Je kunt een narcist ook ontmaskeren op basis van zijn geschenk

Je kunt een narcist ook ontmaskeren op basis van zijn geschenk

Fitnessapparatuur of lidmaatschap van een sportschool

Narcisten zijn vaak passief agressief. Dit is een manier om u een “geschenk” te geven en u tegelijkertijd te devalueren door te zeggen dat u moet afvallen of in een betere conditie moet zijn om aan hun normen te voldoen.

Kaartjes om zijn / haar favoriete artiest in concert / cadeaubon te zien voor hun favoriete restaurant, enz. (Niet die van jou)

Dit is het soort dingen dat ze proberen te verkopen als iets dat ze voor jou doen om te laten zien hoe geweldig ze zijn. En als je er iets over zegt, geef je natuurlijk niet om hen en respecteer je hun voorkeuren of antipathieën. Het gevecht om hen zal over hen gaan. Ze zullen nu het slachtoffer zijn.

Ingelijste foto’s van zichzelf als geschenk van de narcist

Narcisten zullen denken dat je foto’s van ze wilt. Maar nog meer, ze willen er zeker van zijn dat er foto’s van hen worden WEERGEGEVEN, zodat iedereen in uw wereld kan zien hoeveel u van ze houdt.

narcist geschenk
Handbook Narcissism Recovery

Iets uit de uitverkoop als geschenk van de narcist

Narcisten haten het om geld aan andere mensen uit te geven. Ze hebben ook een hekel aan verjaardagen en feestdagen omdat ze niet de aandacht trekken. Ze zullen dus vaak het absolute minimum doen om voor een gelegenheid een cadeau te geven, omdat het moet. Maar om in opstand te komen tegen hun gevoel dat ze gedwongen worden iets voor iemand anders te doen (iets anders waar ze een hekel aan hebben), zullen ze ervoor zorgen dat ze opduiken met iets wat hen zo weinig mogelijk kost, maar dat er hopelijk niet zo uitziet.

De narcist schenkt iets wat niet in jouw maat is

Vaak zijn narcisten zo in beslag genomen door ervoor te zorgen dat ze zichzelf beschermen door

1) ervoor te zorgen dat je niet te veel aandacht krijgt, omdat je in hun gedachten geen aandacht verdient;

2) ervoor zorgen dat ze niet teveel hun best hoeven te doen; en

3) ervoor te zorgen dat ze niet te veel tijd, geld of moeite hoeven te spenderen om iets voor u te kopen. Dus ze pakken alles van het opruimrek en beseffen niet dat het niet eens de juiste maat heeft. De andere reden waarom het misschien niet jouw maat is, is omdat ze weer passieve agressie willen tonen – bijvoorbeeld door je iets in een ‘grote’ te krijgen als ze weten dat je klein bent, gewoon om je het gevoel te geven dat ze denken dat je dik bent.

De narcist maakt een belofte van een geschenk in de toekomst

Narcisten zijn klassieke “toekomstfakers”, wat betekent dat ze je de maan voor de toekomst zullen beloven, gewoon om je in het huidige moment te kalmeren. Dus als je dierbare lieverd niets voor je opdaagt tijdens de vakantie, maar zegt dat het komt door geld, Covid of slecht verkeer, maar zegt dat je ooit in de toekomst het beste cadeau ooit zult krijgen, dan is dit waarschijnlijk een enorme rode vlag. Iedereen zou op zijn minst een liefdesbrief kunnen schrijven, een plakboek met aandenkens kunnen samenstellen of een picknick kunnen plannen.

Een cadeau geven dat ze ergens anders / van iemand anders hebben gekregen

Dit gaat hand in hand met het kopen van zo goedkoop mogelijk iets of zo min mogelijk nadenken over een cadeau. Narcisten hebben er een hekel aan om iets voor iemand anders te moeten doen. Hoe meer je wilt dat ze iets voor je doen, hoe minder ze het ook willen doen. Dus als ze een geschenk hebben liggen dat ze van iemand anders hebben gekregen waar ze geen gebruik van kunnen maken, waarom zouden ze het dan niet opnieuw schenken?

De narcist schenkt iets waarvan ze weten dat je het haat

Zoals eerder vermeld, gebruiken veel narcisten, vooral geheime narcisten, passieve agressie graag als een van hun primaire methoden om te devalueren. Dus als je een hekel hebt aan chocolade, is het een perfect geschenk om een ​​enorme doos Godiva voor je te kopen. Voor de narcist dient het zoveel doelen en vinkt het zoveel dozen aan, dat ze zelfs kunnen genieten van hun vrolijkheid terwijl ze het voor je inpakken.

Het devalueert je, maar zorgt ervoor dat ze er fantastisch uitzien en als je erover klaagt, waardeer je ze of de grote moeizame inspanningen die ze hebben geleverd om je dit prachtige geschenk te geven van iets dat je niet kunt uitstaan.

Concluderend, ‘dit is misschien het seizoen van geven, maar in het geval van de narcist kunnen hun geschenken uiteindelijk een seizoen van ‘onthulling’ worden. Dat onthult wie ze werkelijk zijn.

Vaker Kopen bij de winkel van ons allemaal om narcisme.blog te steunen!

De pathologie van Trump en deze narcistische symbiose wordt erger.

De narcist in actie met ouderverstoting. Deel 2

Workshop: Zorgt een misbruiker voor chaos gedurende de feestdagen?

Een narcistische moeder: het ergste dat een kind kan ondervinden.

Wat is de moederwonde als basis voor misbruik? VKoN

Is er iets dat ik niet kan zien? Ben ik blind?

Wat zijn de mogelijkheden dankzij Gods Genade?

Hoe moeders aan de toekomst kunnen werken? video


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees