loyaal kind ouders

Als zondebok van de familie is het doel van de zondebok om de zonden (of pijn) van de ouder(s) de wildernis in te dragen. Daar kun jij de last alleen dragen. Maar niet als je je ervan bevrijdt.

Maar zondebokken accepteren dan vaak de pijn en tekortkomingen als hun eigen pijn en nemen ze aan als onderdeel van hun identiteit.

Geen enkel kind zou ooit de last van de pijn van hun ouders moeten dragen. Je gaat tegen je mooie natuur om loyaal te zijn aan je ouders moeten ingaan. Het is tijd om die last neer te leggen.

Meer over de zondebok als je de zoekfunctie gebruikt.

Net als ikzelf en zoveel anderen, als je er genoeg van hebt om gesmoord, verslagen en ontheiligd te worden, en je wilt opstaan en je macht terugnemen tegen narcisten, dan zou ik je graag meer willen uitleggen over hoe je dat kunt doen.

Om een beter begrip te krijgen van waar ik het over heb, ga dan naar de teksten in de categorie groeitaak. Ik hoop echt dat dit heeft geholpen. Ik kijk uit naar uw opmerkingen en uw onderstaande vragen.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstel #vliegendeapen

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!