toegestane kinderen per pleeggezin te verlagen. De stappen komen, ook al is de baan van de DCFS-chef al lang op de bel, aangezien gouverneur Rod Blagojevich overweegt zijn eigen mensen in leidinggevende banen te plaatsen.

McDonald typeerde de maatregel als het begin van een “tweede revolutie” voor kinderwelzijn in Illinois, hoewel hij het misschien niet door zou kunnen. ‘Ik wil er alleen om vragen,’ zei hij. ‘Dit is een fundamentele verandering die moet worden doorgevoerd.’

Sinds hij acht jaar geleden DCFS overnam, werd McDonald gecrediteerd met het verbeteren van het bureau dat ooit werd beschouwd als een van de slechtste in de natie.

Onlangs is het bureau echter onder vuur komen te liggen vanwege de behandeling van enkele pleeggevallen.

Donderdag zei McDonald dat hij toekomstige plaatsingen bij senioren verbiedt, omdat hij bang is dat pleegouders niet in staat zullen zijn om “in alle levensdomeinen” in de behoeften van kinderen te voorzien of hen een eerlijke kans op adoptie te geven.

Hij zei dat er ontheffingen kunnen zijn voor familieleden en noodsituaties. De beleidswijziging, die woensdag in werking is getreden, heeft geen gevolgen voor de ongeveer 861 pleeggezinnen- of ongeveer 8 procent van het staatsbreed totaal – die momenteel worden beheerd door een ouder dan 65 jaar.

Die gezinnen zullen nu echter worden bezocht door dossierbeheerders wekelijks, naast het ondergaan van een DCFS-beoordeling in de komende twee maanden. “Als je een oudere verzorger hebt en je hebt jonge kinderen … de realiteit is dat als deze kinderen vrij zijn voor adoptie, ze meer dan 90 procent van de tijd worden geadopteerd door de pleegouders,” zei McDonald.

‘Zal dit kind als het ouder wordt een ouder krijgen of moet het jonge kind voor de bejaarde ouder zorgen?’

Maar sommige particuliere instellingen voor kinderwelzijn, die de leemte van de oudere pleegouders zullen moeten opvullen, hebben het verbod als kortzichtig en als een teken van leeftijdsdiscriminatie bestempeld.

Ambtenaren van DCFS en nationale deskundigen op het gebied van kinderverzorging zeiden dat ze niet op de hoogte zijn van andere kinderwelzijnssystemen in het land die vergelijkbare regels hebben.

“Mijn ruwe reactie is woede over het feit dat het discriminerend klinkt op basis van leeftijd. Het is vreemd voor mij. Op die manier schrijven we veel goede pleegouders af”, zegt Randall Ruth, voorzitter van de National Foster Parent Association.

‘Sommige instanties rekruteren actief pleegouders van gepensioneerde leeftijd, [omdat] ze het heel goed doen met de jongere kinderen.’

Patrick Murphy, de openbare voogd van Cook County, zei dat DCFS op de goede weg is, maar dat het bureau het “absolute minimum” doet en agressief kinderen uit pleeggezinnen moet verwijderen van mensen ouder dan 65 jaar die niet voor hen kunnen zorgen.

Ondanks enige kritiek van de provinciale autoriteiten zei de 77-jarige pleegouder Annie Mae Liddell dat ze meer dan in staat is om te zorgen voor twee peuterkinderen, van wie bij één de diagnose hersenverlamming is gesteld.

Liddell, een gepensioneerde laboratoriumtechnicus, zei dat haar moeder zo gezond is als altijd, hoewel ze erkende dat ze niet met haar pleegkinderen op de vloer kan kruipen zoals bij haar eigen kinderen vanwege artritis.

Liddell zei echter dat ze minder goed in staat was om te zorgen voor twee jongens van 12 en 14 jaar, die onlangs bij haar woonden.

Ze is boos dat de staat haar vermogen om voor kinderen te zorgen in twijfel trekt, en merkt op dat ze al bijna 10 jaar pleegmoeder is.

Liddell stond erop dat ze het net zo goed kan doen als jonge pleegmoeders.

‘Ik zou ze elke dag een kans geven om hun geld te verdienen, omdat ik weet dat ik een goede pleegouder ben’, zei ze.

Naast het beperken van plaatsingen bij senioren, stelt McDonald ook een minder controversieel plan voor om pleeggezinnen tot vier kinderen te beperken, op enkele uitzonderingen na.

Momenteel is de limiet zes. McDonald zei dat hij de stap voorstelt om burn-out bij pleegouders te voorkomen, van wie sommigen stoppen nadat ze door te veel kinderen zijn overbelast.

McDonald doet het voorstel na recente kritiek dat sommige pleeggezinnen het systeem misbruiken door te veel kinderen aan te nemen om hogere staatsbetalingen te ontvangen.

‘We sturen een bericht naar het systeem dat je middelen moet ontwikkelen, zodat je niet op een paar goede pleegouders vertrouwt en ze overweldigt’, zei hij.

Pleegouders moeten niet voldoen aan een leeftijdsgrens.

Nee, bij Roanoke County Department of Social Services hebben we geen leeftijdsgrens voor potentiële pleegouders. Er is geen leeftijdsbarrière, maar we vragen wel dat iedereen die wil pleegzorger worden de fysieke en mentale energie in overweging neemt die gepaard gaat met het opvoeden van kinderen, ongeacht hun leeftijd.

Pleegouders moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Er is geen maximale leeftijdsgrens, zolang je maar in redelijke gezondheid verkeert.

CP&P zal een pleegouder niet uitsluiten uitsluitend op basis van hun cultuur, religie, ras, etniciteit, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie, affectieve geaardheid of burgerlijke / burgerlijke of binnenlandse partnerschapsstatus is. (Staat New Jersey)

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees