Hoe wijdverspreid is snijden – automutilatie? Wat kun je doen?

 

De narcistische ouder is niet in staat om oprecht onbaatzuchtig lief te hebben. Het kind zal leren dat hun eigenwaarde alleen bestaat zolang het de behoeften van de ouder dient. Het kind ontvangt lof voor charme of prestaties, voor alles wat goed reflecteert op de ouder.

Maar als die goede reflectie minder dan perfect is, bedreigt dat het gevoel van eigenwaarde van de narcistische ouder dat voor hen onaanvaardbaar is: het kind kan het brandpunt worden van angstaanjagende woede, bedreigingen of manipulatie en een totaal gebrek aan empathie ontdekken in de persoon waarom  ze hun vertrouwen hebben gesteld.

Het is een eenzame ervaring. Het publieke gezicht van de ouder zal altijd onberispelijk zijn, zodat anderen niet weten wat er gebeurt. Dit kan een oorzaak zijn van automutilatie bij tieners.

 

Statistieken over de automutilatie bij tieners:

zijn moeilijk te verkrijgen, omdat er zo weinig onderzoeken zijn gedaan naar het onderwerp.

Brede schattingen zijn dat ongeveer één procent van de totale Amerikaanse bevolking, of tussen de 2 en 3 miljoen mensen, een vorm van zelfmisbruik vertonen. Dat aantal omvat degenen met eetstoornissen zoals anorexia, evenals degenen die zichzelf verwonden.

Een studie uit 2002, gepubliceerd in het British Medical Journal, schatte dat 13 procent van de Britse 15- en 16-jarige zichzelf opzettelijk verwondden.

In de VS wordt geschat dat één op de 200 meisjes tussen de 13 en 19 jaar oud, of de helft van een procent, zich regelmatig heeft geknipt. Degenen die knippen bevatten ongeveer 70 procent van de tienermeisjes die zichzelf verwonden.

 

Twee van de meest alarmerende feiten over automutilatie bij tieners zijn deze:

 

het aantal gevallen neemt toe, en

zonder behandeling zullen velen die zichzelf beginnen te snijden als tienerjaren doorgaan met het gedrag tot ver in hun volwassen jaren.

Behandelingsbezoeken voor tieners die zichzelf verwonden zijn in de afgelopen drie jaar verdubbeld. En die aantallen zullen naar verwachting toenemen naarmate het leven complexer wordt voor tieners.

Directeurs van behandelingsprogramma’s voor zelfverwonding verwijzen naar deze groeitrend als een epidemie die zich zelfs uitstrekt tot middelbare scholen.

Het profiel van een typische zelfverwonding ziet er als volgt uit. Die persoon is van halverwege de jaren twintig tot begin dertig en heeft zichzelf sinds haar tienerjaren geknipt. Bovendien is zij intelligent, midden- of hoger-middenklasse en goed opgeleid. Ze komt ook uit een huis waar ze fysiek en / of seksueel is misbruikt en heeft in elk geval één alcoholische ouder.

cover boek
klik voor meer info

Statistieken automutilatie bij tieners.

 

Een publicatie van de Amerikaanse National Library of Medicine uit 2008 rapporteert de volgende statistieken over niet-suïcidale zelfverwonding (NSSI): (5)

1/3 tot 1/2 van de Amerikaanse adolescenten is verwikkeld in een vorm van zelfverwonding.

Snijden en branden zijn de meest voorkomende vormen van niet-suïcidale zelfverwonding.

70% van de tieners die zich bezighouden met zelfverwonding hebben in elk geval één zelfmoordpoging gedaan.

55% had meerdere zelfmoordpogingen gedaan.

 

Redenen voor automutilatie bij tieners.

 

55% van de zelfverminkers zei: “Ik wilde mijn gedachten van mijn problemen afbrengen”.

45% zei: “Het heeft me geholpen om spanning of stress los te laten en te ontspannen”.

 

Wat moet ik doen als mijn tiener zichzelf snijdt?

 

Ouders die ontdekken dat hun kind meestal snijdt, zijn geschokt en geven zichzelf de schuld van falen als ouder. Therapeuten zeggen dat ouderlijke zelfbeschuldiging niet nuttig is.

Onthoud dat knippen een gedragsteken is van een dieperliggend probleem. Het doel moet niet zijn om uw kind te laten “stoppen met snijden”, maar om het diepere probleem te behandelen, zodat uw tiener meer volwassen copingvaardigheden ontwikkelt en niet langer de behoefte voelt om zichzelf te verwonden.

Hier zijn enkele tips voor het omgaan met dit ernstige probleem.

Wat je niet doet als ouder bij automutilatie bij tieners?

 

Reageer met woede.

Ga in ontkenning over het probleem.

Stel dat dit een “fase” is die je tiener zal ontgroeien.

Zeg “Wat heb ik verkeerd gedaan als moeder (vader) voor jou om dit voor jezelf te doen.”

Vraag: “Waarom doe je jezelf dit aan?”

Probeer scherpe objecten te verbergen. Het is een ondoeltreffend afschrikmiddel. Als je kind zichzelf wil verwonden, zal hij of zij waarschijnlijk een manier vinden.

 

Wat je wel doet als ouder bij automutilatie bij tieners?

 

Geef toe dat jij en je kind hulp nodig hebben.

Neem het probleem zeer serieus. Dit is niet alleen aandachtzoekers gedrag.

Wees volledig ondersteunend.

Zoek onmiddellijk een behandeling voor uw kind.

 

Behandeling van automutilatie bij tieners.

 

Als u vermoedt dat uw tiener aan het snijden is, praat dan met uw huisarts of uw plaatselijke volksgezondheidsafdeling om een ​​programma voor geestelijke gezondheidszorg te vinden dat u kan helpen.

Ouders worden gewaarschuwd om te begrijpen dat behandeling waarschijnlijk niet alleen een kwestie van medicatie en / of een paar bezoeken aan een therapeut zal zijn. De behandeling omvat vaak medicatie in combinatie met individuele en gezinstherapie gedurende een langere periode.

Ga er niet vanuit dat je kind “oké” is als hij in behandeling is en vooruitgang boekt. Net als bij de behandeling van gewoontegedrag zijn tegenslagen niet ongewoon. Sommige tieners melden scherpe episodes, zelfs na een jaar therapie, hoewel episodes meestal minder en minder frequent worden naarmate een tiener langer in behandeling is.

 

Als je een “Teen Cutter” bent?

 

Vertel iemand – een broer of zus, een vriend, een ouder of familielid, iedereen met wie je kunt praten. Het overwinnen van je schaamte en het toegeven van je probleem is vaak het moeilijkste deel van het krijgen van hulp.

Identificeer wat uw knipgedrag triggert. Dit kan moeilijk zijn om alleen te doen. Je hebt waarschijnlijk een mentor nodig om je te helpen.

Vraag om hulp. Ga naar je ouders, een medische professional, een schoolbegeleider of een volwassene die je vertrouwt en vertel hen dat je wilt stoppen met snijden. Als de persoon die je benadert je knipsel verslaat, vraag je een andere volwassene om hulp.

Blijf erbij. Het doorbreken van je snijuitdaging zal niet eenvoudig zijn. Met de behandeling kunnen tieners die zichzelf snijden e succesvol leren een gezondere manier leren omgaan met stress en negatieve emoties.

Dringt de Pathologische leugen en het Pathologisch liegen tot je door?

Hier kun je Loskomen van de narcistische Conditionering. Deel 4

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist.

Complexe post traumatische stress & stoornis.

Zal karma werken bij een narcist?

Ontsnappen aan de diepgaande eenzaamheid na complex trauma. Deel 2

Hoe te Praten met kinderen over persoonlijkheidsstoornissen.

Heb je een vals geloofssysteem voor de narcist verscheen?

Wat zijn de 5 illusies van & ik ben een slachtoffer of slachtofferschap? Deel 1

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist. Deel 4

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.