Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Is er leeftijdsdiscriminatie bij Pleegzorg Vlaanderen?

Leeftijdsdiscriminatie is het ongelijk behandelen of benadelen van mensen op basis van hun leeftijd, vooral als die afwijkt van de heersende normen of verwachtingen1. Leeftijdsdiscriminatie kan voorkomen op verschillende domeinen, zoals werk, onderwijs, huisvesting, gezondheidszorg, cultuur en sport1.

Pleegzorg Vlaanderen is een organisatie die pleegzorg ondersteunt en promoot in Vlaanderen. Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij kinderen of volwassenen die niet meer thuis kunnen wonen, tijdelijk of langdurig worden opgevangen door een pleeggezin2.

Pleegzorg Vlaanderen streeft ernaar om pleegzorg toegankelijk en kwaliteitsvol te maken voor iedereen die er nood aan heeft, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geslacht, seksuele oriëntatie, geloof of handicap2.

Ik heb geen bewijs gevonden dat Pleegzorg Vlaanderen zich schuldig maakt aan leeftijdsdiscriminatie. Integendeel, Pleegzorg Vlaanderen lijkt juist rekening te houden met de leeftijd van de pleegkinderen en de pleeggezinnen bij het bieden van ondersteuning en vergoeding. Zo wordt de pleegzorgvergoeding bepaald door de leeftijd van het pleegkind of de pleeggast, het recht op gezinsbijslag en het inkomen van het pleegkind of de pleeggast2.

Ook wordt het verblijfsrecht van het pleegkind overgedragen naar de pleegzorgers bij langdurige ononderbroken pleegzorg, om de stabiliteit en continuïteit van de plaatsing te garanderen3. Verder worden de rechten en plichten van de ouders in pleegzorg gerespecteerd en beschermd, zolang dat in het belang is van het kind3.

Ik hoop dat dit antwoord je vraag heeft beantwoord. Als je meer wilt weten over Pleegzorg Vlaanderen of over leeftijdsdiscriminatie in het algemeen, kun je hun websites bezoeken of contact met hen opnemen.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees