Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe wijdverspreid automutilatie bij tieners?

De narcistische ouder is niet in staat om oprecht onbaatzuchtig lief te hebben. Het kind zal leren dat hun eigenwaarde alleen bestaat zolang het de behoeften van de ouder dient. Het kind ontvangt lof voor charme of prestaties, voor alles wat goed reflecteert op de ouder.

Maar als die goede reflectie minder dan perfect is, bedreigt dat het gevoel van eigenwaarde van de narcistische ouder dat voor hen onaanvaardbaar is: het kind kan het brandpunt worden van angstaanjagende woede, bedreigingen of manipulatie en een totaal gebrek aan empathie ontdekken in de persoon waarom  ze hun vertrouwen hebben gesteld.

Het is een eenzame ervaring. Het publieke gezicht van de ouder zal altijd onberispelijk zijn, zodat anderen niet weten wat er gebeurt. Dit kan een oorzaak zijn van automutilatie bij tieners.

Statistieken over de automutilatie bij tieners:

zijn moeilijk te verkrijgen, omdat er zo weinig onderzoeken zijn gedaan naar het onderwerp.

Brede schattingen zijn dat ongeveer één procent van de totale Amerikaanse bevolking, of tussen de 2 en 3 miljoen mensen, een vorm van zelfmisbruik vertonen. Dat aantal omvat degenen met eetstoornissen zoals anorexia, evenals degenen die zichzelf verwonden.

Een studie uit 2002, gepubliceerd in het British Medical Journal, schatte dat 13 procent van de Britse 15- en 16-jarige zichzelf opzettelijk verwondden.

In de VS wordt geschat dat één op de 200 meisjes tussen de 13 en 19 jaar oud, of de helft van een procent, zich regelmatig heeft geknipt. Degenen die knippen bevatten ongeveer 70 procent van de tienermeisjes die zichzelf verwonden.

Twee van de meest alarmerende feiten over automutilatie bij tieners zijn deze:

Het aantal gevallen neemt toe, en zonder behandeling zullen velen die zichzelf beginnen te snijden in de tienerjaren doorgaan met het gedrag tot ver in hun volwassen jaren.

Behandelingsbezoeken voor tieners die zichzelf verwonden zijn in de afgelopen drie jaar verdubbeld. En die aantallen zullen naar verwachting toenemen naarmate het leven complexer wordt voor tieners.

Directeurs van behandelingsprogramma’s voor zelfverwonding verwijzen naar deze groeitrend als een epidemie die zich zelfs uitstrekt tot middelbare scholen.

Het profiel van een typische zelfverwonding ziet er als volgt uit.

Die persoon is van halverwege de jaren twintig tot begin dertig en heeft zichzelf sinds haar tienerjaren gesneden. Bovendien is ze intelligent, midden- of hoger – middenklasse en goed opgeleid. Ze komt ook uit een huis waar ze fysiek en / of seksueel is misbruikt en heeft in elk geval één alcoholische ouder.

Statistieken automutilatie bij tieners.

Een publicatie van de Amerikaanse National Library of Medicine uit 2008 rapporteert de volgende statistieken over niet-suïcidale zelfverwonding (NSSI): (5)

1/3 tot 1/2 van de Amerikaanse adolescenten is verwikkeld in een vorm van zelfverwonding.

Snijden en branden zijn de meest voorkomende vormen van niet-suïcidale zelfverwonding.

70% van de tieners die zich bezighouden met zelfverwonding hebben in elk geval één zelfmoordpoging gedaan.

55% had meerdere zelfmoordpogingen gedaan.

Redenen voor automutilatie bij tieners.

55% van de zelfverminkers zei: “Ik wilde mijn gedachten van mijn problemen afbrengen”.

45% zei: “Het heeft me geholpen om spanning of stress los te laten en te ontspannen”.

Wat moet ik doen als mijn tiener zichzelf snijdt?

Ouders die ontdekken dat hun kind meestal snijdt, zijn geschokt en geven zichzelf de schuld van falen als ouder. Therapeuten zeggen dat ouderlijke zelfbeschuldiging niet nuttig is.

Onthoud dat knippen een gedragsteken is van een dieperliggend probleem. Het doel moet niet zijn om uw kind te laten “stoppen met snijden”, maar om het diepere probleem te behandelen, zodat uw tiener meer volwassen copingvaardigheden ontwikkelt en niet langer de behoefte voelt om zichzelf te verwonden.

Hier zijn enkele tips voor het omgaan met dit ernstige probleem.

Wat je niet doet als ouder bij automutilatie bij tieners?

Reageren met woede. In ontkenning gaan over het probleem. Stellen dat dit een “fase” is die je tiener zal ontgroeien.

Zeggen “Wat heb ik verkeerd gedaan als moeder (vader) dat jij dit met jezelf doet.”

Vraag: “Waarom doe je jezelf dit aan?”

Proberen scherpe objecten te verbergen. Het is een ondoeltreffend afschrikmiddel. Als je kind zichzelf wil verwonden, zal hij of zij een andere manier vinden.

Wat je wel doet als ouder bij automutilatie bij tieners?

Geef toe dat jij en je kind hulp nodig hebben. Neem het probleem serieus. Dit is niet alleen aandachtzoekers gedrag. Wees volledig ondersteunend. Zoek onmiddellijk een behandeling voor je kind.

Behandeling van automutilatie bij tieners.

Als u vermoedt dat uw tiener aan het snijden is, praat dan met uw huisarts of uw plaatselijke volksgezondheidsafdeling om een ​​programma voor geestelijke gezondheidszorg te vinden dat u kan helpen.

Ouders worden gewaarschuwd om te begrijpen dat behandeling niet alleen een kwestie van medicatie en / of een paar bezoeken aan een therapeut zal zijn. De behandeling omvat medicatie in combinatie met individuele en gezinstherapie gedurende een langere periode.

Ga er niet vanuit dat je kind “oké” is als hij in behandeling is en vooruitgang boekt. Net als bij de behandeling van gewoontegedrag zijn tegenslagen niet ongewoon. Sommige tieners melden nieuwe episodes van automutilatie, zelfs na een jaar therapie. Episodes van automutilatie minder en minder frequent worden naarmate een tiener langer in behandeling is.

Als je een “Teen Cutter” bent?

Vertel iemand – een broer of zus, een vriend, een ouder of familielid, iedereen met wie je kunt praten. Het overwinnen van je schaamte en het toegeven van je probleem is het moeilijkste deel van het krijgen van hulp.

Identificeer wat uw knipgedrag triggert. Dit kan moeilijk zijn om alleen te doen. Je hebt een mentor nodig om je te helpen.

Vraag om hulp. Ga naar je ouders, een medische professional, een schoolbegeleider of een volwassene die je vertrouwt en vertel hen dat je wilt stoppen met snijden. Als de persoon die je benadert je knipsel verslaat, vraag je een andere volwassene om hulp.

Het doorbreken van je snijuitdaging zal niet eenvoudig zijn. Met de behandeling kunnen tieners die zichzelf snijden succesvol leren om op een gezondere manier om te gaan met stress en negatieve emoties.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees